kolmospyörä

No ni. Ajattelin pistää kuvan mun kehnoimmasta pyörästä, josta olen kuitenkin lapsellisen ylpeä.

http://www.picamatic.com/show/2009/03/24/04/21/2998410_bigthumb.JPG

Runko ja haarukka: jätelavasälää: Nishikin teräsrunko 90-luvun alusta, varmaan joku 58 cm. Sinkopuhallettu* ja hiottu miten kuten. Päällä muutama kerros lakkaa, hyvin on pysynyt ruosteettomana.

Stemmi, tanko, istuinputki, jarrut: edelleen jätelavalta joskin jarrupalat ja vaijerit on Bilteemasta ja tankonauhat parin euron arvoiset Probikekitistä

Satula: Charge Spoon (yllättävän mukava noin pari kympin penkiksi).

Kampisetti + jarrukahvat: FSA/Tektro. Otettu 2007 Paddy Wagonista . Kuraa noin periaatteessa mutta ajavat asiansa. Polkimet on Shimpan halpikset joissa on lukot toisella puolella. Yhtä mittaa saa olla aukomassa laakeripesiä.

Kiekot: Pyörähuolto Saariosta joskus ostetut Maillard Helicomatic NOS navat** (takana itsemurhaviritys joka pysyy kiinni ylimääräisellä rattaalla + Plastic Paddingilla. Halvat pinnat, halvat Rodi merkkiset vanteet (32 reikää). Renkaat on 32 mm leveet Vittoria Randonneurit.

Lokarit Bilteemasta.

Välitys: 42/17

Paino: tarpeeksi. EDIT itseasiassa noin 12.5 kiloa.

Muuta: Tankojuoppoiluun oivallisesti sopiva pulloteline, edelleenkin B-kaupasta.

*eli vedetty sellaisen laitteen läpi jolla revitään teräsvarastoissa ruosteet irti raudasta metallikuulapuhalluksen ja harjasten avulla tjsp. Vähän raskaampi käsittely kuin hiekkapuhallus, ja vähän kyllä ahdisti etukäteen että millaisena runko tulee ulos. Mitään parempaa runkoa en kyllä moiseen helvetinkoneeseen laittais.

**Sheldonin mukaan erittäinkin kuraa, mutta kas, nillä on nyt ajettu varmaan pari tonnia ja “herkästi” pyörivät edelleenkin.

Hieno.

Nää jätelava-, miljoonalaatikko- yms. rottapyörät viehättää yleensä itseä eniten. Itsarinapa on kuitenkin melko kuumottava ratkaisu. Varsinkin jotain Kaskenmäkeä lasketellessa voisi olla itsellä pelko perseessä. Ohjauspuolen toteutus on härskiydessään varmasti ergonoominen.

Meneekö multa jotain ohi vai onko toinen jarrukahva vain koriste?

Kimbo - 17:31, 24.3.2009 » Meneekö multa jotain ohi vai onko toinen jarrukahva vain koriste?
Eiköhän se ole sitä varten että saa sarvi-otteen.
NKOTB - 17:33, 24.3.2009 » Itsarinapa on kuitenkin melko kuumottava ratkaisu. Varsinkin jotain Kaskenmäkeä lasketellessa voisi olla itsellä pelko perseessä.
Joo. Itsarinapa on harkittu riski.Toistaiseksi se on kestänyt satunnaiset skiddailut mutta käytännössähän homma menee niin että alamäet tulee tuolla pyörällä otettua ikäänkuin "jollakin tapaa jaloilla hidastamalla" (mikä ei edes rassaa pahemmin polvia johtuen suht alhaisesta välityksestä ja 175 mm kammista) ja etujarrulla avittamalla jos tarve vaatii.
NKOTB - 7:15, 25.3.2009 » Nää jätelava-, miljoonalaatikko- yms. rottapyörät viehättää yleensä itseä eniten. Itsarinapa on kuitenkin melko kuumottava ratkaisu. Varsinkin jotain Kaskenmäkeä lasketellessa voisi olla itsellä pelko perseessä. Ohjauspuolen toteutus on härskiydessään varmasti ergonoominen.
Itsekin pidän tällaisista vähän rujommista ajokeista. Tuon tyyppinen ohjausratkaisu on muuten lähes sääntö, kun maastopuolella käytetään droppitankoa. Tanko korkealle ja vähän takakenoon, nimenomaan ergonomia takia. Tankojen kaaret tosin ovat usein viistosti alaspäin leveneviä.

Kuinka muuten lakkasit pyörän? Kauanko on ollut käytössä?

kyttyra - 8:13, 25.3.2009 » Sinkopuhallettu* ja hiottu miten kuten. Päällä muutama kerros lakkaa, hyvin on pysynyt ruosteettomana.
Laita lähikuvaa?

@uao: Kattotaas. Tuossa etupäästä. Näkyy myös kohta josta sahasin jarruvaijerin läpiviennin irki.

http://www.picamatic.com/show/2009/03/25/11/49/3017532_bigthumb.JPG

…ja tuossa näkyy singottu appelsiinimainen pinta, ja miten alkuperäinen maali on jäänyt hitsaussaumaan. Sit vaan väsyin hinkkaamaan ja totesin että lakkaa pintaan et pääsee joskus liikenteeseenkin.

http://www.picamatic.com/show/2009/03/25/11/50/3017550_bigthumb.JPG

@olopaine: lakattu “PROF” merkkisellä viiden euron kirkkaalla lakalla, ehkä 4-5 kerrosta. Päällä autovahaa. Ollut ajossa tammikuusta lähtien, säilytetty ajoittain luhtikäytävässä elementtien armoilla. Oon kyllä koettanut pitää puhtaana, so. pyyhkinyt irtokurat pois melkein aina sohjokeliajelun jälkeen.

Toihan näyttää hyvältä.

Kierrätysprojektit ovat hieno asia niin monella tapaa. Kartoitan yllärinä paremmalla puoliskolle (joka ei fillarilla ole ajanut lapsuutensa jälkeen, eikä ole varsinaisesti osoittanut asiaa kohtaan kiinnostustakaan. Vielä.) budjettiosia, joista kasata helppohoitoinen ja kestävä kaupunkipyörä.

Eikös Helicomatic näytä pakka irroitettuna tältä? Onko sulla siitä joku toinenkin malli, kiinnititkö sen rattaan tohon jotenki vai lähteekö tosta vielä osia irti? Luulin, että tuo on sen navan runko ja vapaaratas on osa pakkaa.

Ei mulla tollasta oo…katos tätä. Helicomatic flip-flop?

-toisella puolella se Helicomatichässäkkä (huomattavasti kapeampi kuin sun esittämässä kuvassa - noin 5 mm leveempi kuin normi vapaarattaan puoli):
http://www.picamatic.com/show/2009/03/25/04/53/3021076_bigthumb.JPG

-ja toisella puolella toellakin tavalliset vapaarattaan kierteet johon just menee 2 ratasta vierekkäin:
http://www.picamatic.com/show/2009/03/25/04/50/3021020_bigthumb.JPG

Myöskään siinä ei oo pikalinkkua koskaan ollutkaan, sensijaan siinä on tavallinen akseli, joka on kuitenki vammaisesti 9.5 mm halkasijaltaan ja jollain ihme kierteellä vielä.