Ketjuongelmaa

Ketjut on Shimano Nexus NX-10 ja rattaat vanhasta sinkulasta, eli niiden pitäisi kyllä käydä yhteen. Ongelma on siinä etten tiedä minkä pituisella akselilla olevan keskiön hankkisin kun en tiedä ketjulintaa ollenkan enkä osaa sitä mitata. Tai kun sitä mittailin sain molenpiin vastaukseksi 47,5, eli pieleen meni miun mittailut. Nyt sitten hain motonetistä 127,5 mm keskiön kun ajattelin että silmämääräisesti se kävisi mutta ei vaan käy. Nyt ajatuksissa purkaa koko paska, heittää tuo perkeleen runko jokeen ja ostaa san sebastian runkosetti.

Sebun runkosettejä saa hetken odotella

Mittaa satulaputken keskikohdasta rattaan keskikohtaan ja saat etupään ketjulinjan. Takaa mittaa dropoutin sisäreunan ja rattaan keskikohdan väli, ja laske 60mm miinus mitattu etäisyys millimetreinä. Keskiön pituuden 2mm muutos vaikuttaa ketjulinjaan yhden millin.

E: ja jos ketjulinja on vino niin ei uusi runko sitä korjaa

Tää tapa on tiedossa ja tällä taktiikalla sain taakse 45,5mm ketjulinjan ja eteen 46,5mm ketjulinjan. En näkisi että 2mm pidempi akseli auttaisi tässä kohtaa kun näkee silmällä että se heittää enemmän.

Pyörä lähtee huomenna korjaamolle, laittakoot siellä sen ajokuntoon, täällä
tuo oman hankaluutensa se että osia pitää joko tilata internetistä tai ajaa 30km lappeenrantaan niiden perässä.

Sebun runkotetti on sentään suunniteltu nalmiiksi yksivaihteiseksi toisin kuin tämä ikivanha kilpa mizutani johon on jo nyt mennyt liikaa rahaa osiin ja omaa aikaa sitä ihmetellessä.

Mun silmään kuulostaa vähän siltä että oot laittana uuden ketjun vanhalle kuluneelle rattaalle. Onko sillä vanhalla sinkulalla ajettu paljonkin?

Nyt on ketjulinja suora mutta ongelma ei korjaannu, ilmeisesti ketjunkiristin ei tiukkaa ketjua tarpeeksi tai jotain… niin ketju pääsee sen vuoksi nousemaan takarattaan päälle. Alan katselemaan uutta runkoa johon rakentaa sinkula, tän kanssa ei enää pysty tappelee.

Jos ketjulinja suora, ei se ongelma todennäköisesti poistu runkoa vaihtamalla.

Käytit siis pyöräliikkeessä eivätkä sielläkään saaneet tuota kuntoon? Jotenkin musta tuntuu, että ketjulinja sekä ketjun kireys on syyttömiä tässä tapauksessa. Oon ajanut aika löysillä ketjuilla joskus enkä oo saanut koskaa nousee ketjua takarattaan päälle.

Jos sun takaratas on ihan hainhampailla ja laitat siihen uuden ketjun niin silloin se pomppii kyllä. Tulee aika kalliiksi ostaa joka kerta uus runko kun ketju tippuu. Laitas kuvia ketjusta, ketjulinjasta, ja rattaista.

walto - 8:14, 19.6.2017 » Mun silmään kuulostaa vähän siltä että oot laittana uuden ketjun vanhalle kuluneelle rattaalle.
Niin, miltäs ne rattaiden hampaat näyttää? Jos näyttää siltä kuin allaolevassa kuvassa vasemmalla, niin uusi runkokaan ei ongelmaa korjaa... (noi on kai jotain prätkän rattaita mut samaan tapaan fillarinkin rattaat kuluu)

http://nexgenbikes.com/site/wp-content/uploads/2011/01/sprocket_02.jpg

Miten mie saan kuvat liitettyä tänne? :smiley:

http://imgur.com ja sit pasteet urlin.

http://http://i.imgur.com/FsL5YoR.jpg

Ei tuo kuvan liittäminenkään onnistu

Kiitti faffe! Miten tuo onnistuu?

Vaihtajankorvake vinossa?

Leevi - 17:26, 26.6.2017 » Vaihtajankorvake vinossa?
Siltähän tuo nyt näyttää vähäsen.

Ketju tulee aika alhaalta, jolloin se ensimmäisenä osuu vain rattaan hampaan kärkeen. Sitten kun se jää siihen eikä tipahda alas niin seuraava rattaan hammas osuu jo ketjun lenkkien väliin ja ketju onkin rattaan päällä.

Oisko tolleen? Omassa maasturisinkulassa huomasin aikanaan että käy tuolleen.