Keskiöakselin pituuden vaikutus ketjulinjaan?

Ovatko kasettikeskiöt symmetrisiä? Eli siirtääkö 4mm pidempi akseli ketjulinjaa 2mm ulommas?
Kyseessä on siis sellainen Shimanon halpiskeskiö. Muita ei taida JIS-viisteisiin nelikanttikampiin saadakkaan.

Entäpä vanhat kartio&kuula-keskiöt? Vastaako niiden akselinpituus kasettikeskiöiden akselinpituutta?

Taitaapa riippua ihan keskiöstä. Ainakin osa Campagnolon keskiöistä on asymmetrisiä ja osa taasen symmetrisiä, Shimanoista en tiedä mitään. JIS-viisteisiähän on käytännössä kaikki muut nelikanttikeskiöt paitsi Campat, Miche ja ratakeskiöt (Sugino 75, Hatta, Dura-ace, Campa). Eli vaihtoehtoja kyllä riittää.

lekkeri - 11:57, 10.4.2009 » Ovatko kasettikeskiöt symmetrisiä?
Toiset ovat toiset ei. Jos eivät niin vetopuoli on pidempi - tarkoitettu kolmelle eturattaalle.
Kyseessä on siis sellainen Shimanon halpiskeskiö. Muita ei taida JIS-viisteisiin nelikanttikampiin saadakkaan.
Saahan niihin vaikka mitä. Itse ostin viikko sitten LX tasoisen keskiön tohtorilta @ 25e.
Entäpä vanhat kartio&kuula-keskiöt? Vastaako niiden akselinpituus kasettikeskiöiden akselinpituutta
Hmm mitähän tällä tarkoitat? Akselinpituus on aina ollut se millä on määritelty ketjulinjaa edessä. Sillä onko laakerointi purettavissa (vanhat irtokuulaiset) tai ei (uudemmat patruunamalliset) ei ole siihen merkitystä. Vanhemmanpuolisissa on se etu että voi vaihtaa esim pelkän akselin tai pelkän kuluneen kupin, ei tarvitse kaikkia vaihtaa. Käytännössä kuitenkin kuppien ja akseleiden metsästäminen nykyään on aika hankalaa hommaa kun suurin osa pyöristä on keskiöpatruunoilla tai ulkoisilla laakereilla.
Teemu - 13:23, 10.4.2009 » JIS-viisteisiähän on käytännössä kaikki muut nelikanttikeskiöt paitsi Campat, Miche ja ratakeskiöt (Sugino 75, Hatta, Dura-ace, Campa).
Hubjubin Will kirjoitti, että Sugino 75 ei ole oikeastaan JIS eikä ISO, hämmentävästi jotain siltä väliltä. Tiedä tuosta sitten, ainakin itselläni S75 on Shimpan (JIS)laakerissa.

Mjaa. Käsittääkseni nuo kaikki NJS-hyväksytyt ovat ISO-viisteellä.
Suginon 75:t ainakin ovat, vaikka Will sanoisi mitä. Tuolta vähän todistusaineistoa

Niissä muutamassa nettikaupassa joista olen jis keskiöitä katsellut on aina ollut vain Shimanon UN54 mallia saatavissa. Wigglellä oli myös FSA:n keskiöitä, mutta niidenkin valmistus on lopettu ja kaupan oli vain muutama hajakoko.

Joo huono kysymys halusin siis tietää onko tuo Shimanon UN54 keskiö symmetrinen. Googlella löytyi foorumi viesti että 107mm ja 110mm UN54 keskiöt ovat vetopuolelta yhtä pitkiä. Eli ei tusta ole hyötyä. Tietääkö kukaan mistä vosi saada prikkoja keskiön vetopuolelle laitettavaksi?

Laitan tähän pari linkkiä keskiöistä ja ketjulinjoista, jos joku muukin sattuu pähkäilemään vanhojen maantiepyörien ketjulinjojen kanssa tuosta sivut 16 ja 43 sekä tuosta sivu 3

Mä olen jossain vaiheessa sorvaamassa 2mm leveitä prikkoja keskiön tai takarattaan alle. Eli laita vaikka privalla tilausta tulemaan jos kiinnostaa. Prikat stadissa, kuski polkee, mutta posti ei. Eli toimitus keskareille tai johonkin muualle stadissa onnistuu.

Hei Santtu, pystytkö tekemään 1mm prikkaa. Löin kammet just rolleriin ja tuo 2millinen aiheuttaa sen että vasen kampi käy kovin läheltä chainstaytä ja ilman prikkaa taas ratas on vähän lähellä. Ei oo mitään kiirettä tän kanssa eli sit jos muutenkin sorvailet.

Kiitos vielä palojen irrottelusta, toivottavasti tarjosin eilen kaljaa tai jotain ei muista.