Kombi Fleur etunapa paskana, mitä teen?

Eli tämmöinen etunapa on mennyt epäsileäksi laakereiden kohdalta.

Pitäiskö nyt sitten ostaa uus rengas vai napa, minkä mallinen, ja kuinka kalliiksi tulee? Vai pitäiskö suosiolla viedä huoltoon? Tampereella sijaitsen.

Uskoakseni Kombi-pyörissä on sen verran ö-luokan osat että ei välttis ole tyhmä idea ostaa kokonaan uutta kiekkoa. Kiikuta toi kuvan kiekko malliksi johonkin alan liikkeeseen (esim Polkupyörätukku Lielahti/Pirkkala) tai käy Prismassa, sieltä tod.näk löytyy Jopo-varaosia jotka on varmaan yhteensopivia sun pyörän kanssa.

Hope this helps :slight_smile:

minkä kokonen kiakko kyseessä?

Kannattaa koittaa myydä huutonetis kuudelsadal…

Kuinka epäsileä toi nyt on? Jos kuulien kohdalta niin vedät vaan teräsvillalla, sitte hienommalla ja uudet rasvat perään. Etkä kiristä liikaa :E

Vastauksena otsikkoon: vedä kunnon kännit. En tiä yhtäkään kunnon pyöräkorjaamoo sieläpäin, mutta Tampereella on monta hyvää baaria niinku Mexas, Melody ja Hullu Aasi.

joo, aika sileeltä toi näyttää, kuten edellä sanottu ja joku Nääsvilleläinen yhtyekkin on todennut [urlhttp://www.youtube.com/watch?v=lqPsJ_Lrb0U]

Monarkki - 0:45, 10.8.2013 » Kuinka epäsileä toi nyt on? Jos kuulien kohdalta niin vedät vaan teräsvillalla, sitte hienommalla ja uudet rasvat perään. Etkä kiristä liikaa :E
Mä luulen et laakerikupit on sen verran kovaa tavaraa et teräsvillalla hiveleminen on yhtä tyhjän kanssa. Jos tossa on ollu kuulat häkkien kanssa, niin hommaa uudet kuulat ja kasaa ilman häkkejä (menee enemmän kuulia ja kuulien jako kehällä muuttuu) ja kokeile miten käyttökelpoiseks vertyy sillä.

Tosta kuvasta on kyllä ihan mahdotonta nähdä, onko laakeripinnat kulunu ja kuinka paljon. Onko kuoppia? Vai ura? Tuntuuko epätasaisuudet lyijykynän kärjellä (tätä oon joskus kuullu suositeltavan noiden pintojen tutkimiseen)?

^if it makes 'em shine, it’s fine. Kyllä ainakin omasta navasta sain pahimmat epätasaisuudet kiillotusvillalla huitulaan.

Kiitos hyvistä ehdotuksista :D. Tuolta laakerikupista löytyy sellasia kuulan mallisia monttuja. Yritin asentaa uudet laakerit ilman häkkejä(toinen solmussa), mutta ne pullahtaa sieltä ulos ilmeisesti juuri noiden parin montun takia.

Renkaan koko 24 x 1(5/8)- 1½
44-531

nojoo, onhan toi vähän “epäsielä” jos semmosta termiä vois käyttää

käyt jostain halppiskaupasta uuden keikon, sillä siitä, maksaa jonku 30-40ekee (siis koko kiekko sis. napa+pinnat+vanne, ei taida olla kovin edukasta lähtä ostaan pelkkää napaa ja pinnauttamaan vanhaan vanteseen jos ei sitä ite osaa)

ja riittävästi rasvaa varsinkin jossei oo kehiä, ei ne muuten sielä pysy ees asennuksen aikaa…

eihän noikaan aikaansa enempää kestä, jos on tunnit täys ni ne on.

terv. nim.mer. just ekaakertaa purin/puhdistin/rasvasin/kasasin Shimanon 3v nexuksen joka on ehkä sen 4v vanha, aika ruosteessa oli tietyt osat jo, ja huonolla pidolla yleensäkkin ollut koko pyörä, jonka siis ostin käytettynä tytölleni, eli riittävän oikea-aikaista huoltoa niin ei tartte ihan kaikkee ostaa uusiksi.

Olisko toi Polkupyörätukku tai Prisma sellainen halppiskauppa? En oikein näistä hommista tiedä mittään.

En kyllä tollasta enää laittaisi kasaan kuin hätätapauksessa. Rengas kainaloon ja lähimpään pyöräliikkeeseen vaan reilusti kysymään mitä nyt näin lauantaina klo 18 ei varmaan mikään ole auki. Kyllä alle 50e pitäis se rengas jo saada. Jos pyytävät liikaa niin kysy muualta

Joo, ei toi ehkä enää teräsvillalla korjaannu. Ostat uuden paikallisesta pyörien kierrätyskeskuksesta.

motonet / biltema tms vois olla, ellei tosiaa käy tuurissa ja kierrätys-tms.keskuksesta löydy just sopivaa kiekkoa/varaosapyörää

pyöräkauppojakin voi kokeilla. sikäläisistä en tiä mikä ois koittelun arvoinen.

Jepulis. Vois käydä tuolla http://www.trety.org/index.php/tyottomille/tyopajat/polkupyorapaja, jos sieltä löytyis varaosia halvalla.

Superkoira - 17:37, 10.8.2013 » Olisko toi Polkupyörätukku tai Prisma sellainen halppiskauppa? En oikein näistä hommista tiedä mittään.
On. Myös paja on hyvä, jos vaan löytyy sopiva kiekko.

Aivan jäätävät montut tossa navassa btw :confused:

Oliskos tolla navalla muuten ollut vielä takuuaikaa jäljellä…?

Noi laakerikupit saa lyötyä ulos tuolta navasta. Yleensä ne lähtee parilla varovaisella napautuksella pois.