Ketjujen ketju

Oon ite ajanut pelkästään niklatulla PC-1:llä. Tuntuu, että ne venyy alussa tosi paljon ja nopeasti, mutta sitten venyminen hidastuu. En oo tajunnut pitää kirjaa ketjujen vaihdoista, joten en pysty mitään sanomaan kestävyydestä. Kertaakaan ei oo katkennut ja se pikaliitin on tosi kiva.

Keväällä tulee Langsteriin uus ketju. Vois tehä ihan taulukon kilometreistä ja millin kahdeskymmenesosista.

Mä annan kanssa miinusäänen Biltsun KMClle. Meniköhän ne kolme kertaa katki tolleen samalla tavalla sivulevyn keskikohdalta. Clasun KMCt on tähän asti kestänyt ihan hyvin. Mä tykkään siitä pikalukosta, mitä myydään erikseen noille ketjuille. Siis se malli, missä on se jousisokka sivulevyn päällä.

ai niin, itse tunnustan tällä hetkellä KMC K710:n parhautta. edullinen (tää siis eri kuin se kallis & kevyt SL-versio), näyttää kivalta, tuntuu kestävän ja äänikin on hiljainen ainakin mun rattaissa.

Mun mielestä kans se Clasun KMC on ollu ihan tarpeeks hyvä. Kerran katkasin sen rotafiksatessa vähä liian kovaa, kun ratas oli (ja on vieläki) jumissa. Muuten uitettu tosi syvällä kurassa ja laiminlyöty voitelua, jonka jälkeen ajettu 500+ kilsaa, eikä ollu venyny ku ehkä vajaa puol senttiä.

Empä mä paljo enempää ketjulta tarvi. Kulutuskamaa kuitenki ja noi maksaa sen jonku vitosen.

samuli-1 - 4 hours ago » Mun mielestä kans se Clasun KMC on ollu ihan tarpeeks hyvä. Kerran katkasin sen rotafiksatessa vähä liian kovaa, kun ratas oli (ja on vieläki) jumissa. Muuten uitettu tosi syvällä kurassa ja laiminlyöty voitelua, jonka jälkeen ajettu 500+ kilsaa, eikä ollu venyny ku ehkä vajaa puol senttiä. Empä mä paljo enempää ketjulta tarvi. Kulutuskamaa kuitenki ja noi maksaa sen jonku vitosen.
+1. ostaessa vähän nauratti, mutta en ole katunut.

Kiinnostaa noi half-link ketjut jonkin verran. Onko niistä hyötyä jossain muussa kuin oikean pituuden säätämisessä ja huomaako eron normiketjuun selvästi (hyvässä tai huonossa mielessä)?

Pyry - 6:25, 30.3.2009 » Kiinnostaa noi half-link ketjut jonkin verran. Onko niistä hyötyä jossain muussa kuin oikean pituuden säätämisessä ja huomaako eron normiketjuun selvästi (hyvässä tai huonossa mielessä)?
Ne ovat ainakin aika painavat verrattuna normiketjuun - jos grammojen laskeminen kuuluu harrastukseen.
jussi - 6:52, 30.3.2009 » ai niin, itse tunnustan tällä hetkellä [KMC K710](http://www.kmcchain.com/index.php?ln=en&fn=find&mo=view&id=632):n parhautta. edullinen (tää siis eri kuin se kallis & [b]kevyt SL-versio[/b]), näyttää kivalta, tuntuu kestävän ja äänikin on hiljainen ainakin mun rattaissa.
Entä tietääkö joku sanoa juuri tuon kevyemmän version kestävyydestä? Kauheesti netissä vakuutellaan kuin se on BMX-ketju ja tehty raskaaseen käyttöön yms.. Reissussa ollessa tuli heräteostoksena tuommonen perusversio ostettua ja nyt muutamansadan kilsan päähän kotiin tultaessa huomasin että paketissa olikin juuri tuo SL versio. Ei viittis lähtee postimaksuja takasinpäin enään makselee ja vielä kun sai SL version normin hinnalla niin mikäs siinä. Uskaltaako tuota vaan fiksiin kiinnittää?

Vielä osu silmään tuo aiemmin kuolattu Wippermann vähän halvempaan hintaan.

No ei tässä mitään uberkevyttä olla tekemässä. Eniten mietityttää että kuluttaako se half link ketju rattaita älyttömästi, onko hirveän äänekäs tai venyykö se radikaalisti?

Viime kesän ajelin Sramin PC-1:lla (niklattu versio), jossa on kyllä hintalaatusuhde kohillaan. Sama malli on kestänyt talvipyörässä about 2000km huonon kelin ajoa, eikä ainakaan vielä ole vaihtokunnossa. Tuota voin “halpis”-ketjuista suositella lämpimästi.

Huonommin kävi, kun menin hätäpäissäni ostamaan Cinelliin KMC:n Z410. Ketjulinja on jämpti, koko voimansiirto on uusi ja homma pitäisi muutenkin olla kunnossa, mutta ketju vaan jatkaa rutinaansa. Ei nyt älyttömästi, mutta kun tuolla pyörällä olisi tarkoitus maantielenkkiä ajaa, niin siihen nähden ihan liikaa. Ei sitä ruksutusta jaksa montaa tuntia putkeen kuunnella. Vaihtoon.

Toiseen pyörään tein NJS-päivityksiä ja fundeerasin pitkään, laitanko HKK Vertexin, vai Izumin Super Toughnessin. Foorumeita luettuani tulin siihen johtopäätökseen, että juurikaan eroa noilla ei ole, mutta Vertex pitäisi olla hiljaisempi ja sittenpä tilasin semmoisen. Hintaeroahan noilla ei ole, vaan molemmat saa sumuisilta saarilta about 30 punnalla. Vertexilla on nyt sisäänajot ajettu ja voimansiirto on täysin äänetön. Mahtavaa. Onhan se vähän kallis, mutta eipä veny, rutise, eikä tarvi vaihtaa ihan parin tonnin välein. Ja on se ihan sikahienon näköinen. Tuommonen tulee siis Cinelliikin.

Jos siis meinaat investoida ketjuun, niin Vertex on varmasti hyvä.

hkk vertex jos löytyy enää exportattuja.

Just tuli parit half-link ketjut postissa himaan, nyt kysyykin hän, kummin päin on oikein asentaa half-link ketju? Omassa fiksissä sen verran lyhyet drop-outit että ketjun säätäminen voi olla half-linkillä vähän hermoja säästävämpää.

epple - 16:24, 7.4.2009 » Just tuli parit half-link ketjut postissa himaan, nyt kysyykin hän, kummin päin on oikein asentaa half-link ketju? Omassa fiksissä sen verran lyhyet drop-outit että ketjun säätäminen voi olla half-linkillä vähän hermoja säästävämpää.
Ei sillä käytännössä ole merkitystä, miten päin sen laittaa, ainoastaan jos meinaat grindailla, niin silloin ketju kantsii laittaa niin päin, että se "aukeaa" taaksepäin chainstayn alapuolella. Näin kuin [kuvassa](http://i15.photobucket.com/albums/a358/QBSStilgar/dawes%20ss/DSCN3673.jpg).

Joo, emmie uskalla laittaa sitä KMC Koolchain Liteä mun fiksiin. Sen sijaan sain tekosyyn ostaa entistä enemmän uusia palikoita ja tilasin nämä. Saas nähä…

Kun tuolla aiemmin mehustelin niitä Wippermanin Connex 1G8:a, niin tuli sitten hommattua kyseistä telaketjua omaan fillariin kun sopivasti hinnoiteltuna tuli vastaan.

  1. näyttää tosi läskiltä
  2. painaa kuin synti
  3. luottamus ketjun vahvuuteen on vankkumaton - ei välttämättä todenmukainen
  4. munanjatke mieletön

Noi on siis ns. aika kivoja pointteja, mutta grammahipoiluun se kettinki ei kelpaa. Sitten ne paskat puolet.

Kun se ketju painaa niin perkeleesti, niin pienikin ylimääräinen löysyys ketjussa tuntuu heti. Tietenkin tosimies pitää ketjut optimaalisessa kireydessä mutta jos on päässyt lipsumaan. Normi ketjunkatkaisin on haihattelua tuon kanssa. Ei mahdu. Kuivana sirittää ihan perkeleesti. Ketjun löysyys tai ylikireys myös tuottivat ylimääräistä hälyääntä.

Eli: ei ole sijoituksen väärti, ellei sit ne ultimaaliset luuxit vaikuta sen arvoisilta. Ostakaa mieluummin samanhintaista änjiiässää.

sm0gu - 6:26, 8.4.2009 » Joo, emmie uskalla laittaa sitä KMC Koolchain Liteä mun fiksiin. Sen sijaan sain tekosyyn ostaa entistä enemmän uusia palikoita ja tilasin [nämä](http://www.benscycle.net/bmz_cache/7/73f71e82bf5e54f4fb06d1d24e5662f5.image.900x598.jpg). Saas nähä...
Mulla on nuo maasturissa ja ainakin ne tuntuu venyvän ku purkka. Oon siirrelly takapäätä taaemmas jo muutamia kertoja ja pyörää on myös ketjunkiristäjät, että ei se ainakaan eteen ole lipsunut.
flank - 22:37, 9.4.2009 »
sm0gu - 6:26, 8.4.2009 » Joo, emmie uskalla laittaa sitä KMC Koolchain Liteä mun fiksiin. Sen sijaan sain tekosyyn ostaa entistä enemmän uusia palikoita ja tilasin [nämä](http://www.benscycle.net/bmz_cache/7/73f71e82bf5e54f4fb06d1d24e5662f5.image.900x598.jpg). Saas nähä...
Mulla on [b]nuo[/b] maasturissa...
Kummat on "nuo", KMC:t vai Shitmanot?

Shimanot.

Miten toi 3/32 rattaat - 1/8 ketjut yhdistelmä toimii? kellään kokemuksia siitä?

Pyry - 19:10, 8.5.2009 » Miten toi 3/32 rattaat - 1/8 ketjut yhdistelmä toimii? kellään kokemuksia siitä?
Hyvin toimii, sen syvempää analyysiä aiheeseen en anna.