Kromauskimppa (alustava kiinnostus tiedustelussa)

Moi. Tiedustelin Amolia Oy:ltä kromaushintoja. Sanoivat, että minimisumma heillä on, mutta esim 10 fillarin sarjalla hinta per pyörä tulisi olemaan “kympeissä”. Käyn vilauttamassa heille fillaria, jotta saavat käsityksen työmäärästä/vaikeusasteesta, mutta alustavan pikainfon perusteella:

-Ainoastaan runko, ei kiinniolevia osia, haarukat varmaan onnistuvat myös, isompi määrä olisi tavoitteellista alhaisen hinnan toivossa. Mutta ei siis kiinniolevia ruuveja tms.

-Mikäli runko on muhvijuotettu ja näkyvissä on messinkiä, voi tämä vaikuttaa kromin sävyyn johtuen prosessista. Pinnasta tulee siis krominen, mutta “peilausta” materiaalin takia voi esiintyä.

-Rungot tulee kiiltävän pinnan aikaansaamiseksi hioa 600 hiekkakaperilla tulevaan sileyteen.

Kyselen kun vilautan runkoani, että miten esim kierteiden yms suojaus onnistuu ja kysyn tarkempaa hintaa erikokoisille erille. Kommentoikaa kuitenkin tähän ketjuun, jos kiinnostusta on, niin saan hieman käsitystä, millaisista eristä puhuttaisiin. Hinta vaikuttaa kuitenkin varsin ja jos mietit teräsrunkosi uudelleenmaalausta, kannattaa tätä harkita.

Ite oon käyttänyt tuolla Amoilalla joskus autonosia krominPOISTOSSA ja palvelu ollut mukavaa vaikkakin vähän verkkaista, että millään hosumalla tuonne ei osia kannata viedä. Hinnat ovat mielestäni heillä ollut myös sopivia ja jälki hyvää.
Kuitenkin tuossa rungon kromaamisessa tulee mieleen että kannattaa etukäteen puhua että minkälaisen pinnan lopputuloksen haluaa visuaalisesti ja vaikka jotain heidän varastossa olevia jo kromattuja kappaleita päästä vilkaisemaan.

Joo, menen käymään paikan päällä ja keskustellaan asiasta. Jos olisi heti sanoa, että olis tossa x-määrä runkoja, niin selviäisi tarkempi hintataso. Puhelimessa siis mainitsivat, että kiiltävän kromin aikaansaamiseksi pinnan pitää olla “kiiltävä”. Sanoivat että jos kuussataseen asti hioo niin kirkasta kromia tulee.

Hinta kympeissä? Pitäisköhän kromauttaa toi vaimon mixte, sais siihen cromovelatot päälle…

Hinta siis putoaa alemmas kun erä kasvaa jolloin runkoja isketään liukuhihnalla. Mahdollisimman moni messiin niin katsotaan minkälainen diili tulee. Parempi pintakäsittely tolla saadaan kuin kannumaalit.

Hinta siis putoaa alemmas kun erä kasvaa jolloin runkoja isketään liukuhihnalla. Mahdollisimman moni messiin niin katsotaan minkälainen diili tulee. Parempi pintakäsittely tolla saadaan kuin kannumaalit.

kyllä. Kun hioo pohjat 600 paperilla, niin tulos on kiiltävämpi kuin suoraan ruosteen päälle kannutettu matta musta. Kromaamisessa maksaa juurikin tuo kiillotus joka polkupyörän mallisessa esineessä ei synny ihan itsellään. 600 paperi on suunnilleen puolivälin karkeus kun hiotaan. Ja sitten alkaa kiillotus. Kromin poisto esim laadukkaasta muhvirungosta on oma juttunsa. Kemiallisesti tehtynä se nimittäin poistaa kätevästi hopeajuotteet ja prosessin jälkeen altaassa on nippu irto-osia.

Kyllä muuten menee kaljaa aika tolkuton määrä kun nykäsee fillarin rungon kuussataselle paperille. Ekaksi maalinpoisto ja sen jälkien poisto. Se on sitten aika eri asia hioa 600 paperilla kun että hioo siihen asti 600 paperilla, että aijemmat jäljet häviää.

Jeps. Yksi vaihtoehto on kuparoida ensin kunnolla ja hioa kupari sileäksi kuten ilmeisesti paremmat kromaukset tehdään.

^jos aattelit tota pyörääs ulkona käyttää niin tarviit joka tapauksessa sen kuparoinnin sinne alle. Noi kuparoimatta kromatut ei ulkokäyttöä oikein kestä.

Joo, tiedän, ja kuparointi tehdäänkin alle. Meinasin tässä yhteydessä paksua kuparointia joka antaa hiomavaraa muuten n. 0,6-0,8mm putkille… Käytän rungon näytillä. Jos he toteavat, että putki vaatii paksun kuparoinnin ja pohjatyöt, voi koko homman käytännössä unohtaa, koska kustannukset nousevat silloin huomattavasti…

Oikeaan ™ kromaukseen kuuluu aina huolellisten pohjatöiden lisäksi kupari- ja nikkelikerrokset kromin alle. Ilman niitä aika turhaa hommaa.

Eräs nero joskus sanoi, että alumiinista saa peilipintaisen paljon helpommin kiillottamalla kuin kromaamalla ja teräksen kanssa vaiva on aika lailla sama. Tässä siis kyse vain ulkonäöllisistä seikoista mutta antaa osviittaa siitä, miten vittumainen jopi kyseessä jos haluaa hyvää kromipintaa.

Edelleenkin homma tiedossa ja prosessi meneekin kuparointi -> kromaus vaiheissa. Tän langan tarkoitus oli kysyä, onko halukkaita kromaajia. Jos ei, niin homma voidaan unohtaa.

Edelleenkin homma tiedossa ja prosessi meneekin kuparointi -> kromaus vaiheissa. Tän langan tarkoitus oli kysyä, onko halukkaita kromaajia. Jos ei, niin homma voidaan unohtaa.

Okei, eli käväsin selvittelemässä hommaa. Prosessi menee kupari - nikkeli - kromi. Pohjatöiden laatu ratkaisee, ja isken himassa kuvat pohjista ja tuotteesta. Runkoa voidaan tulpata tai rasvata suojausmenetelminä. Yksi runko voitaisiin koekromata ja katsoa lopputulosta ja edetä sillä. Kromin poisto ja uudelleenkromaus ei tule käytännössä muhvirungoilla kysymykseen, koska se vaatii osien uudelleenliittämisen. N. 100-150e hintaluokkaa per runko puhuttiin, ehkä pieni paljousalennus voisi olla luvassa, mutta tämä oli työn hinta arviolta.

Jos kuparointi olis max. 50€ niin kimppa vois kiinnostaa. Ihme mesta kun ei löydy mitään googlella.

voi olla että duunarit haluaa syödäkin jotain ja kattoa pään päälle

Sorry. Amoila oy, mun typo.

FF - 13:30, 14.4.2015 » voi olla että duunarit haluaa syödäkin jotain ja kattoa pään päälle
Varmasti näin. Pelkään vaan, että palvelut hinnoitellaan aina jonkun hifistelijän mieltymysten mukaan. Mulle kelpais pikkasen rososempikin jälki ja ei kai se ihan hirveen iso homma ole nostaa runkoja linjalle. Enempi menee aikaa laskutuksen tms. säätämiseen.