Kierteetön stemmi kierteelliseen ahead forkiin?

Tervehys,

Eka kerta täällä ja alla olis eka sinkulaprojekti. Tuossa projektin alla olevassa pyörässä on tuollainen 1" kierteellinen ahead haarukka. Satuin saamaan tuollaisen kierteettömän hienon stemmin ja aloin miettimään, että voiko tuota kierteetöntä stemmiä tuohon haarukkaan laittaa, koska saman paksuisia ovat tuo “uusi” ja alkuperäinen? Onnistuuko tuo suoraan vai pitääkö tuohon tehdä jotain virityksiä?

Kokeilin hieman ettiä vastaavia tapauksia, mutta ei löytynyt kuin tapauksia, joissa porukka on yrittänyt istuttaa kierteellistä stemmiä kierteettömään haarukkaan.

“stem adapter”

Voi kun laittaa tällaisen adapterin väliin:

Löytyy vaikka googlettamalla quill to ahead adapter. Tosin tuo sinun haarukka ei ole ahead haarukka vaan kierteellinen vaan. Noita adaptereita sitten löytyy tuumaselle ja 1 1/8" “kaulaputkelle”. Keskustelua löytyy myös täältä foorumilta erinäisistä paikoista, joten ei muuta kuin google-haku käyttöön…

Hymm… tällanen termistökysymys, että eikö tuo ahead fork ookkaan moinen missä nuo haarukan päät taittuu eteenpäin? Ainaki näin ymmärsin, kun googlea selailin :smiley:

Niin ja tuo stemmi taitanee olla tollanen quill eli yhtä rautaa kaikki tyyni eli tuo adapteri ei varmaankaan tule sitte kysymykseen?

Nyt on termit sen verran sekaisin ettei oikein tiedä mitä sulla siellä on.

ahead = kierteetön haarukka/ohjainlaakeri

quill-stemmi = kierteelliselle ohjainlaakerille tarkoitettu stemmi, jossa alapäässä kiristyskiila ja ylhäältä menee alas läpipultti jolla se kiila kiristyy

Nää selviää esim. fiksi-infosta.

Quill:

http://www.evanscycles.com/product_image/image/b00/3b7/ea8/50042/product_page/system-ex-quill-stem-254mm.jpg

Ahead:

http://hookmotors.com/timthumb.php?src=http://hookmotors.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/d/s/dsc_5564-10.jpg&h=460&w=460&z=1

Ahead viittaa siis vain siihen, että haarukkaan on tarkoitettu tietynlainen stemmi eikä se ole kierteellinen, ei liity haarukan taivutuksiin mitenkään. Adapteri tulee kysymykseen jos haluat laittaa ahead-tyyppisen stemmin siihen kierteelliseen haarukkaan. Tällöin laitat adapterin sen quill-stemmin sijaan haarukkaan (laakeri normaalisti) ja stemmin tuohon adapteriin kiinni.

Juu termit on kieltämättä hukassa. Ensimmäistä kertaa, kun pyörää kustomoin ja rakentelen. Tuon fiksi-infonkin lukasin, mutta en hoksannut, että siinä ihan tuota tarkoitetaan. Tai kun sitä aloin kummastelemaan, että tuo nykyinen stemmi on juurikin tuollaisella kierrepultilla, mutta siinä ei ole missään kohdassa stemmin yläpäässä tuota kiristinruuvia. Tuo uus stemmi on hyvinkin paljon samannäköinen kuin mikä tuossa ylemmässä postauksessa on tuo quill stemmin kuva.

Mutta jos tosiaan quill stemmi on tarkoitettu kierteellisiin haarukoihin niin eiköhän tuo sitten tuohon sovi. Huomenna lisää sorvaamaan ja äimistelemään.

Uskaltaakohan tuosta projektilankaa tehä :smiley: Sais porukka ainakin hyvät naurut kenties

Laita kuva siitä nykyisestä stemmistä, niin aukenee varmaan tilanne parhaiten

Pitääpä laittaa mahdollisesti kuvaa, kunhan töistä pääsen.

Tähän hätään satuin tällasen kuvan löytään ja tuossa näyttää olevan tismalleen samanlainen stemmi kuin mitä mulla on nyt paikoillaan tuossa omassa.

Kuva napattu täältä yksvaihteesta, eikä oo mun pyöräviritelmää nähnykkään. Jotain tuollaista kai se pitäs itelläkin säätää kasaan :slight_smile: Stemmi vaihtuu vain jos sen nyt tuohon pystyy vaihtaan. Se uus stemmi, joka mulla makaa pöydällä on about tällanen.

varmista sit, et millä halkasijalla toi vanha stemi on, koska luultavasti uus stemi on erikokone?

Joo näihä se oli, että tuo uus stemmi oli muutamia millejä paksumpi kuin tuo vanha. Ei sitten laitetakkaan tuota stemmiä tuohon…

Veikkaan uuden stemmin olleen 1,2mm paksumpi kuin vanha.

^ samaa veikkaisin.