ketju/ratas-yhteensopivuus

Fiksi-nöösi kysyy: Peugeot-konversiossa alkuperäinen 3/32" eturatas - taakse tuli ostettua vahingossa 1/8" ratas eli 3/32"-ketju ei vörki.
Vaihdanko taakse 3/32" rattaan?
Toimiiko homma, jos vaihdan vain ketjun 1/8"-kokoon?
Onko mitään järkeä vaihtaa eteen 1/8" ratasta?

Ketjun vaihto riittää hyvin.

olmonen - 21:37, 23.6.2011 » Vaihdanko taakse 3/32" rattaan? Toimiiko homma, jos vaihdan vain ketjun 1/8"-kokoon? Onko mitään järkeä vaihtaa eteen 1/8" ratasta?
Nuo kaikki kolme vaihtoehtoa on ok. edullisin varmaan on leveä ketju.

Bumppaan tätä, kun en haulla mitenkään löytänyt ketjuille lankaa vaikka muistelin että sellainen löytyy. Noh.
Ostin ketjut toiseen pyörään, ostin samanlaiset kun rollissa on, mutta nämä ketjut näyttävät liian “lyhyiltä” tai “kireiltä” eli ei istu rattaaseen ollenkaan. Joku paska fauber tossa on kiinni, joten millaset ketjut tohon sitten pitäisi ostaa? Ja siis linkki näyttää oleval liian pieni pituussuunnassa. Voin tuon ketjun koon katsoa kun pääsen kotiin.

ei oo pituussuunnassa. ketju ei istu rattaalle joka on leveempi ku ketju ite.

eikös jossain vaiheessa ollut se 10mm lenkeillä oleva ketju, mut tuskin sommoista olet vahingossa ostanut. Voisko fauberissa olla 3/16" ratas? tai muuten vaan profiililtaan paksummat 1/8" piikit ko. ketjulle.

vanhoissa faubereissa toisinaan on helposti ilmeisesti tuo 3/16. Mopon ketjut sopii usein. Jotkut reginat esmes

voi olla pitempi jakokin, ainaki itellä on yhessä tandeminvanhuksessa takakammet semmoset että jako ei täsmää. siis jako on liian pitkä puolen tuuman linkille, menee joku kolme linkkiä ja sitte alkaa kantamaan. en tiiä mikä lie tarkka standardi.