Konversio pohdinta ja mistä osat?

Hei

Oletetaan hypoteettinen tilanne, että tahtoisin kasata vanhasta runkosetistä sinkulan. Projektin tavoite on saada kasattua kohtalaisella budjetilla kauppa/baari pyörä. Viikkoja on asioita luettu, joten teoreettinen osuus on käyty läpi. Pari kysymystä kuitenkin on jäänyt:

  • Rungossa on 120 mm leveä takahaarukka. Ajattelin leventää sen, ja asentaa 130 mm kasettipakallisen keikon. Saako jostakin/mistä hieman tyylikkäämpiä metallin/hopean hohtavia kasettipakallisia 120-130 mm kasettipakka keskiöllä?

  • Riittääkö pikalinkut pitämään takakiekon aloillaan? Ymäärtääkseni riippuu dropeista, maalipinnasta ja itse linkuista tietysti jne

  • Ajattelin aluksi laittaa gxp keskiön, mutta ilmeisesti näihin ei saa tyylikkäitä / klassissia kampia kiinni, vai onko minulla väärät nettikaupat auki? Toinen vaihtoehto on shimano bb-un55

  • Pari tyylikästä kampi vinkkiä tähän väliin kiitos!

  • Kun minulla toivottavasti on takana kasettipakka ja näin ollen ketjulinjassa on näin säätövaraa, onko bottom bracketin spindlen pituudella suurta mertkitystä?

Muuten pyörä tuntuukin olevan teoreettisesti kasassa! Kiitos jos ja kun jaksatte vastailla. Luotan teihin!

Pyörii!

About joka kyssärille on jo oma topicci ja kaikki nää asiat on jo puitu niissä. Tiiän, että niiden lukeminen jälkikäteen ja minkäänlaisen älykkyyden säilyttäminen ei ole mahdollista, mutta voisit kuitenkin laittaa kyssärit niihin uuden yleistopicin tekemisen sijaan.

Ei saatana! Miksi mä olen näin hyvällä tuulella?

asb - 8:58, 25.3.2015 » Ei saatana! Miksi mä olen näin hyvällä tuulella?
Maanantai oli eilen.. ja edelleen harmittaa... eiku.. Kiitos kuitenkin mukavasta vastauksesta!

Ymmärrän tuskan jonka aiheutan täyttämällä bittiavaruutta, mutta mielestäni eri nettikauppojen, osa vinkkien kysymynen on ok silloin tällöin. Teknilliset kysymyset olivat tarkentavia ja niihin en ole saanut riittävän täydellistä vastausta tämän foorum tai monen muunkaan foorumin sivuilta. Youtube on myös katottu kohta läpi.

Lisäksi on ilo kirjoittaa aina välillä tännekin. Tuntuu niin kuin kuuluisi johinkin isompaa, yhtenäiseen ja hyvän henkiseen yhteisöön. Täällä on aina niin hyvä vastaanotto ja avoin keskustelu meininki ja se lämmittää tällaista erakkoa.

;]

EDIT… äh kiukkuilun johtui täysin minun osaamattomasta foorumietiikasta. No nyt tämä postaus on jo ilmassa, joten turha ampua alas. Ne tippuu kuitenkin ajan kanssa.

Laita un55 ja ebaystä saa esim tällaisia upeita “klassisia” drillium kampisettejä muutamalla kympillä. http://www.ebay.com/itm/J-L-70S-Classic-Vintage-Fixed-Gear-Crankset-Crank-Set-Single-Speed-Fixie-Track-/291387131800?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item43d806c798.

Ketjulinjan saat varmasti säädettyä kasettinavassa mutta kannattaahan se keskiö valita oikein mahdollista tulevaisuuden fixihairahdusta ajatellen esimerkiksi.

Tompsukka - 9:22, 25.3.2015 » Laita un55 ja ebaystä saa esim tällaisia upeita "klassisia" drillium kampisettejä muutamalla kympillä. http://www.ebay.com/itm/J-L-70S-Classic-Vintage-Fixed-Gear-Crankset-Crank-Set-Single-Speed-Fixie-Track-/291387131800?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item43d806c798. Ketjulinjan saat varmasti säädettyä kasettinavassa mutta kannattaahan se keskiö valita oikein mahdollista tulevaisuuden fixihairahdusta ajatellen esimerkiksi.
Kiitos! Kysymykseni oli ehkä huonosti laadittu. Tosiaan un55 keskiöön saa hienoja kampisettejä, mutta entäs GXP keskiöihin?

Fixihairahdusta on jo ilmassa, mutta nyt pitäisi saada tämä ensiksi kasaan. Tätä varten ajattelin ostaa valmiin “kasettikiekon”. Onko minulla silloin varaa nirsoilla keskiön kanssa?

Ota kuva siitä pyörästä ja tee projektilanka.

Siitä keskiöineen päivineen.

http://www.goldsprintshop.com/Goldsprint-Classic-Pista-OS-Crankset

qlt - 9:36, 25.3.2015 » Ota kuva siitä pyörästä ja tee projektilanka.
+1. Tään pitäis olla jossain etusivulla. Isolla. Voisko tää tulla vahvistusmailissa kun liittyy forumille?

Nettikaupoista ainakin blb, on-one, ja goldsprint nettikaupat myyvät noita gxp kampisettejä. Viimeisin tarjoaa gxp kampina esim urallisia kampia klassisemmalla ulkonäöllä.

Jos meinaat fiksihairahtaa, niin tilaat jonkun fix-fix kiekkosetin, ja ostat parilla kympillä shimanon perus vapaarattaan, jokabainakin kesäajot välttävät. Isket sen toisille kierteille, ajat sinkulana ja hommaat fiksikamat palstalta.

Noniin, haku käyttöön. Yleisaiheisia pohdintathreadeja on jo foorumilla ihan riittävästi.

Kiitos ja pahoittelut kärsiville ja kärsivällisille.

Tuhotkaa tämä lanka, niin ei aiheuta enempää harmia sivullisille. Palaan asiaan toivottavasti oikeassa paikassa ja oikeassa muodossa (= tod.näk. lihavempana).

Vertigo - 8:55, 25.3.2015 » 1. Rungossa on 120 mm leveä takahaarukka. Ajattelin leventää sen, ja asentaa 130 mm kasettipakallisen keikon. Saako jostakin/mistä hieman tyylikkäämpiä metallin/hopean hohtavia kasettipakallisia 120-130 mm kasettipakka keskiöllä? 2. Riittääkö pikalinkut pitämään takakiekon aloillaan? Ymäärtääkseni riippuu dropeista, maalipinnasta ja itse linkuista tietysti jne 3. Ajattelin aluksi laittaa gxp keskiön, mutta ilmeisesti näihin ei saa tyylikkäitä / klassissia kampia kiinni, vai onko minulla väärät nettikaupat auki? Toinen vaihtoehto on shimano bb-un55 4. Pari tyylikästä kampi vinkkiä tähän väliin kiitos! 5. Kun minulla toivottavasti on takana kasettipakka ja näin ollen ketjulinjassa on näin säätövaraa, onko bottom bracketin spindlen pituudella suurta mertkitystä? Muuten pyörä tuntuukin olevan teoreettisesti kasassa! Kiitos jos ja kun jaksatte vastailla. Luotan teihin! Pyörii!
1. Vaikka teräs taipuu, laittaisin silti 120mm navan ja bmx-vaparin. 2. Riippuu tosiaan maalipinnasta, mutta pitää.. olettaen että pikalinkku on laadukas. 3. Suosittelen stressivapaata un55-nelishönttiä ja komeita klassisia kampia 4. Mm. nimim Fobballa on ihan kelvot Stronglight2000-kammet myynnissä tällä keskustelufoorumilla. 5. Kasettivaparilla ei, mutta kannattaa silti yrittää laittaa kammet "kompaktisti" rungon lähettyville. Bmx-vaparilla on vähän tarkempaa, mutta ei mitää traagista mitä ei sillä keskiön mitalla saisi duunailtua.

Kaikki tämä täysin omaa mielipidettä ja olettaen ettet jo kävellyt kolkatalle ristille sen jälkeen kun läimäsit tietokoneen lattialle.