Keulatopikki

https://www.instagram.com/p/CVmheLOKHTj/?utm_source=ig_web_copy_link

Vanha juttu, Manninen tehnyt tämän jo kymmenen vuotta sitten.

1 Like

GT:n Tachyoneissa oli tommoset jo kasarilla.

Edit: no, okei, ysärin alussa ainakin.

Edit2: tätä on tullu ihailtua tässä viime aikoina: Colin Woof!! (He/him) on Instagram: "Loving riding this bike. Adjustable reverse rake vertical steering. A wee photo"

Sukulaismies kyseli vanhan Paiolin keulan elvyttämisestä, oli jämähtänyt pohjaan. Ilmeisesti joku elastomeerikampe(?), about tuollainen taisi olla:

Tämä(kin) oli aihe, josta ei itselläni mitään tietoa, osaako joku palstan vintage-mtb-tietäjistä esim. @Lakimies84 sanoa, onko tuommoinen kunnostettavissa (tai kannattaako tehdä). Mieluusti pitäisi orkkiskeulan, mutta uusikin tulee kyseeseen, jos tuo on lopullisesti förbi.

Pyörä oli Vitus’n double butted -putkesta tehty MBK, en löytänyt Googlella kuvaa ihan vastaavasta. Tässä törmäsin toiseen asiaan jossa en osannut ilman mittoja neuvoa, mikä nykyaikainen keula tuohon menisi, onko vanhoissa MBK:ssa jotain erikois-ranskamittoja tms.

1 Like

Noita elastomeereja saa kyllä “metritavarana”. Tekijämiehelle ei ongelma. Tosin kannattaa katsoa että sisuskalut ovat muuten ehjät. Eipä noissa vanhemmissa italokeuloissa muuta oikeastaan mene rikki. Ne elastomeerit saattaa olla työn ja tuskan takana ottaa irti🥲

Jos tuota ei käytä, niin jäykkää keulaa tilalle. Jos välttämättä haluaa joustokeulan, niin se pitäisi olla sitten ~60mm joustolla. Ja niitä ei tuohon aikaan hyviä hirveästi ollut. Laitahan ihmeessä jatkoa jos projekti etenee.

Mbk on kyllä tehnyt 90-luvun alussa laatuputkista pyöriä. Suurin osa Vitusta, mutta joukossa myös esim. Columbuksen EL-putkea👌🏻

1 Like

Veikkaisin, että toi Chrisun myymä runko vois olla tää Masi Uno

Keulan A-C:ta ei tossa nyt näy, mutta varmaan mikä vaan maantiekeula ajais asiansa. Tommoselle jäntterälle kaverille varmaan vois mennä toi Chrisun teräskeula: CNC - Online Shop - Christoph Nies Cycles

Mulla tollanen runko ja pikselimittauksella sain masi uunosta a-c 380. Sellasen siihen laitoin. Mittasin satula kulmaksi noin 73 ja se lukee myös geotaulukossa.
Straggler 650 haarukka

Edit. Mittareferenssinä käytin vannekehää satulaputkea sekä emäpukea.

1 Like

Hieman hepreaa toistaiseksi osa näistä teksteistä. Kumpi mielestänne sopisi paremmin tähän runkoon: NIKOTB ehdottama CNC - Online Shop - Christoph Nies Cycles
Vai
Madutin ehdottama BLB – Track Fork(Black) – Tru Fix Kru
vähän vaatii vielä opiskelua itseltäm, että on edes vähän alusta perillä näistä :confused:

Kumpikin sopii teknisiltä ominaisuuksiltaan yhtä hyvin. Jos et tiedä ulkonäön perusteella kumman haluat, niin voit tehdä pääätöksen sen perusteella haluatko maalata haarukan ite vai ostaa valmiiksi maalatun.

Kiitos vastauksesta. Taidan maalaamisen jättää toiseen kertaan ja ottaa tuon valmiin härvelin.

Tulipahan ostettua raaka keula CNC:ltä, ja kun se keräsi jatkuvasti suttua pintaansa vain olemalla, niin pitihän sitten vähän kolikolia näyttää. Kunnon trendipetterinä tein hillityt roiskeetkin.

Ja projektissa kiinni:

8 Likes

Tykkään erityisesti siitä miten tuo oranssi kiristin sointuu kammen oranssiin yksityiskohtaan :call_me_hand:

1 Like

Kammen oranssiyksityiskohtahan on sarjassamme “pitäis repiä irti, mutta koska Richard Sachs ei revi, niin harkitaan vielä”

Helou helou, aloittelija kyselee taas.

Jos on etuhaarukka johon mahtuu varsin kapea (23) rengas , ja haluis vaihtaa sen haarukkaan johon menis vähän leveempi (taakse menee 32 niin se vois olla edessäkin), niin mitä tietoja/mittoja pitäis osata kattoa että vois löytää sopivan haarukan?

Tänks!

Tarvitaan etuhaarukan pituus, ruotoputken (steerer) halkaisija ja vähimmäispituus sekä haarukan jättö/offset/rake.

Halutussa haarukassa ruotoputki saa olla pitempi kuin nykyisessä haarukassa. Ruotoputken voi katkaista sopivaan mittaan. Muiden mittojen ollessa lähes samoja ajamasi pyörän ohjaustuntuma ei kovin paljoa muutu.

Tuosta apua:

1 Like

Huikeeta, kiitos! Tutustun näihin ja kyselen ehkä sit lisää.

Jos haluaa ison 203mm levyn eteen ja hommaa tarvittavan adapterin mutta satula jää kauas adapterista.
Onko noissa keuloissa joku maksimi levyn koolle vai miten noi hommat menee?

Kuva auttais tässä. Kuinka isolle levylle alkuperäinen kiinnike oli ja mikä adapteri? Kyllä melkeen minkä vaan levyn saa sopimaan jos adapteri on oikea ja oikein päin asennettu.

Osaisiko joku v. 2022 suositella kuituista maantiekeulaa vannejarrulle, ulkoiselle ohjainkaalaakerille ja jossa 1.1/8 suora ruoto ja kiinnikkeet ja rengastilat lokareille. 375-390 ac.

mistäs tätä nykyä saisi tilattua joko kuituisen tai teräisen suoralla 1 1/8" ahead ruodolla ratakeulan?