käykö kasettipakasta puretut rattaat sinkulakäytössä?

niin eli voiko kasettipakasta purettuja rattaita käyttää sinkula käytössä?jos ei niin miksi?

Kyllä voi.

Mutta: Hampaat on muotoiltu vaihdekäyttöä ajatellen ja kun ne kuluvat, ketju saattaa esim. lujempaa polkaistessa luistaa helposti rattaan yli (omakohtaista kokemusta on). Lisäksi ne ovat myös sisäkehältä kapeita ja tahtovat yksinään syödä lovea kasettirunkoon. Suosittelen käyttämääm tarkoituksenmukaista sinkularatasta valmiissa ajokissa. Välityskokeiluihin puretut rattaat on just hyviä.

Välityskokeiluihin joo. Sitten kun olet pari kertaa iskenyt polven stemmiin (ai saatana!) ja munat putkeen (ynghhh…) etkä enää luota voimansiirtoon sen vertaa, että pääsisit mäen ylös, olet taas hieman viisaampi ja valmis investoimaan kympin rattaaseen, jossa on pitemmät hampaat eikä vaihtamiseen tarkoitettua muotoilua.

Onnea.

Eipä tuossa kai mitään syytä olettaa, että sinkulassa yhdeltä rattaalta vääntäminen on jotenkin huomattavan toimimaton verrattuna esim. samaan rattaaaseen osana muovispeisereillä kasattua pakkaa. Jos saa vaihdepyörän toimimaan ilman huteja on mahdollista saada myös sinkula toimimaan samoin olettaen ettei juuri ja nimenomaan haluta käyttää loppuun ajettua ratasta.

Vaan eipä niistä profiloinneista rattaissa mitään iloa sinkulakäytössä ole. Melkeinpä vielä niin, että halvempi parempi ja vanhempi vieläkin parempi eli 6-/7-lehtisestä pakasta saa paremman ss-rattaan kuin 10-/11-lehtisestä.

Varmin vaihtoehto tästä huolimatta on kaivaa se pari euroa taskun pohjalta:
Shimano
Näitä saanee kotimaastakin, joku muu varmaan kertoo mistä. Campan kasettirunkoonhan tätä ei toki asenneta.

Tämä. Kivun ja mustelmien lisäks tulee aika tyhmä olo kun takoo itteään fillaria vasten :confused: Viimeisin haveri tosin johtu vähäsen liukkaammasta kohdasta ylämäkeen painaessa.

Jätä koko pakka vaan, siinä on tietynlaista meininkiä XD

Tonio - 8:00, 24.1.2012 »

Shimano
Näitä saanee kotimaastakin, joku muu varmaan kertoo mistä.

Melkeinpä kaikkialta. 7€ on ihan hyvä hinta.
Tonio - 8:00, 24.1.2012 » Eipä tuossa kai mitään syytä olettaa, että sinkulassa yhdeltä rattaalta vääntäminen on jotenkin huomattavan toimimaton verrattuna esim. samaan rattaaaseen osana muovispeisereillä kasattua pakkaa.
Ketjunkiristäjän kanssa varmaan näin. Ilman kiristäjää kasetista revitty pakka ei vaan skulaa ainakaan fiksikäytössä. Ketjua ei voi pitää riittävän kireällä ja runko fleksaa tms. kun runttaa ja ketju tippuu. MOT.

Noijust ainakin teoriassa: vaihdepyörässä vaihtaja ohjaa koko ajan ketjua rattaalle, joten tipahteleminen ei ole ongelma. Sinkulakäytössä voi hyvinkin olla. Toisaalta käytännön kokemuksena mulla on talvipyörässä eturattaana maasturitriplasta napattu keskirieska, eikä ketjut oo ainakaan toistaiseksi osoittanut mitään halua tipahtaa. Mut joo, kasetti ainakin kärsii noiden ohuiden rattaiden käytöstä, jos ei muuta.

sattuisiko jollakin olemaan sitten myynnissä ketjun kiristin?voisin ostaa

Muista et se kiristin ei sit suojaa kasettia ohutkantaisen rattaan kulutukselta.

astro - 11:18, 24.1.2012 »

Ilman kiristäjää kasetista revitty pakka ei vaan skulaa ainakaan fiksikäytössä. Ketjua ei voi pitää riittävän kireällä ja runko fleksaa tms. kun runttaa ja ketju tippuu. MOT.

Siis jos rakentaa sinkulan joka tulee fiksikäyttöön, ja tekee sen ottamalla kasetista pakan tätä käyttötarkoitusta varten, ei hyvä heilu. Tämä selvä. OP ei tainnut olla tekemässä ihan näin tai sitten tulkitsin aloituksen täysin väärin. Myöskään kiristäjän mahdollisuutta ei alkuperäinen viesti sulkenut pois, mutta ihan miten vaan. Kiristäjällähän toimii kyllä.

RTZ:llä hyvä pointti. Alumiiniselle vapaarattaan kasettirungolle kapea ratas on hyvin huono valinta.

Sinkula joka tulee fiksikäyttöön.

Onkohan täällä nyt puurot ja vellit suloisesti sekaisin, vai viittaavatko edelliset keskustelijat erääseen ihmekeksintöön jota ei ole oikeasti vielä kellään? Luulisihan ihmisten tietävän, että ainakin noin nyrkkisääntönä tavallisella kasettinavalla ei ole mitään tekemistä “fiksikäytön” kanssa.

Mitä tulee omakohtaisiin kokemuksiin, ketju kyllä hypähteli rattaan päällä jokaisella lujemmalla polkaisulla kokoonpanossa, jossa oli pakasta purettu 16-hampainen ratas, 39-hampainen vetävä ratas sekä jousikäyttöinen ketjunkiristäjä. Aluksi arvelin vian olevan itse navassa, mutta ongelma korjaantui kokonaan, kun vaihdoin tilalle em. Shimanon sinkularattaan. Veikkaan että tuo lonksahtelu ei olisi ollut mahdollista, jos ketjunkiristäjän sijasta olisin käyttänyt halflinkkiä.