Keskiö

Olisiko tästä apua?

Mullakin on kysymys keskiöistä?
Ei, edellinen linkki ei auta.

Kysymys kuuluu: Voiko kasettikeskiön akselin kohtaa säätää? Mulla on 2 samanlevyistä kekiötä ja ne antaa ihan eri ketjulinjan samoilla kammilla. Toisessa keskiössä akseli on symmetrisesti, mutta miks toisessa ei? Siinä Vetopuolla se akseli on sisemmässä ja toisella puolella oudon ulkona.

Ku mittaa tossa allaolevassa kuvassa olevan etäisyyden se antaa toises keskiössä 15mm ja toisessa 17,5mm. Toi jälkimmäinen oli hyvän levynen, mutta hajos. Ostin uuden samanlevysen ja se on pska. Voiko asialle tehä jotain muuta, ku ostaa taas uuden ja laittaa vanha myyntiin tai laatikkoon.

http://imageshack.us/a/img441/5892/keski.jpg

Joissakin sitä voi säätää, ekana tulee mieleen Phil ja Miche. Muistaakseni…

Yleensä noita ei voi säätää. Akseli on joko symmetrinen tai epäsymmetrinen. Check your specs before you buy.

Ookkei toi oli shimano. Ei ainakaa näyttäny kovin säädettävältä. Ei tullu heti mieleen, että samanlevysellä akselilla tulis eri ketjulinja. Taas oppi jotain. Kai niitä täytyy välillä oppirahoja maksella.

Jatketaas tyhmillä keskiökysymyksillä: työn alla on sinkulaksi rakenneltava itänaapurin ihme. Keskiönä on kiilakeskiö, joka on asennettu varmaan öljykriisin aikaan ja pyörinyt (?) melko rasvattomana. Vaihtaisin jonkin paremman keskiön tilalle. Keskiömuhvissa ei ole kierteitä, sisähalkaisija 40mm ja leveys 70mm.

Ilmeisesti jokin kierteetön tähän pitäisi olla (mikä ja mistä) vai huollanko entisen?

CNC-koneistettu keskiömuhvi, brittikierre, terästä. prässää, hitsaa, juota tai liimaa kiinni. tee-se itse nikkareille loistotuote! ulkohalkaisija 39,60mm leveys 68. rattaan puolelle sorvattu merkkiura törttöilyn minimoimiseksi. hinta 27€, taattua tohtori-laatua!

-89 vuoden pösöstä tuli tälläinen vastaan. Onko kellään hajua miten lähtee auki?

http://murmeli.dy.fi/~solari/kuvat/peugeot/photo.jpg

^ Kopauttele napakasti vasaralla auki suuntaan ni eiköhän se siitä löysty

Jos siinä seisoo kirjaimet ‘bsa’ ja mitat ‘1.37x24’ - viitanne se ihan normi brittikeskiöön, eli vetopuolella on vasemmankätiset kierteet, ei-vetopuolella normaalit kierteet.

Työkaluksi mielikuvituksen mukaan sit se mikä parhaiten tuntuu sopivan (kun oikeaa työkalua ei ilmeisemmin talossa ole). Joku tuurna + vasara vois olla lähtökohta.

^^^ ja ^^ ja ^ lukkopihdit tai hyvät papukaijapihdit ja pitäisi lähtä. Mielluummin lukkomalliset sillä voit laittaa tarvittaessa jatkovartta helpommin kiinni pihteihin.

Kiitoksia vastauksista! Samanlaista itekin pohdin, että noin tuo aukeaa. Tuurna + vasara -kikka johti vain siihen, että tuo muovi (jep, tuo musta on muovia, ei metallia) alkaa pettämään ja menee sisään. Pitää kokeilla vielä papukaijapihdeillä (tai toivoa että jollain täältä löytyisi avaaja).

^Jos toi on muovia, niin voisko olla kyseessä sellainen sisään lyötävä keskiö, jota ei oo tarkoituksena saadakaan ulos kauheen ehjänä? Tässä hengessä: Tuntematon keskiö - Paja - Yksivaihde.net

solari - 16:49, 18.7.2013 » -89 vuoden pösöstä tuli tälläinen vastaan. Onko kellään hajua miten lähtee auki? http://murmeli.dy.fi/~solari/kuvat/peugeot/photo.jpg
[http://www.parker-international.co.uk/ProductImages/fullsize/qkbbt4.jpg](http://www.parker-international.co.uk/1699/Park-Tool-BBT4-Bottom-Bracket-Tool---Campag-Veloce-.html)

papukaija pihdeillä asennettu uusi veloce, kaunis

Moi,

Herätelläänpäs tätä topikkia. Törmäsin tälläiseen keskiöön, purkaessani “nopsa finnspeed” pyörää. Kokeillut availla molempiin suuntiin muttei hievahdakkaan. Kumpaan suuntaan siis kuuluisi aueta? Ja sisimmäinen rengas varmaan tarkoitus avata ensimmäiseksi? Mikä on siis tämä keskiö?

http://imageshack.us/a/img23/9229/xti7.jpg
http://imageshack.us/a/img10/554/6c0s.jpg

Ilmoittakaa jos kuvat eivät näy, kiitos!

Kuvat ei näy.

http://img23.imageshack.us/img23/9229/xti7.jpg

http://img10.imageshack.us/img10/554/6c0s.jpg

Nyt pitäisi näkyä.

e.nyt näkyy, en tiedä mikä on.

Näkyy jopa kahteen kertaan.

Näyttää ihan perinteiseltä kellokeskiöltä. Jälkimmäisessä kuvassa lukkorengas auki ja keskiö purkuun. Irrotusöljyä vaan pariks päiväks muhii.