Kebubbi ja muut pöperöt - ravintola -thread

Tähän vois alkaa kerätä hyviä safkapaikkoja ympäri tsadii ja pk-seutua. Niitä vähemmän kalliita ja kalliita, mummon muusia, nakkeja sekä sisispihviä - kaikki käy.

Aloitan länsipainotteisesti:
Kilim tapiolassa - aiwan mahtava lounas kebubbi!
Peshavar olarissa (minimanin ostarissa) - askeettinen mutta hyvä luomuruoka, erityisesti kaikki tandoori
Ristorante Gastone keskustassa- kallis mutta hyvät pastat ja risotot
Merimakasiini hietalahden rannassa - vaikka mitä muut sanoo niin hyvä päivän kala

Villetta Ruusulankadulla, asiallista kotiruokaa ja pizzaa aidon italialaisretkueen toimesta.

New Bamboo Center Annankadulla, mainiota kiinalaista ja malesialaista safkaa.
Silvoplee Hakaniemessä, melko hintavaa kasvissafkaa, mutta oikein hyvää.
Chillit ympäri kaupunkia, hyviä falafeleja.

Kasvissuosikit:

Keskusta:

  • New Bamboo Center Annankadulla, herkullinen. Tsekkaa currytofu, satay-tofu ja kung po -tofu, lounarihinta. Myös illalla.
  • Bulevardin Namaskaarista joka päivä Palak Paneer (kotijuustoa ja perunaa pinaatissa) 7.90e, yleensä erinomaista, hieman tasovaihteluita. Lisäksi vaihtuva kasvisruoka lounaslistalla 7.90e. Illalla kallis.
  • Pikku-Nepal Annankadulla lounasaikaan ok, illalla kallis.
  • Iguanan papuburrito menee paremman puutteessa ja kun haluaa istua ja juoda bisseä safkan kanssa. Lounasajan jälkeen kybä papukääröstä, vaikka ihan hyvästä, on kylläkin vähän liikaa.

Kallio:

  • Du Dii thai takeaway Viidennellä Linjalla, suussasulavaa ja lounarihintaista.

Korea House Mariankadulla. Bulgogi on aika mainio valinta.

Stadin paras julkinen salaisuus: (New) Bamboo Center Annantaloa vastapäätä, Annankadulla. Kiinalais-malesialaista, ymmärtääkseni.

Lounas halpaa kuin saippua (6 €). Torstaina sitruunakana lounaslistalta. Muita helmiä malesialainen paistettu riisi ja omien vammojen mukaan joko kala-, kana, kasvis- possu- tai tofucurry. Ja on maustettu mukavasti.

(Kappas, kappas. En ollut ensimmäinen.)

Folke suosittelee: Juoksujuusto Franzéninkadun Siwasta.

Pelmenit

Pelmenit maksaa 7 euroo ja on muuten tosi hyviä ja nälkäkin lähtee. Lounaskin on kai 5-6 euroa, en ole itse käynyt. Myös letut on hyviä ja halpoja. Tunnelmakin on kuin Ukrainassa. Sijaitsee siis kalliossa Kustaankatu 7.

satkar (#57 paneer chili), bamboo center (telvee kaveli, tuleeko kung-po-tofu) ja villa thai (fried vege noodles) on pitaneet nalan loitolla viime aikoina… kymmenisen vuotta.
Yoaikaan eerikin pippurin falafeli lohkoperunoilla on pelastanut useasti.
uudemmista paikoista viiskulman len’sissa on tullut lounastettua aika usein, kannattaa kayda niina paivina kun on vege fry donburi tai ginger tofua.
pyoralenkin pohjille mutterikahvilan espresso ja paatteeksi regatan korvapuusti.

^ Hehee, odottelinkin jo, että joku kommentoisi Bamboo centerin legendaarista palvelua.

jo mainituista new bamboo center, pikku nepal ja du dii saa myös multa pisteitä.

sit vielä lemon grass kolmannella linjalla, karhupuistossa istanbulin seisova pöytä on ihan jees. pakko mainostaa vielä vegemestaa vaasankadulla, jos näätte pistan lukittuna kadun toisella puolella niin voi tulla morjestaa mua sinne =)

Krapulaan ravintola Bellyn (radio Helsingin) aamiaisbuffa 10€ -palannee taas elokuussa joka toinen lauantai klo 10-14. Pari muotipyörääkin bongattu ajoittain siitä edestä :wink:

Du Diin vihreä kanacurry on lounaana mennyt (jo liian) usein. Mare Chiaro Hämeentiellä, halpa pizza ja isännän anteeksipyytämätön asenne. Steak House (Biff pojkar) Merihaassa, stadin parhaat (rekka) pihvit, testatkaa myös kanasalaatti. Ken Yau karhupuistossa, kung po, mustapapusoossit ovat kinkkiosastolla lyömättömiä. Leppävaaran intialainen Sellon vieressä.

Ai niin, tamariinin buffet meinas unohtua. Ja nousussa oli erittain rehellinen meininki, onko jollakulla tietoa niiden uudesta paikasta?

Tamarinin buffet on ihan hyvä, samoin Dynasty (fredan & kalevan kulma, entinen Iguana). 8,40€ irtoo buffa jossa voi popsia alkupaloiksi sushia, salaattia ja keittoa, jonka jälkeen perus kinkki ja thai mättöpuoli jossa tosiaan riittää valinnanvaraa.

Kahvila Suomen (pursarilla) sveitsinleike on törkeen hyvä, kuten muutkin annokset. Nimestä huolimatta asiakkaista 80% japanilaisia.

Aamupala tai lounassämpylät tietty Kanniston leipomosta.

Stadin lihapullat top 5:

  1. Cella
  2. Tori
  3. Bullman
  4. Salve
  5. Kahvila Suomi

Törkeän hyvää lasagnea ja salaatteja kannattaa hakea lounaaksi korkkarin delityylisestä mestasta jonka nimeä en ikinä muista, joku Cotelette y Caviar tms. lukee kylytissä.

Bar 9, Pollo Limonello pasta. NAM!

Nostetaas tätä välillä…

Malai Thai, Sepänkatu 13, kasvislounas klo 11-15 7,5€. Lihat vähän enemmän, olisko 8,20€, en muista. Iltaisin 12-18 egellä ruokaa.

Everest Katajanokka, Luotsikatu 12 A, lounaalla päivittäin (arkisin siis) 2 eri kasvisvaihtaria sekä kalaa ja lihasta myös. Kasvit 8,20€. Oma spesiaalini on tilata kasvisannos ilman riisiä, jolloin tilalle tulee yleensä lisää kasviksia, jotka on käyneet voin ja chilin kanssa pannulla, nam. Naan-leipä kuuluu hintaan, samoin kuin kevyt alkusalaatti ja neppistee (kahviakin on jos sitä tarttee juoda). Perjantaisin suht tulinen jättikatkarapusetti joka on huomattavasti kalliimman hintansa väärti.

Pyöräilypullaosastolla voittaja on ehdottomasti Pitkäkosken ulkoilumaja, jonka munkkipossut ja erityisesti mustikkapiirakka ovat pelastaneet riutuneen maastosinkuloijan monena sunnuntaina. Kerran oli tarjolla jotain päärynäjugurttitorttua joka oli ihan käsittämättömän hyvää, taju meinas lähteä. Maanantaisin tää tais olla kiinni, silloin kannattaa ajaa vaikka Itä-Helsingissä.

dynasty oli hyvä mutta nyt se on boikotissa kun lopettivat vegemakien rullaamisen lounasnoutopöytään.

ChainThug - 20:26, 10.9.2009 » dynasty oli hyvä mutta nyt se on boikotissa kun lopettivat vegemakien rullaamisen lounasnoutopöytään.
on siellä makia vegenä edelleen ajoittain. Kylläkin sushikansa on löytänyt dynastyn mättöbuffan ihan kiitettävästi, joten ne neljä kriittistä laaria on aika usein tyhjänä ja jengi välillä jopa tuuppii ja nappailee pihtejä kädestä, että sais maistaa tuota trendipetteriruokaa.

nim. “lounaalla sushia syövä trendipetteri”

eki - 20:34, 10.9.2009 » Törkeän hyvää lasagnea ja salaatteja kannattaa hakea lounaaksi korkkarin delityylisestä mestasta jonka nimeä en ikinä muista, joku Cotelette y Caviar tms. lukee kylytissä.
Four Seasons.

Lounasmättöön Beefy Queen pikkuroballa, vegeille siellä on vain raneja. Eivät uppopaista lihojen kanssa. Aika rekkamiesmeininki muutenkin. Kampin keskuksessa oleva empire plaza muuten palkitsee kiinalaisen suhteen, asialliset dim sumit. Halba kiinalainen on taas eerikinkadulla oleva ming inn, testaa kantonin kana. Välille osuu pohjoisella makasiinikadulla oleva epämääräinen kiinalainen, kenraali tsaon (tms.) kana toimii meikäläiseen kuin tauti.

Miksei Halikarnaksen hummusta ole jo mainittu, tosin vältä kebab.