Koira-topikki

Avataan omalta kohdalta tämäkin topsu ja esitellään tällainen hieno tyyppi. Tässä on viisivuotias Romanian rescue Eino. Yhteistä kulkua ja yhteistä kattoa pään päällä nyt neljän vuoden verran. Kipututkimuksissa ollaan vajaat pari vuotta ravailtu, mutta hommat on paranemaan päin ja tyyppi saa parempaa hoitoa kuin minä. Kuorsaaja, oksien katkoja, kainaloon pyrkijä, röyhtäilijä, oravien ja jänisten kauhu, ihme mölyäjä, hermojen kiristäjä, pointterin perässä viilettäjä ja aina niin välittömän läheisyyden kaipuinen. Rapsuja hän ei omasta mielestään saa ikinä riittävästi, vaan aina könyää hamuamaan lisää. Ja päivän päätteeksi niin kovin rakas.

12 Likes

Miten kuljettelette dogeja mukananne jos lähdössä pyörällä jonnekin eikä karvakamua voi jättää kökkimään (tai kakkimaan?) kotiin? Reppuun? Vauvankantohommeliin? Etutartsille, mitenkä ihmeessä?

Jos retkeilee enemmän, niin tämä ehkä kuuluisimman bikepacking koiran instagram https://www.instagram.com/mira_la_perra/

Löytyy myös YouTube kanava jossa käy enemmän läpi setuppia.

2 Likes

En ole ite kuljettanut koiraeläimiä fillarilla mutta monenlaisia kuljetustapoja on tullut nähtyä vähän koiran koosta ja omistajan kekseliäisyydestä riippuen.

Vähän pienemmät koirat menee ongelmitta etutartsilla laatikossa tai tasaisella pohjalla varustetussa korissa. Päälle voi laittaa toisen korin nurinpäin, jos epäilyttää että koira hyppäisi pois. Runkokiinnitteinen etutartsi/-kori on ohjattavuuden kannalta helpompi ja ainakin ihmislapsen kommenttien perusteella kivaa kyytiä.

Keskikokoisia koiria olen nähny kuljetettavan repussa. Riittävän iso koira näkee sieltä ympärilleen ja voi pitää kyytiä hauskanakin.

Isot koirat kulkee parhaiten lavallisella kuormafillarilla tai peräkärryssä.

1 Like

En hemmets millään muista kuvan ottajan nimeä, tästä on yli kymmenen vuotta. Sori siitä. Kuvan koira on jo autuaammilla vetomailla.

8 Likes

Kaikenlaisia koiran kuljetusratkaisuja on kokeiltu, pohjakosketus nähtiin projektilangassa, mutta nyt on hyvä.

Jos haluaa, että koira ei ole vain kuljetettavana vaan kokemassa kanssasi matkantekoa, niin:

Meidän koko: medium (17"-20" from collar to tail). Remin agilitymitta (korkeus lapaluiden kohdalta) 33-34cm.

Pros:

 • Koiran näkymä eteen/sivulle kuten sullakin
 • Kantaja ja kannettava tosi napakasti “yhtä puuta”
 • Voitte jutella lähietäisyydeltä
 • Tunnet, kun koira kurkottaa eli todnäk jotain jännää havaittu
 • Käännät päätäsi ja kurkottavan koiran märkä nenä osuu poskeesi - jes!
 • Kuulet koiran nuuhkimisen suoraan korvaasi, ja kun koira vetää oikein henkeen, niin huomaat itsekin terästävän aistejasi että mikä homma - ou jee, parhautta!
 • Tassut hyväilee niskaasi
 • Näytätte hyvältä yhdessä ja saatte ihmiset hymyilemään.

Cons:

 • Koiran reppuun meneminen/koiran siihen sovittaminen vaatii opettelua, samoin repun selkään asettelu. Vähän niin kuin lötköä rinkkaa viskaisi selkää. Väittäisin, että pieni urheilullisuus kantajalta ei ole pahitteeksi
 • Alussa reissun päällä selkään nosto on paljon helpompaa, jos sen tekee pöydältä/kiveltä tai vastaavalta korokkeelta; myöhemmin tekniikan kehityttyä ja koirankin totuttua voi viskata vauhdilla
 • Kantajan kauluksen ja niskan alue suttaantuu etutassuista
 • Aika hintava kylläkin ja päälle tuli vielä jonkun verran tullimaksuja

Meillä tämä käytössä vain pyöräillessä. Jos ajaa droppitangollisella pyörällä, niin koiran asento on lokoisampi ja näkymät vieläkin esteettömämmät, kun sun päänuppi ei oo tiellä

8 Likes

tulipa tällanenkin kokeiltua. tankolaukussa oli koiran lisäksi muutakin sälää mutta aika mukavasti se sinne mahtui.

18 Likes

Oh nyt vasta näin tän. Tällaista hyvän mielen kontenttia kelpaa katsoa!

1 Like

Hei mulla on muutaman päivän @Udi n vuoden vanha whippetneito hoidossa täällä Myyrmäessä, niin jos ois jollakulla kiinnostusta samanhenkiselle koirapuistoseuralle niin hit me up! Muska juoksee hyvässä seurassa kovaa ja on kaikin puolin sosiaalinen ja mukava tyyppi.

1 Like

Täähän on ihan :heart_eyes:
d6b4abec3f10ebfd3319b482935371d3

4 Likes

Kaikki saatanan huonekalut se on nakertanu nurkista mut eipä tosta sais ku parit rukkaset. Autoja pelkää sattuneista syistä mut lempipaikka maailmassa on auton takapenkillä. Aina ovesta ulos lähtiessä nokka kohti autoa.

11 Likes

Jeeves, Vepsäläiselle!

4 Likes

Täältä löyty tovi sitten ihan kelpo menopeli Yūkille.

20 Likes

erittäin asiallinen matkustussetti

5 Likes

Tää on enemmän hyvän mielen topi mut silti pieni PSA: älkää käyttäkö evidensian ell-palveluita jos vaan mahdollista.

2 Likes

Yläkerran kämpässä asuu maailman suloisin pikku chihuahua. Harmillisesti kohtaan sen aina ulkona tai rappukäytävässä samalla ku roudaan sählykassia tai fillaria ja hän on sit jo monta kertaa säikkynyt koska isot tavarat ja kypärä on pelottavia asioita eikä meistä oo tullu oikein kavereita :cry:

Vekkulin kuulosta ku sille iskee zoomiessit ja ravaa yläkerrassa edestakas :sweat_smile:

1 Like

Tätä avaten: Evidensia supportaa Kennelliittoa. Jatkot googlessa: suojelukoira case mikä, kettu onko koiraeläin, tunteeko kettu kipua, spesisismi jne

4 Likes

Joo, ja sit vielä hmm monopoliaseman hyväksikäyttö, työntekijöiden asema, muut tämmöset

3 Likes

Meidän karkottavalle luolakoiralle taipumuskokeet oli suunnitelmissa kunnes saatiin käytännön järjestelyistä vihiä (oe-video ei liity)

Tampereen Kauppi luonnonjälkien paratiisi, thierrygueorgiouna kytketyn koiran perässä max 5 min näköyhteys peurat

1 Like