Kimitoön Gravel Paradise

tännäköstä pätkää oon tyckitäny pariin otteeseen

dublé

Jos suuntaa suoraan Hevonvitun Teboililta Rungonsalmen sillalle niin Teboililta joutuu melkein väkisin polkemaan sen kahdeksan kilsaa etelään Lautkankareelle ja siitä Karunan kautta hyvää kestopäällystettä ja gravelia takas 181:lle ja sillan yli. Tietty jos menee Teboilista ohi niin Husontie-Saustilantie-Finskyläntie-Vanha Karunantie on ihan hyvä kombo vaikkei oo lähellekkään 50% soraa mutta ainakin rauhallisempi kuin 181.

e. yllä ihan hyvä pätkä Teboil-Kouttu, en oo kokeillu tota ennen vaikka aika monesti tullut ajatelleeksi matkalla etelään

kemiönsaaren pohjoisosa on kans erittäin loistavaa seutua gravel tykitykselle, joka näkyy esim tässä

mankkis - 20:50, 30.3.2020 » Jos suuntaa suoraan Hevonvitun Teboililta Rungonsalmen sillalle niin Teboililta joutuu melkein väkisin polkemaan sen kahdeksan kilsaa etelään Lautkankareelle ja siitä Karunan kautta hyvää kestopäällystettä ja gravelia takas 181:lle ja sillan yli. Tietty jos menee Teboilista ohi niin Husontie-Saustilantie-Finskyläntie-Vanha Karunantie on ihan hyvä kombo vaikkei oo lähellekkään 50% soraa mutta ainakin rauhallisempi kuin 181. e. yllä ihan hyvä pätkä Teboil-Kouttu, en oo kokeillu tota ennen vaikka aika monesti tullut ajatelleeksi matkalla etelään
Ajoin just takaspäin tullessa ton Vanha Karunantie - Husontie kautta, vaihtelun vuoks ja toisaalta ihan sen takia et oli jo pimeetä nii ei huvittanu ajella isommal tiellä vaik oliki todella hiljaista perjantai-illasta huolimatta. Ei nyt ton Paradisen jälkeen niin hehkeetä, mut ihan ok (tosin pimeessä nyt paljon mitään ympärille katellu ku vaa ajo). Tos reitissä muuten Mattkärr - Genböle välinen 20km kurvinen pätkä oli erityisesti mieleenpainuva. Tässä vielä linkki ajettuun reittiin: https://ridewithgps.com/trips/46297876

^ saaren pohjoisosasta puheen ollen, kuulin paikalliselta lähteeltä et reitin pohjoisosaan sais kuulemma vielä liitettyä jotain hienoja bonuspätkiä :slight_smile:

pedAlex - 19:02, 30.3.2020 » Kävin ajelemassa reitin perjantaina, toimi samalla brevetkauden avauksena. Tsiisus mitä blissiteitä, fun factor 10++ :), sää oli tietty kans aika kohillaan. Toki paikoin maaperä oli vähän märkää ja metsäteillä liisterissä sai vääntää 34-28 välityksellä tasasellakin ihan kunnolla et pääs eteenpäin :D (joku leveempi ja karkeempi rengas ku 33mm Vittoria Terreno Dry olis voinu toimii paremmin), mut hei, definitely all worth it! Kudos Toni Lundille huikeen reitin plottauksesta :)
Kiitos! Onhan se tosiaan sellainen reitti että vaikea siitä on olla tykkäämättä. :)
mankkis - 20:50, 30.3.2020 » Jos suuntaa suoraan Hevonvitun Teboililta Rungonsalmen sillalle niin Teboililta joutuu melkein väkisin polkemaan sen kahdeksan kilsaa etelään Lautkankareelle ja siitä Karunan kautta hyvää kestopäällystettä ja gravelia takas 181:lle ja sillan yli. Tietty jos menee Teboilista ohi niin Husontie-Saustilantie-Finskyläntie-Vanha Karunantie on ihan hyvä kombo vaikkei oo lähellekkään 50% soraa mutta ainakin rauhallisempi kuin 181. e. yllä ihan hyvä pätkä Teboil-Kouttu, en oo kokeillu tota ennen vaikka aika monesti tullut ajatelleeksi matkalla etelään
Tosiaan Sokerijuurikkaan tutkimuskeskuksen tienhaarasta eteenpäin lähtee melkoisen hieno paratiisiosuus ja voi käydä koukkaamassa Osmalahden kautta ja pieni bonus löytyy myös Karunasta.

Ajettiin pätkä tätä. Tosi siistiä reittiä!

Kiitos Toni.

Mennään ens viikonloppuna ajelemaan tätä, ja pitäis perjantaille keksiä joku yöpaikka autolle ja mihin se vois jäädä viikonlopuksi. Tullaan varmaan niin myöhään että pyöräillä ei enää viitsi. Jotain hiekkaparkkia tms?

Strömman kanavalla yksi. Päivisin autoja aika paljon, mutta eiköhän mahdu. Keskustaan varmasti sopii, se on melkeinpä yks isohko hiekkaparkkis.

Ens viikolla ois tarkotus käydä ajelemassa Kemiönsaaressa ja yöpymistä suunnitellaan. Onko kellään vinkata paikkaa, missä vois lyödä riippumatot johonkin auton välittömään läheisyyteen?

Pitäis ensviikolla ajella salo-taalintehdas-turku väli, ja tuon taalintehtaalle asti meinasin seurata samulin jälkiä, mut seutua tuntematta en tosta @mankkis selostuksesta oikein ottanut tolkkua: elikkäs olikos tämä @manuelkala suosittelema reitti uhkaava mahdollisuus vai mitä?

Dalsbrukin suunnasta ajelisin ehkä mieluummin tätä

Ja sitten Kemiöstä pohjoiseen tuota mun ylempänä olevaa reittiä voin suositella lämpimästi. Oon sen moneen kertaan ajanut

Tää mut teltta ja pyörä

Kiitokset Toni et al. Hyviä jälkiä, hyviä polkuja ja teitä löytyy.

1 Like

täähä meni sit nii et mentii Kansakoulun pihalle nukkumaan, aika onnistunu veto siihen väliin.

Tiet oli kyllä kunnon blissiä!

2 Likes

Tattis, sille on syynsä miksi kutsun Kemiönsaarta gravelparatiisiksi. :slight_smile:

2 Likes

Tänne kai piti aina ilmoittaa kun käy ajelemassa Kemiössä? Tuli mentyä sama reitti kuin 2019, mutta 35mm Super Swanit vaihtui 40mm G-Oneen, Flite Arioneen ja Ortliebin 0,5l satulapussi 2,7 litraiseen. Merkittävästi mukavampi ajaa. Parempi asvaltilla, parempi hiekkatiellä, ei flättejä, parempi istua ja eikä tartte käyttää selkätaskuja kaman kuskaamiseen. Pizza oli taas hyvää.

Metsäkauriin kanssa tuli vähän äkkitilanne Bofallintiellä, alamäkeen oikealle kääntyvä mutka ja siellä se oikean puolen puskassa odotteli. Tais molemmat säpsahtää saman verran, multa jäi pari metriä jarrujälkeä ja kauriilta nätit kuopat takajaloista…

Lisäksi ajelin muovipyörällä Kasnäsiin, upea tie ja hienot maisemat. Toisaalta asvaltit on saarella melko nopeasti nähty, eli maantiekela jää varmaan ensi kerralla kotiin. Gravelparatiisi on ihan hyvä nimi.

Tiedoksi, että myös minä ajoin viimeviikolla Gravel Paradise-jäljen kaikkine kiemuroineen. Telttayöpyminen metsätien päässä olevan lätäkön rannalla jossain Taalintehtaan jälkeen.
Haussa oli parin päivän hiljainen hetki ja sen myös sain.

RIdewithgps-reitti oli hukkunut jonnekin, joten lisäsin kiintolevyltäni löytyneen kopion aloituspostaukseen. Toni voinee editoida halutessaan jos reitti päivittyy tms!

1 Like