Konsensus seatclamp-orientaatiosta

tewms - 23:10, 27.3.2020 » Mikä muuten on konsensus seatclampin orientaatiosta?
Aiheellinen kysymys. Miettinyt toisinaan samaa.

Ensimmäinen vastaus toisaalla:

niq - 23:19, 27.3.2020 » kuitutolppa: pultti rungon hahlon kanssa eri puolella alu/titskutolppa: ihan sama
Itse olen näköjään asentanut 60% tapauksista niin päin että pultti on seattuben etupuolella. Perustelen tämän siten, että kaikki renkaasta lentävä hiekka ja paska ei penetroidu/pakkaudu kierteisiin ja pultin kantaan. Näin päin myös ainoan oikean clampin, eli Lip Lockin logo jää esiin [s]oikealle[/s]vedon puolelle.

Runkoon juotetuissa pultti on pääsääntöisesti kuitenkin seattuben takapuolella. Orientaation käytännön merkityksen jäädessä lähinnä olemattomaksi, keskustelkaamme aiheesta siis puhtaasti fiilis- ja estetiikkapohjalta.

P.S. Kerro samalla omat orientaatiosi niin katsotaan jos saatais vaikka tarpeeks datapisteitä piirakkaplottia varten.

Omissa fillareissani seatclampit:
Pultti etupuolella: 3 kpl
Pultti takapuolella: 2 kpl
Braze-on: 3 kpl

Aina takapuolella.

aina takana, en halua tökätä itseäni siihen jos ajelen vaakaputkella kylil

aina asianmukaisella puolella

Miksi rungon hahlo muuten aina on takana?

rudi - 9:09, 28.3.2020 » Miksi rungon hahlo muuten aina on takana?
Ekana tuli mieleen että satulakulman takia fleksausta tulee satulaputken taakse ja hahlo antaa paremmin myötä hajoamatta. En minä tiiä, heräsin just

Ei ole aina, uusimmassa pyörässäni hahlo on edessä.

Joo just muistin että joissain on edessä ja joskus oon sivussakin nähny

Hahlon puolella.

Jossain se hahlo on sivulla. Itellä kahdessa pultti edessä, yhdessä takana. Spessun kuitutolpan manuaalissa käskettiin laittamaan pultti vastakkaiselle puolelle koska kuulemma aiheuttaa niin vähemmän damagee tolppaan.

Ei prefenssiä.
Kuitenkin Cruxissa & Tarmacissa ne ovat takana.
Vengessä on tuommoinen hämärä integrointi ja se on siinä etupuolella sillai siinä putkessa, tiiättekö.

jostain muistan lukeneeni, että kuiturungossa pannan kiristävä puoli olisi hyvä olla hahloa vastakkaisella puolella. Kiristys tulisi tasaisemmin, en tiedä. Omassa kuitu täpärissäni hahlo on etupuolella ja pannan pultti takana.

Esteettinen preferenssi olis että pultti taakse mutta oon silti useimmiten taipunu laittamaan hahlon vastakkaiselle puolelle. Runkovalmistajat on tyhmii ku ne ei laita hahloo eteen. Meillä ainoastaan ysäri GT Zaskarissa on.

tavannu tuupata aina taakke

Mun Salsassa on hahlo edessä ja pultti kans, muissa clamp toiste päin

Muuten on kaikissa takana, mutta teräsrunkoisen ja alutolppaisen Keplerin pannan asensin heti kättelyssä pultti eteen, jotta peräporkkanainen ei rispaantuisi hajalle pannan särmikkyyden takia.

Päädyin joku aika sitten kääntämään tämän, kun huomasin, että penkki kiristyy tukevasti paikoilleen huomattavasti kevyemmällä momentilla pultin ollessa hahlon puolella.
Lisäksi panta löysättynä tolppa pääsi liikkumaan vapaammin, eli naarmuttomammin.

Kaikissa tapauksissa on käytetty kohtuullisessa määrin rasvaa, myös pannan ja rungon välissä sekä pultissa.

Jotkut clampithan on asymmetrisiä ja niisson kehotus laittaa sen halkio samaan linjaan rungon halkion kanssa

Takana. Croix de Ferissä oli kolo edessä niin siinä oli sitten eri puolilla. Campan klemmarissa on rako semmoinen vino. Se kuuluu laittaa rungon raon kanssa samalle puolelle.

Mä luulen että mun tapauksessa syyllinen oli rungon maalipurseet, eli maali on paksumpi reunoilta ja siten hahlon kohdalla on erityisen paljon ekstraa. Pultti hahlon kohdalla antaa tän anteeksi, toisin päin käyttäessä hahlot vaan painuu tolppaan ennen aikojaan ja muualta kiristyy huonosti.

manuelkala - 10:30, 28.3.2020 » Jotkut clampithan on asymmetrisiä ja niisson kehotus laittaa sen halkio samaan linjaan rungon halkion kanssa
mua järkyttää et tääl ei vieläkään ole mainittu ettei symmetrisii sormuksia pidä kuitutolppien kaa edes käyttää kun se puristusvoima ei tule tarpeeks tasaisesti

tuberkuloosista ja edellisestä clamppikeskustelusta liian kauan ku ihmiskunta taas resetoitunu ja ei vaan osata