kierteellisen etuhaarukan lyhentäminen

Muutama juttu olisi.
Miten lyhentää kierteellistä etuhaarukkaa oikeaoppisesti? Miten saan suojattua kierteen, jos haarukkaa pitää lyhentää?
Miten irroitetaan etuhaarukasta alakooli / crown race? En tarjonnut vielä vasaraa, kun ei todellakaan mitään aavistusta mistä suunnasta tuota lähtisi purkamaan.

Mites ohjainlaakeri asennetaan oikeaoppisesti? Illalla vähän selailin aiheita täältä ja ilmeisesti tähän löytyisi joku työkalu.
Kyseessä siis tämmöinen http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c6/Bicycle_headset_exploded_view-en.png.

Kaulaputken voi katkaista ihan rautasahalla. Kannattaa käyttää ohjuria tai muuten varmistaa sahauksen suoruus. Lopuksi viilalla kevyt viiste kierteiden päähän.

Alakooli lähtee vasara-ruuvari-yhdistelmällä, toki hommaan on oikeatkin työkalut. Alakooli asentuu samoilla työkaluilla kuin irtoaakin. Asennusta helpottaa, kun naputtaa kiertävästi ympäri laakeria, tällöin kooli asentuu suorempaan, eikä kiilaa jumiin.

kiitokset vinkestä, sitten vaan harjoitukset käyntiin. Ja eihän mun tosiaan tarvii tosta ohjainlaakerista muuta asentaa kuin alakooli uuteen haarukkaan. Toki noi laakerit pitää pudottaa oikeaan järjestykseen paikoilleen, mutta eihän siinä sen ihmeempää ole.

Kumpi olis kierteellisen keulan lyhentämiseen sujuvampi työkalu, putkenkatkaisija vai rautasaha? Lähteekö putkenkatkaisijan terä vaan kiertymään kierteiden mukana?

1 Like

Rautasahalla oon ainaki itte katkassu muutaman. vielä silleen et kiertää sen o-laakerin mutterin sinne ruotoon ekaks ja sit kierittää pois ku on sahaillu. silleen on ainaki omissa säilyny kierteet siitä katkastun kohan alusta hyvinä.

1 Like

Laiskana aattelin, että putkenkatkaisijalla vois saada sen viisteen sinne kierteiden alkuun ilman viilaamista. Taitaa silti olla parempi sahailla, kun se katkaisija varmaan lyttää sitä putken reunaa ne ratkaisevat millin osat sisäänpäin ja sinne täytyis se stemmi saada vielä paikalleen.