Kriittinen pyöräretki -työryhmä

Hei,

Kriittiset pyöräretket ovat uudistumassa. Tähän mennessä niitä on järjestänyt Helsingin yliopiston Maan ystävät, mutta koemme että jotta konsepti palvelisi paremmin tarkoitustaan eli vauhdittaisi Helsingin pyöräilyolosuhteiden kehitystä parempaan suuntaan, on aika tehdä Kriittisistä pyöräretkistä yhteisempi projekti.

Tämän vuoksi olemme kokoamassa uutta, avointa työryhmää jonka tehtävänä olisi Kriittisten pyöräretkien järjestämisen ja kehittämisen lisäksi pyöräilyn edistäminen myös muilla keinoin (lobbaus, kannanotot, tapahtumat tms.). Tähän ryhmään ja sen kokoontumisiin olisivat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet, eikä se olisi millään tavalla Maan ystävien alainen, vaan yksinomaan pyöräilypoliittinen elin. Näin toivomme saavamme asian taakse enemmän asiantuntemusta, uusia ideoita ja näkökulmia sekä ahkeria käsiä - kaikkia tarvitaan jos pyöräilypolitiikka halutaan todella uudistaa!

Työryhmä kokoontuu näillä näkymin ensimmäisen kerran tiistaina 7.12. järjestettävän Kriittisen pyöräretken jälkeen Uuden ylioppilastalon Kupolissa. Jos haluat mukaan muttet pääse tuolloin paikalle tai jos sinulla on kommentteja, kysymyksiä tai ehdotuksia asiaan liittyen, laita niitä tänne tai sähköpostillaa osoitteeseen a piste mauranen ät yahoo piste com.

terveisin,
Angi Mauranen
Helsingin yliopiston Maan ystävät

Hei!

Vuoden viimeinen Kriittinen pyöräretki järjestetään tiistaina 7.12. kello 17. Koska tuolloin on jo pimeää, tällä kertaa koitamme kiinnittää erityistä huomiota pyöräilijöiden näkymiseen pimeässä. Toivommekin että osallistujat varustautuisivat erityisen monin lampuin, heijastimin ja vaikka jouluvaloin jotta näkyvyys olisi maksimaalinen! Hoidamme paikalle myös värillisiä kalvoja ja teippiä, joilla valoista saa tuunattua jouluisemmat paikan päällä. Laita lämpimästi päälle ja tule mukaan muistuttamaan että pyöräilijät pitää ottaa huomioon myös talvella!

Lähtö on siis Havis Amandan patsaalta kello 17, ja reitti on näillä näkymin se perinteinen (ks. Kriittinen pyöräretki – Google My Maps ). Retki kestää noin tunnin, ja sen jälkeen suunnataan Vanhan ylioppilastalon Kuppilaan pohtimaan yhdessä Kriittisen pyöräretken tulevaisuutta.

Nimittäin! Olemme suunnitelleet avoimen työryhmän perustamista Kriittisten pyöräretkien ympärille, ja nyt on aika panna tuo suunnitelma täytäntöön. Työryhmä ei olisi millään tavalla Maan ystävien alainen, vaan kaikille avoin, yksinomaan pyöräilypoliittinen elin jonka ensisijainen tehtävä olisi järjestää ja kehittää Kriittisiä ja tämän lisäksi ottaa aktiivisempi rooli Helsingin pyöräilypolitiikan kehittämisessä. Tätä porukkaa ryhdytään muodostamaan siis tämän Kriittisen jälkeen Vanhan Kuppilassa, jonne kaikki pyöräretkeilijät ja muutkin kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

Jollei pääse mielenosoitukseen, voi tulla myös suoraan Kuppilaan (siis Vanhalla yo-talolla) - sinne päädyttäneen puoli seitsemään mennessä - ja jollei sinnekään pääse mutta ryhmän toiminta kiinnostaa, voi kysymyksiä ja ehdotuksia yms. laittaa minulle sähköpostitse osoitteeseen a piste mauranen ät yahoo piste com.

Tervetuloa!

Wheiiii, jotain tän suuntasta on pikkusen kaipailtukin. Ihanku Maan Ystävien tiedustelutuntosarvet ois seuraillu palstaa ja lueskellu yhdestipyöräilevien syvimpiä tuntoja.

On tosiaan koettu, että retkiin osallistumisella edistää muutakin kun vaan pyöräilyn agendaa ja tää on karsinu jonkunverran väkeä pois.

Ei vielä ajankohtasena ajatuksena heittäisin, että wanhaa tuttua reittiä harkittais siirrettävän jotenkin siten, että uutta hienoa Baanaa™ tulee koeteltua. Siinä samalla ne aavistuksen epäilyksiäherättävät keskibaanan pyöräliittymät tulis koeponnistettua miten ne selviää apokalyptisen tulevaisuuden massiivisista fillariruuhkista.

Joka tapauksessa must on positiivista sekä avoimempi ja leimattomampi järjestämispyrkimys, että myös TALVEN pyöräily. Jengihän sotkee tuolla kuitenkin 24/7/356 eikä mitenkään pelkästään vaan sillon kun on lämmintä ja kivaa ja aurinko paistaa ja linnut karjuu puissa.

mua karsi se et eka viesti oli allekirjotettu maan ystävien nimissä. Tulee aika ristiriitaset fiilikset näin mixed messageista. Mut joo muutamalle ajolle osallistuneena taidan kyl jatkossakin tulla ajamaan.

Niinno… Maan ystäväthän sitä orbalisointia on tähän mennessä pyörittäny. Ei se yhessä yössä muutu varmaan mikskään ja must on ihan rehellistä tunnustaa omat värinsä.

Kai oon yltiöposetiivari, mut must tässä just kuulutetaan turuilla ja toreilla että tapahtuman maanystävyyskonnotaatioista haluttais irti vähitellen?

Oho mites tää ketju on mennyt multa ohi…

Vinkkiä/ideaa noiden järkkäämiseen varmaan löytyy foorumin kriittisen ajelun markkinointiketjusta, siellähän asiasta on toisinaan vaihdettu ajatuksia.

Itse olen tykännyt noista kriittisistä lähinnä sosiaalisen ja manskulla poliisisaattueessa ajelupuolen takia.

Kas, kiitos linkistä 906, tuollahan on ihan relevanttia pohdintaa. Ja mitä signatureen tulee, niin hippeily loppuu tähän Kriittiseen ja se kokoontuminen on jo oma lukunsa. Eikä Kriittisillä muutenkaan ole tarvinnut olla mikään Maan ystävä voidakseen tulla… Niin että tulkaa ihmeessä mukaan kaikki kynnelle kykenevät viherpiiperryksen asteeseen katsomatta! Ja ilmoittautukaa Facebookissa jos sellaista harrastatte:
Kriittinen pyöräretki 7.12 + työryhmän perustaminen

Kriittiset pyöräretket jatkuvat Helsingissä tiistaina 10.5. kello 17.30 Lasipalatsin aukiolta, sinne! Retken jälkeen kokoonnutaan taas miettimään juttuja yhdessä ja se on erittäin hyvä tilaisuus vaikuttaa koko homman tulevaisuuteen. Myös seuraavan retken reitti sovitaan siinä yhteydessä. Eikä se tosiaan ole mikään hippijuttu enää!

Lisää:

http://www.hepo.fi/index.php?mact=News%2Ccntnt01%2Cdetail%2C0&cntnt01articleid=284&cntnt01origid=51&cntnt01returnid=51

Kriittiset pyöräretket jatkuvat tiistaina 14. kesäkuuta, lähtö Lasipalatsin aukiolta klo 18. Kaikki mukaan, älkääkä unohtako eväitä, sillä sään salliessa jatkamme retkeä puistopiknikillä!

Kulkuetta varten kokoonnutaan vanhan linja-autoaseman ja Lasipalatsin väliselle Lasipalatsin aukiolle klo 17.30 alkaen. Liikkeelle lähdetään tasan kello 18.00. Reitti kulkee Rautatieaseman edestä Hämeentielle ja Kurviin, siitä Hesaria Mannerheimintielle, jota pohjoiseen Tukholmankadulle, mistä Paciuksenkadun, Linnankoskenkadun ja Mechelininkadun kautta Sibeliuksenpuistoon. Jos sää on hyvä, jäädään puistoon piknikille, joten varautukaa siihen! Retki kestää noin tunnin, eli puistoon päädytään seitsemän aikaan. Jos sää on huono, seuraavien retkien suunnittelu tapahtuu retken jälkeen siellä puistossa olevalla Pauligin huvilalla.

Katso myös kartta: Kriittinen Pyöräretki 14.6.2011 – Google My Maps

Facebookissa: Redirecting...

Huomenna mennään taas…

messissä. (jos ei sada(nössö))

Mukana mukana

lokarit asennettu, eli mukana.