Korso MTB Marathon

Ensi sunnuntaina eli 31.5.

http://korsonkaikumtb.sporttisaitti.com/kilpailut-races/korso-96-mtb-marathon/race-invitation/

Ainakin pari vuotta mennyt tuolla käymättä, kun on ollut ylioppilasjuhlia järkättävänä. Reitti on näköjään vähän muuttunut viimeisestä ajamastani ja mukaan on mahdutettu pätkiä Vierumäen XC-radasta. Varmasti edelleenkin kiva reitti 1-vaihteiselle.

Mietin, että pitäsköhän taas. Pyörä ei kyllä kulje ja 64 km riittää mulle, mutta jos ottais Tahko-treeninä, niin vois Tahkolla ehkä kulkea edes jollain tapaa.

Anyone? Ajaako enää kukaan 1-vaihdemaasturin omistaja näitä harrastekisoja ylipäätänsä. Muutamia vuosia sitten, kun kiertelin marakuppia jonkin verran, oli siellä aina pari-kolme yksivaihteista. Nykyään pyöriä lienee enemmän kuin siihen aikaan.

No saakeli, oon sitoutunut juuri edelliseksi yöksi metsään.

Millanen toi reitti on ? Soveltuuko nöösille ekaksi kerraksi jäykkäperäisellä 29erilla ajettavaksi? Ois mukava käydä joku MTB-kisa testaamassa. Keskupuiston kivikkoa/juurakkoa/polkua tullu ajettua, eli tekniset paikat kyllä varmaan jokseenkin menee.

Korson mara on vedetty oikein mukavaan maastoon. Aiempina vuosina Keskuspuistomaista mutajuurakkoa on ollut noin 200 m pätkä lopussa, muuten mennään kovapohjaista vauhtipolkua, jonka teknisyys riippuu vauhdista. Tietä ja ulkoiluväylää on mara-cupin tyyliin mukana myös, mutta hyvällä rytmillä. Tänä vuonna rata on varmaan entistä parempi, koska ratamestari on guru ja suhteet alueen toimijoihin hyvät.

Vierumäen XCO-rataa kun on mukana niin siellä saattaa joku tekninen rakennettu hyndä väijyä, mutta niihin on varoitukset ja kanalinjat.

Marakisat muutenkin ovat hyvä tapa maistaa vähän erilaisia baanoja. Huomaa että Keskuspuisto on oikeestaan perseestä. Tässä radat teknisyysjärjestyksessä.

Haluis lähtee, tuleeko joku autollinen seuraksi?

Neuvottelut vielä kesken, mutta olettaisin että meidän Mazdaan menis yksi rolleri.

Laitoin ilmoittautumisen menemään. M-40/64 km. Starttaan yhdellä vaihteella jostain takarivin paikkeilta. Aloitan rauhaksiin ja kiristän tokalle kierrokselle, jos on paukkuja. Joskus oon tuolla lähtenyt vauhtipäissäni itteäni nopeempien peesiin ja sipannut tokan rundin puolivälissä.

Korso on muuten marakupin ainoa kisa, jossa mestoille pääsee paikallisjunallakin. Vielä ehtii ennakkoilmoittautua…

Succisfoorumin mukaan 400 ilmoittaunutta. Olikos muita 1-vaihteisia tulossa?

Ykkösvaihteisia näkyi niukasti mutta stenu tuli maaliin leveästi hymyillen. Rata oli kuiva ja nopea ja hauska ja hyvin merkattu.

Läskillä lyllersin kaksi kierrosta. Rata oli kuiva ja nopea ja hauska ja huonosti merkitty.

Yhden valkoisen sinkula-Inbredin näin startissa. Olis sinne muutama muukin 1-vaihdekuski hyvin mahtunut…

Joo kivaa oli. Oma ajo meni ehkä vähän liikaa mukavuusalueella ja maaliviivalla jaksoi tosiaan vielä hymyillä. Nykyinen rata on tosi kiva sinkulalle ja siellähän oli jäykälle keulalle juurakkoakin ihan riittävästi.

Päivän paras kuitenkin oli, kun ekalla kierroksella Tuusulantien ylittävällä asfalttipätkällä, jolla oli perinteinen vastatuuli, vedin perässäni n. seitsemää vaihdepyöräkuskia. Puolivälissä pätkää yritin saada vetoapua, jota ei irronnut. Sisuunnuin ja tiputin yhtä lukuunottamatta koko sakin suoraan vetoon. Sinkulalla siis. Tuo yksi olikin sitten reilu ja tarjosi vedon loppupätkälle :slight_smile:

Meidän Allu eksyi minimaran reitiltä umpinäreeseen ja jotain hässäkkää merkkausten kannssa oli vissiin ollut muutenkin.

Minusta kokonaisuudessaan yksi parhaista maracupin kisoista koskaan.

tää olis kiinnostanut, mutta kalenteri oli valitettavasti ylitukossa jo etukäteen.

tällä sesongilla täytyy ainakin pari tällaista, omia norminäreajoja iisimpää ja pidempää rupeamaa saada ajettua, nykyisin kun löytyy soveltuvaa kalustoakin, vaikkakin (tällä hetkellä) yksivaihteisena.

millaisilla väleillä olit stenu liikenteessä?

Mä ajan kaksysillä 32/18-väleillä aina, paitsi Tahkolle vaihdan 19-piikkisen. Jos ajais Kare-vauhteja, Korsossa vois toimia pykälää pitempikin, mutta mulla ei vauhdin hitaudesta voi syyttää sitä, että olis välit loppunu kesken :slight_smile:

Hieno kuva Karesta:

https://photos-3.dropbox.com/t/2/AACsl_cPp3MNTqGWtgpA60UKDWBFpsr-6dxhuIUsJiN9Jw/12/206544463/jpeg/32x32/1/1433152800/0/2/243X0804.JPG/CM-8vmIgASACIAMgBCAFIAYgBygB/rHULYw6dFmq88k83YmBSN4GgLdaC_KRyKFjUmjeleuw?size=1280x960&size_mode=2

Uppista! Tää olis huomenna. Ketä menossa?

Meiltä lähtee 1-vaihteinen minimarathoniin.

Oma kelloovastaanajamisvietti on kateissa ja saas nähä että jääkö Tahkokin väliin ekaa kertaa 12 vuoteen.

Tulen huoltajaksi.

^^Pikku-Stenulle toivotettu täysiit ennen starttia 8) eipä näkynyt juurikaan yksivaiheilijoita, joku taisi olla teräskeulaisella punertavalla sinkulalla liikkeellä? Täysiit huudettu xco-radan dropin kohdalla ekan kiekan jälkeen!

Oma tekeminen oli todella hankalaa ja kisaliekki syttyi vasta toisella kierroksella huollon jälkeen. Maalissa kuitenkin aika IDKFA fiilis.

Up!

Mites on, ajaako kukaan enää yksivaihteisella, maastossa ja kilpaa?

Minimaratoni olis ohjelmassa fiksillä.

stenu - 16:03, 9.5.2017 » Up! Mites on, ajaako kukaan enää yksivaihteisella, maastossa ja kilpaa?
Köh. Pääsisköhän. Edit1: ja riittäisköhän 32 km. Edit2: Menisköhän rollerilla