Keskiön kierteet hukassa

Ostin muutama vuosi sitten ebaystä käsittelemättömän no-name alumiinisen ratarungon, jonka rakentelu sitten jäi. Aktivoiduin taas tänä kesänä tilailemaan projektiin osia. Keskiön kohdalla tajusin, että ei hemmetti, en tiedä minkä standardin kierteet rungossa on.

Myyjää ei enää näin monen vuoden päästä löytynyt ebaystä tiedustelua varten, mutta minimalistisen ostokuitin kielestä päätellen paketti tuli Espanjasta. Sheldon Brownin sivut on tutut ja perustietämys asiasta omasta mielestä hallussa. En vain ymmärrä miten eri standardien pieniä eroja voisi luotettavasti mitata kotona.

Miten saan selville mitkä kierteet rungossa on keskiölle? Tai olisiko joku hyvä kierteetön setti minkä voisi asentaa?

Vaihtoehtoisesti olisin iloinen, jos osaatte suositella pk-seudulta ammattitaitoista pyöräpajaa, jonne pulman kanssa kannattaisi mennä.

No jos perustietämys on hallussa, niin alottaisin katsomalla silmällä/ tarvittaessa kokeilemalla vaikka kynnellä, että minkä kätinen kierre on milläkin puolella. Tuolla kapenee vaihtoehdot tod. näk. hyvin vähiin.

Jos ostit rungon uutena, niin todennäköisimmin siellä on brittikeskiö.

Pasilan pyöräpaja, Pasilan puistotie 12, auki mm. tänään 1630->

1 Like

Hyvin todennäköisesti BSA, mutta jos löytyy työntömitta niin italialainen keskiö on 70 milliä leveä ja 36 milliä sisähalkaisijaltaan siinä missä BSA on 68 milliä leveä ja 35 milliä sisähalkaisijaltaan. Leveyksissä saattaa tosin olla pientä heittoa suuntaan tai toiseen feissauksen tai feissaamattomuuden vuoksi mutta tuo sisähalkaisija ainakin kertoo.

Kiitos näppäristä vastauksista. Työntömitalla ja kynnellä mittailun jälkeen totesin, että kyseessä tosiaankin brittikierteet. Ja ei kun rakentamaan!

1 Like

Pasilan pyöräpajan laitan myös muistiin tulevaisuuden varalle. Kiitos vinkistä!

1 Like