Kotikorjaamoa pystyttämässä – mitä työkaluja tarvitsen?

Aikomuksenani olisi pitkän empimisen jälkeen ottaa härkää sarvista ja alkaa itse korjata sekä huoltaa omia fillareitani. Olen paraikaa kahden Charge Plug –runkosetin onnellinen omistaja: toinen Plugeista olisi määrä valjastaa talvi- ja toinen kevät-, kesä- sekä syyskäyttöön.

Olen lopultakin saanut neuvoteltua käyttööni taloyhtiömme mankelihuoneen, missä minulla on vastedes lupa korjata pyöriäni (olettaen tietysti, ettei jollakulla naapuritalon mummoista ole samaan aikaan pyykkivuoroa). Tilakysymys on siis ratkaistu, joten enää uupuvat työkalut. Tässä asiassa ajattelinkin kääntyä puoleenne.

Osaisitteko suositella minulle tarpeellisia tai hyväksi havaittuja työkaluja kahden pääasiallisesti fiksinä ajettavan Plugini perusteelliseen kasaukseen ja huoltoon? Tuleeko mieleen yhtä tai useampaa laadukasta työkalua tai kenties kokonaista työkalusettiä? Omasta valikoimasta löytyy tällä hetkellä lähinnä vain muutama 15 mm:n kiintoavain, pari jakaria, rengasrautoja sekä joku Clasulta ostettu halpa monitoimityökalu. Erikoistyökaluista tarvitsisin ilmeisesti vielä ainakin keskiön ulosvetäjän sopivalla hylsyllä, ketjuruoskan, ketjunkatkaisijan, avaimen ohjainlaakerin suurikokoisille kuusiomuttereille sekä hyvät sivuleikkurit. Vieläkö uupuu jotain?

Plugeissa on ymmärtääkseni melko perinteiset mitat: 68x103 mm:n brittikierteinen keskiö, 120 mm:n taka-akseli jne. Runkosetteihin kaavailemissani palikoissakaan ei myöskään pitäisi olla mitään turhan eksoottista, mikä saattaisi vaatia työkaluilta poikkeuksellisia ominaisuuksia. Ajattelin huristella vanhaan malliin Suginon nelikanttikeskiöillä ja kampiseteillä, 1/8 tuuman ketjuilla ja niin edelleen.

Olin aluksi hankkimassa Park Toolin AK-37 -työkalusettiä, mutta sitten aloin miettiä, sisältääkö se yksivaihteisen huoltotarpeita ajatellen ehkä sittenkin liikaa turhaa sälää: on ulosvetäjää eri keskiötyypeille, montaa eri kokoa olevaa kiintoavainta, ketjunpesijää, tahnoja… Lisäksi ketjuruoskan ketjukin tuntuu olevan väärää kokoa (olen tosin ymmärtänyt, että sen saa vaihdettua). Myös ketjunkatkaisijan soveltuvuus tuhdimmalle ketjulle arveluttaa. Lisäksi setin hinta aiheuttaa akuuttia ahdistusta. Onko kenties olemassa yksivaihdekäyttöön paremmin soveltuvaa työkalusettiä, vai olisiko sittenkin järkevämpää ostaa erikoistyökalut yksi kerrallaan? Entä mistä niitä kannattaisi ostella?

Melko keskeisenä apuvälineenä pitäisin myös pyöränkorjaustelinettä. Löytyykö niissä Park Toolille kustannustehokkaampaa muttei kuitenkaan umpisurkeaa vaihtoehtoa? Täällä on muistaakseni joskus puhuttu hyvää Clasun pyöränkorjaustelineistä.

Suurkiitos jo etukäteen vastauksista! Toivottavasti ainakaan kovin moni ei ole aloittanut vastaavaa topikkia aikaisemmin.

nää on omasta mielestä näitä “toisaalta toisaalta” -juttuja, eli “oikea” vastaus riippuu monesta asiasta. Sanoisin että jos massit venyy parkin settiin niin osta se koska sillä pärjää jo pitkälle jos on yhtään mahdollisuutta että meinaa tehdä muutakin kuin vain plugin perushuoltoa, eikä laatuongelmat tule välineissä vastaan (eli ketjunkatkaisijakin varmasti toimii). Roseversandilta on tosin joskus löytynyt samantyyppistä boksia paljon halvemmalla, vaikkei laatu sitten tietenkään parkkien tasolle yllä. Toisaalta jos olet valmis käyttämään fillaria välillä paikallisessa pyörähuollossa, ja tarkoitus on tosiaan vain plugin perushuolto niin sitten ostat vain ne muutamat lisätyökalut, mitkä haluat.
Niin, ja se Clasun teline on ihan kelpo, tosin senkin taitaa saada Roselta halvemmalla.

Kampien ulosvedin vielä. Jos joskus tulee sitten hinkua tutustua vanhojen pyöränosien anatomiaan, kannattaa olla täysi käsi kiintolenkkejä ja kuusiokoloja, vasaraa unohtamatta.

Noin nykypyörissä tosiaan 15 mm lenkki ja 4, 5, 6 ja toisinaan 8 milliset kuusiokolot auttaa paljon.

Myöskin pinna-avainta kannattaa harkita, ei ole kovin kallis ostos mutta sitä saatat tarvita kun vähiten olettaisi.

kiintoavaimia (15mm jne)
kuusiokoloavaimia (8mm riittävän pitkällä varrella jos kammet 8mm kuusiokololla!)
napa-avaimet (kartioavaimet) eli ohuet kiintoavaimet esim. 13mm, 15mm, 17mm, 19mm, 22mm
rengasraudat
kammenulosvetäjä (laadukas, muuten rikkoo)
keskiöavain(hylsy) (ja sille väännin)
ohjainlaakeriavaimet (tod.näk. 32mm ohut) jos kierteellinen o-laakeri
ketjunkatkaisija (1/8" ketjulle käyvä, mielellään säädettävä)
ketjuruoska (1/8" ketjulla)
lukkorengasavain (haka-avain)
14mm hylsy ja väännin jos kammet sellaisella
vaijerinkatkaisupihdit (ei sivuleikkurit)
pinna-avain
öljyä, liuotinsprayöljyä sekä tanakkaa rasvaa
rasvanpuhdistusainetta, rättejä ja harjoja
jalkapumppu kotiin ja minipumppu reppuun
varaosia (sisä- ja ulkokumeja ja vannenauhoja, vaijereita, jarrupaloja, pinnoja)

Itse ostaisin (ja ostin) sitä mukaa kun tarvitsee. Listassa vain fiksin huollossa tarvittavat. Ja o-laakeriprässit sun muut harvemmin tarvittavat puuttuu listasta.

14mm ohut kiintoavain.napahuoltoa varten.joissain navoissa on 14mm,vaikka useimmiten 13mm.Parit maksaa femman about kipale.

täällä oli keskustelua myös vastaavan tyyppisestä varustelusta, mut pääasiassa huoltotelineistä, jonka haluat ehdottomasti.

  • halpa rälläkkä.

^rälläkkä+pyörä=fail

Hyvät listat tuli jo, mutta pakinpohjalta ennemin tai myöhemmin tarpeelliseksi nousee:

Puolipyöreä viila
puolipyöreä neulaviila
rautasaha
vasara
puukko

Mull Dundane - 1:22, 18.8.2011 » + halpa rälläkkä.
Jos yhtään mahdollista, niin kotikorjaamoon en ottaisi halpoja työkaluja (varsinkaan sähköisiä). Niiden kanssa tulee vaan harmi ja ne joutuu kuitenkin korvaamaan kunnollisilla.

<3http://velonews.competitor.com/files/2011/03/cancellarastand-300x565.jpg<3

Pari neliömetriä muovia (tai vanha matto), jonka voi levittää koko höskän alle. Sun taloyhtiössä asuu nimittäin just se mummo, joka saa hepulin kun näkee yhdenkään öljytahran tai työkalun putoamisesta tulleen jäljen lattiassa.

Jos eturattaita vaihtelet tai niiden pultteja kiristelet, niin “chainring tool” saattaa olla kans tarpeellinen. Puukon ja muiden epäoptimaalisten työkalujen kanssa ähräämisestä tulee vaan vitutus.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS-fsPRhZrhjKJ5a7sr1Jqxjm6ajhdegRYO8us7BcYfop9iIQI_

Mites tää?

Jos ei oikeasti ole vielä mitään tietoa pyörän huoltamisesta, niin suosittelen kyllä tätä: Park Tool - The Big Blue Book of Bicycle Repair.
Etenkin siis jos tuota pyöränhuoltoa tekee tilassa, jossa et järkevästi saa koneelta kateltua videoita/ohjeita netistä. Toi reilun 25€ on halpa hinta siitä, että ehkäisee vitutusta ryssittyään jotain osia paskaks.

mez - 10:56, 18.8.2011 » Mites [tää](http://www.parktool.com/product/master-mechanic-tool-set-mk-210)?
Hintaakaan tuolle ei kerry kuin naurettavat 4000 dollaria.

Osaisko joku kertoa, mistä niitä kartioavaimia mahtais saada? Ei ole ainakaan rautakauppakamaa…

^
Löytyy mistä tahansa pyöräliikkeestä. Suosittelen Park Toolin kartioavaimia, ovat hintansa väärtejä ja istuvat käteen mukavasti.

Työkalusetin hankkimista harkitseville vinkkinä: Chainreactionissa on Park Tool Advanced Tool Kit tarjouksessa 270e.

mika - 11:08, 18.8.2011 » Jos ei oikeasti ole vielä mitään tietoa pyörän huoltamisesta, niin suosittelen kyllä tätä: [Park Tool - The Big Blue Book of Bicycle Repair](http://www.hi5bikes.fi//product_details.php?p=610).
+1 - verraton opus, vaikka tietoa olisikin jo jonkin verran ehtinyt karttua.

Yritin etsiä PBK:n sivuilta, josko vielä olisi löytynyt sitä PBK-brändättyä Parkin salkkua, josta löytyy lähes kaikki tya:n kattavalta listalta - ja johon sai taannoin juurikin tuon mainitun opuksen kaupanpäällisiksi - mutten harmikseni löytänyt.

Olen päätynyt itse siihen, että ostan vain laadukkaita työkaluja. Hyvä työkalu - oikein käytettynä - maksaa itsensä takaisin sekä hajoamattomina työkaluina että erityisesti pyörän osina. Näin ollen oman pajani tamineista 4/5 on Parkia, loput lähinnä vähemmän fillarispesifiä tarpeistoa. Esimerkiksi Parkin kasimillinen kahvallinen kuusiokolo on kammenpulttihommissa on lyömätön.

Haaveilin itsekin joskus tuon Park Toolin “Advanced Tool Kit” -ostamisesta. Lopulta ostin sen halvemman setin alkuun ja olen päivittänyt sitten aina tarpeen mukaan. IMHO kannattaa todellakin ostaa työkalut tarpeen mukaan ja laadukkaana - käytännössä ainakin itselläni Pedros tai Park Tool. Ihan turhaa maksaa ylimääräisistä keskiö- tai vapaaratas -työkaluista kun niitä voi ostaa aina tarpeen mukaan uuden pyörän tai huoltotöiden myötä.

Noissa isommissa seteissä kuten PT:n Advanced Tool Kit joutuu maksamaan myös esim. ylihintaisista ruuvimeisseleistä ja vastaavista yleistyökaluista jotka monelta löytyy jo ennestään. Ja jos ei löydy niin hyvälaatuisia meisseleitä löytyy kyllä mistä vaan rautakaupasta halvemmalla kuin Park Toolilta.

Biltemasta löytyy edulliseen hintaan perustyökaluja, kuten ruuvimeisselit ja lenkkiavaimet. Pyörätyökalut onkin sitten aika kelvottomia. Lidlissä on myös ollut ihan toimivaa pyöränkorjaustelinettä myynnissä, mutta taitaa olla myynnissä keväisin.

Kiitos mielettömästi vastauksista!

Muutamaa työkalua - esim. tuota kyttyran mainitsemaa chainring toolia - en tullut edes ajatelleeksi. Ähelsinpä juuri pari kuukautta sitten puukko kourassa oman Ishiwata-konversioni eturattaan pulttien kanssa. Ei ollut kivaa.

Saattaa olla, että lähden plokkaamaan työkaluja yksitellen, tärkeissä työkaluissa laatumerkkejä (Park Tool, Pedro’s) suosien. Kiitti listoista, tya, basti ja muut. Hommaan myös tuon Park Toolin opuksen sekä kunnollisen fillaritelineen. Olen jo sopinut naapuritalon rautarouvien kanssa käyttäväni mankelihuoneen suoja-alustana isoa pressua - muutoinhan lattiaan saattaisi vahingossa tulla tahra, mikä nyt olisi vähintäänkin maailmanloppu.

Näillä mennään. Kiitos vielä kaikille!

no tää on tietty legendaarinen.

Omaa työkalukaappia ja työtasoa/ruuvipenkkiä vois ajatella mankelihuoneeseen.