Kivennäisvesien ystävät

Viime vuosina kivennäisvedet ovat alkaneet maistumaan. Borjomi on omaan makuun parasta mitä kaupan hyllyltä on toistaiseksi löytynyt, ja sen myötä on alkanut kiinnostamaan, vesien suola yms. mineraalipitoisuudet.
Tämänkin suhteen pitää tietysti mennä päätyyn asti, ja olen alkanut miettimään omien mineraalivesien sekoittelua, Sodastream jo löytyykin hiilihapottelua varten.
Löytyykö täältä artesaanikivennäisvesikonossöörejä tai muuten vaan asiasta kiinnostuneita?

kuva

1 Like

Pirkka vichy lasissa tälläkin hetkellä

Rainbow trooppinen zn+e hiilihappojuoma ollut kesän suosikki

Kahta en vaihda


Pellegrinoa tulee alpeilla hengaillessa litkittyä ahkerasti, täällä pohjolassa on hinta on pumpattu yleensä vähintään viisinkertaiseksi, niin jotenkin ei anna luonto periksi maksaa moisia kiskurihintoja.
Loistava tuote kyllä.

On. Hinta on kyllä kova, ei voi kiistää.

Ite kotioloissa lisään hiilihapottimella hiilihapotettuun veteen hillityn ripauksen karkeaa merisuolaa ja toki tullut pohdittua mikä seuraavaa askel joka kenties sisältäisi vähemmän natriumia ja enemmän muuta.

Yessentukyn 17 ja 4 on saatavilla Baltian maista, jos löytyy lasipullossa niin kannattaa maistaa. 17 on se jäykempi, shottilaseittain kannattaa maistella vaikka saunan jälkeen.

2 Likes

Mä blandailin erilaisia suolaliuoksia työkseni aikanaan useita vuosia. Mikä ettei noita kivennäisvesiä blandailisi itse, jos tykkää näperrellä. Simppeliä puuhaa.

Jos meinaat mennä syvään päätyyn ja aikaasaada kontrolloituja itsesekoitettuja suolaliuoksia, tarvitset jotain muita suoloja kuin peruskauppalaatuja. Analyysilaaduissa epäpuhtauksien määrä on aika alhainen, mutta niitä ei kovin iisisti saa käsiinsä kuluttaja-asiakkaana. Akvaarioliikkeistä näkyy saavan paremman puutteessa (ja huomattavasti halvemmalla) meriakvaarioihin tarkoitettuja elintarvikelaatuisia suoloja, joista saattaa saada hyvän peruskemikaalisetin kasaan, ja punnitsemiseen tarvitsee jonkun perustarkkuusvaa’an. Kivennäisvesien sisällysluettelot jättävät toivomisen varaa, mutta Hartwallin Vichyn luettelosta voi varmaan lähteä liikkeelle, koska se kavaltaa natriumbikarbonaatin konsentraation. Kaikkia muita luettelon suoloja on oltava vähemmän kuin sitä. Vesijohtovesissä on vähän sitä sun tätä mukana sotkemassa koostumusta, mutta tislatun veden käyttö pohjana olisi sitten jo syvän pään pohjassa.

T. nimim. “entinen labrakemisti”

4 Likes

1 Like

Värska.

1 Like

Täällä menee yleensä hiilihapotettua helsinkiläistä kraanavettä (jossain muualla käyttäisin ensin filtterin läpi) ja siihen q.s. Maldonin merisuolaa. Intensiivisemmän trainerisession jälkeen tuota tulee helposti vedettyä ekat pari litraa putkeen.

En ole kokenut erityisemmin tarvetta jatkokehitykselle, mutta autentik Borjomi experienceen tarvitsisi lisäksi varmaan ainakin rikkiä.

Lete, punainen Badoit, Spreequell, Ramlösa.

ilmoittaudun ystäväksi.

tämä homma. paitti että numerot on 4 (miedompi) ja 17 (ärjympi).

näitä on ollut saatavilla myös suomestakin, erinäisistä eesti-kaupoista “essentuki”-nimellä. jos jollain on tämänhetkistä tietoa, niin holla.

tämä on hyvä ja kiinnostava ketju mikä täytyy laittaa seurantaan.

Borjomia kyl tullu nautittua tänä kesänä ihan huolella, hinnaltaan vaan turhan kallista vai pitäskö sanoo suolasta. Heh.

Joskus Saaremaalta pienestä kyläpuodista ostanut isomman erän Pet-pulloissa eikä ollut erityisen laadukas satsi. Ehkä se oli vanhaa tai seissyt auringossa, en tiä. Ei ole sit tullut Suomesta etsittyä ettei taas sais pettyä.

Hyvä kun korjasit nuo koodit oikein.

Olen vissyn ystävä, mutta mielestäni Suomessa ulkomaisten pullovesien kulutus aika :clown_face:

5 Likes

Tälle olisi kiva kuulla peruste?

Tätä vois tietty verrata esim olueen. Miksi rahdata kaljaa Briteistä ja Saksasta, kun meillä on lähituotantonakin ihan hyvää bissee?

Porukan omien vissyjen sekoittelu on kyl sopivilla leveleillä, että tarinat kiinnostaa.

Arvasin että täältä löytyy juuri tämän tason asiantuntemusta, tästäkin aiheesta.
Pitääkin tässä hiljaksiin aloitella erilaisten suolojen kanssa tekemään testieriä. Tuota Maldonin suolaa nyt ainakin alkuun testiin.

1 Like

Joo, kyllä.

Tunnelmallisiin juhlahetkiin San Pellegrino ja vähän arkisempiin tilanteisiin yleensä Vichy, mutta mikä tahansa missä on vähän suolaa, toimii. Joskus jopa Värskaa, jos oikein villille tuulelle sattuu. Suolattomat ei vaan toimi mulla yhtään.

Kotona taas hiilihapotettua kraanavettä ja jokunen lastu merisuolaa.