Keskustelua politiikasta

Vain paha (ja suvaitsematon) ihminen tuhoaa vaalimainoksia.

No olisit voinut vaikka lukea sen jutun, mutta oli vissiin kiire tulla tänne toistelemaan noita persut pahoja yhyy -juttuja.

Saija Roinisen mukaan tuhoamisvimma on ollut nyt poikkeuksellisen laajaa aiempiin vaaleihin verrattuna.
– Ehkä yksittäisiä pieniä kirjoituksia, sarvia tai viiksiä on ollut. Tähän mallliin ei ole tuhottu kertakaan aiemmin 26 vuoden aikana.

Noita vaalimainoksia on tietääkseni tärvelty ja koristeltu jo kauan ennen kuin Persut oli edes touhutippa Timo Soinin lahkeessa, enkä kyllä tiedä, miksi niitä ylipäätään edes nykyään viitsitään pystyttää.

En tiä miten pitkälle taaksepäin historiassa itse kunkin tänne postanneen henkilökohtainen suhde kadunvarsien vaalimainoksiin kantaa, mutta ainakin itselläni on tarjota tähän aiheeseen seuraavanlainen uutinen ja seuraavanlaista perspektiiviä:

Vaalimainoksiin kohdistuva laajamittainen tuhoaminen ja sotkeminen ja häpäiseminen ei ole mikään näiden vaalien ilmiö. Eikä edellistenkään. Eikä sitäedellistenkään. Niitä potkittiin irti, niihin piirreltiin kikkeliä ja pillua ja sotkua ja tekstiä aivan yleisenä nuorison ja vähän vanhemmankin väen huvituksena jo silloin ku koko ku perussuomalainen puolue oli vain pilke Veikko Vennamon silmäkulmassa ja Kari piirsi aktiivisesti hesariin.

Eli tiättekö ku on nyt vaan niin kauhian vaikea nähdä yhtään mitään tolkkua tässä rehellistä persua vaan suomessa demonisoidaan ja vainotaan -näkemyksessä, ok?

e. voi saakeli, nalle muotoillu sillä välin ku omaani nykersin ihan samanlaisen viestin. lollerson.
e2. ei vittu jopa kielikuvat ihan samasta arkusta kaivettuja. hah mahtavaa

1 Like

Eikös se ole pelkkä suositus kertoa vaalimainontaan käytetyt rahat? Yleisesti kai ajatellaan, että eniten rahaa käyttäneestä tulee voittaja.

sama kupla, samat jutut. mahtavaa.

Aika hyvän lööpin konsta tosta jutusta vetäs, ei se edelleenkään ihan niin menny. :man_shrugging:
Mut oli vissiin kiire heiluttelemaan persukorttia tai jotain.

Juu, ei ole uusi ilmiö toi tuhoominen ja eiköhän siitä saa useammat osansa, erilaisin ajallisin ja paikallisin painotuksin.
Enpä mee vannoon ettenkö ois itekin saattanut joskus sopivan ikäisenä piirtään jollekin kokkarille viikset tai muuta hassua ja juossut hihitellen karkuun.

Fiilis se on koprofiiliskin, joten väitän et paskapuhetta ja oman elämänsä Ted Kaczynskit voi ihan vapaasti muuttaa sammalkoloon internetin saavuttamattomiin.

Keskustelin tuossa yhden ehdokkaan kanssa ja vaikka kyseessä oli taloisoikeistolaisuus, niin vähän kyllä pääsi yllättämään, kun ensimmäinen poliittinen idea oli kuntien tuki hevostallien lannankäsittelyyn, jotta ratsastusharrastus olisi halvempaa. Koska ilmeisesti sillä hevosia omistavalla väestöllä alkaa näinä päivinä olla taloudellisesti tiukat ajat.

Sitä parempaa sosialismia feat. kivuliaat päätökset.

3 Likes

Jos nyt edelleen olisit lukenut sen jutun, etkä odottaisi että se täällä valmiiksi leikellään kuin perunat lapselle, niin siinä luki että Akaassa ilkivalta on kohdistunut erityisesti sinisten ja demarien mainoksiin. Vai oliko tyhmä mädättäjä-Yle jättänyt jutusta pois että oikeesti persujen julisteita on rikottu eniten ja ennätyspaljon?

Joo, ei ollut mikään tilastollisesti kattava maanlaajuinen selvitys, mutta lähdeviitteellisesti noin kymmenen kertaa väkevämpää todistamista kuin joku “kävelin muutaman telineen ohi - mix kaikki kiusaa persuja” -raportointi.

Akaassa ilkivalta on kohdistunut erityisesti sinisten ja demarien mainoksiin. Paikallisen demariaktiivin mukaan tuhoamisvimma on ollut nyt poikkeuksellisen laajaa aiempiin vaaleihin verrattuna

VS.

“Muiden kuin persujen vaalimainoksia on tuhottu ennätyksellisen paljon”

Eli ihan hyvä lööppi vetästy noista jutun tiedoista.

Mutta, “mädättäjä-Yle” ym. vääristelevä ja leimaava ulinaprojisointi, WTF?
Ihan tosissaanko lähdet tollaselle noin alhaiselle sössötyksen tielle, kannattasko vähän työstää tota sun fobiaa kun se näköjään sumentaa aivot.

Vaalimainosten tuhoaminen on tietysti pientä vaaliprosessin tuhoamiseen verrattuna (terveisiä republikaaneille), mutta samalla jatkumolla kuitenkin.

Mennäänkö muuten Espoossa maalaiskuntien säännöillä tai jotain, kun siellä on (paikoin jopa pyörä)tien varret täynnä villejä vaalimainostauluja?

1 Like

Hyvä kyssäri ja just eilen mietin tota ajellessani Tapiolaan. Joku dippainssi oli innovatiivisesti käyny tökkimässä rumia mainoskylttejään polun ja hiekkatien varteen kymmenittäin. Spontaani reaktio oli repiä roskat viheralueilta vittuun mutta en sitten tehnyt niin kun se olisi ollut “demokratiavastaisuutta”.

Vitusti tekeekin mieli äänestää jotain henkilöä jonka mielestä julkinen tila on ennen kaikkea hänen mainostilaansa mikä byroslavia suomi on nimbyt saa itkee ajatellaan ulos laatikosta väni väni haista paska.

Onko Espoossa todella tälleen että toi on jotenki ok kaupungin mielestä?

e. Jahas kyllä se tosiaan taitaa näin huonosti olla. Hulluja nuo roomalaiset!
https://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Osallistu_ja_vaikuta/Vaalit/Vaalimainontaohjeet

2 Likes

Luin jostain et mainoksia saa kiinnittää vapaasti valotolppiin. Varmaan sit puihin kans tai riippuu ehkä tiemestarista tai jotain :wink:

Jossain joskus muinoin on ollut sellainenkin versio, että asemakaava-alueella vain viralliset/maksetut mainospaikat, kaava-alueen ulkopuolella anything goes.

Preussissa noita valotolppamainoksia näkee jo tyyliin puoli vuotta ennen vaaleja. Osaapahan niiden perusteella sitten ainakin bongata natsahtavimmat pikkukylät sen perusteella, onko mainoksista yli puolet NPD:tä ja loput muita.

Korso ja lähiseudut, tienvarsien valotolppamainosjakauma olisi havaintoni mukaan n.

  • 80% Perussuomalaiset
  • 20% Kokoomus

Kuvaavaa, vaiko, kuten Konsta linkkasi, sittenkään ihan sattumaa?

Muistakaa äänestää. Vaikka huonosti hoidettua maahanmuuttoa vastustankin en kyllä voinut kuvitella että vuoden 2021 Suomessa pitää erikseen ottaa kantaa omankädenoikeuden käytön ja ilkeäsävyisen rasistisen vihjailun vastustamiseen.

Eikös kokkaritkin sotea yritä keikuttaa vaikka ovat olleet sitä suurimman osan ajasta suunnittelemassa :slight_smile:

sote… ei helvetin kuustoista

joo voi sjuttonde

mihin tarvitaan kahta eri politiikkatopia yksivaihteessa

edit. fileeks tai lukkoon?

No tosiaankin.

VARSINKIN kun tää topsu ei ole koskaan eikä missään vaihessa ollut mikään oikea politiikkatopi vaan vittuuntunut reaktioni siihen että jotkut sössötti politiikkaa twitterissä tai missä lie kammet ja keskiö -langassa olikaan.

Eli jos saa vaivata ylläpitoa niin poistakaa tää tai yhdistäkää tohon toiseen tai whatever.

1 Like

Elikkä toiveenne on kuultu ja jatkot toisessa politiikkatopartementissa