Katuratapyörät: arvostus, speksaus ja puinti

kahdeksan kuukauden lead time.

Micaela Metso (nykyään näköjään Röman) oli jo unohtunut. En ole kaipaillut.

Ai se on nykyään jo kahdeksan? Aika paha näin arktisiin spekutuksiin kun saisi ajoon just syksyksi (ehtisikö hipster highhäng @ flow?) tai oikestaan kesäksi 2013.

Nimim. 6kk lokakuun alusta laskettu aika. Pitää harkita noita uusia pintakäsittelyjä. Semigloss aika cool.

Mä luulin, että värimaailma viimeistelyineen piti spesifioida jo tilausvaiheessa. Onko näin vai voiko noita muuttaa odotellessaan?

On btw. melkoinen varvasklappi ainakin pienemmissä runkoko’oissa:

tulee mailia ennenku alkaa rakennus et onks vielki samat speksit ku mitkä tahto alunperin.

Mä ihmettelin klappia, kun tsekkailin Low’n ilmoittamia geoja. Pursuit ja Track kokoa 54 alkaa olla jo siinä ja siinä (vertailen Bareknuckleen). Sen jälkeen ollaan Torro-lukemissa.

RTZ - 16:40, 3.1.2012 » Niinhän sää tietty. Semmonen höpönassu. Mut noin puolivakavissaan: paljonko sitä tolppaa pitää näkyä? Kun ei oo yks eikä kaks kertaa, kun oon ihmetelly noita "väärän kokonen" -dumauksia, et mistä kattoen?
Perinteisessä japanialaisessa Keirin-setupissa, jossa ohjaamona on b123 ja temminä jaguar, sitä tolppaa ei oikein yhtä nyrkillistä enempää näy. Tää mitoitus on ilmeisesti perua ajalta, jolloin rungot oli terästä ja lelumiini haperoa.

Nykyisin, halkaisijaltaan isompien kaulaputkien ja satulatolppien aikakaudella säännöt on erilaiset. Kun hiilarirunkoja tehdään kolmea eri kokoa, sen oikean mitoituksen saavuttamiseksi voi olla perusteltua käyttää 130-millistä stemmiä 10-asteen nousulla yhdessä kompaktitangon kanssa.

Oleellista ei ole se, kuinka paljon tolppaa on näkyvillä, vaan se, että penkki, kammet ja ohjaamo on toisistaan oikealla etäisyydellä ja korkeudella.

Koon 55 low kun joskus keväällä tulee pitää kyl kattoa vähän sitä mihin se eturengas asettuu. 30 raken haarukka jättää sen aika lähelle. Eiköhän se siitä rauhoitu kun laittaa perus 44 maantiekeulan jos se toe overlap liikaa häiritsee. Ite en tähän mennessä ole tiedostanut sitä ongelmaksi.

Mutta eikö se ole synti ja häpeä muuttaa geometria vaihtamalla haarukkaa?

^ on

negaatio - 11:33, 4.1.2012 » Eiköhän se siitä rauhoitu kun laittaa perus 44 maantiekeulan
Kannattaisi varmasti tutustua tähän aiheeseen hieman syvällisemmin etukäteen. Tai saatat yllättyä lopputuloksesta.

Zenimasteri tietää.

Yrität välttää varvasklappia lisäämällä etupään rauhattomuutta: 75 asteen emäputkella tuo alkuperäinen keula antaa (700c-kiekolla ja 23-millisillä kumeilla) 60 milliä osumapinta-alaa tasaiseen alustaan (trail-mitta) kun taas 44-millisellä rakella varustetulla keulalla vastaava lukema on 15 milliä vähemmän.

Asia ei ole yksinkertainen, semminkin kun ohjattavuuskäyttäytymiseen vaikuttaa toki myös kokonaisgeometria, erityisesti perän pituus. Näistä pointeista perinpohjaisemmin keskusteleminen vaatisi ehkäpä kokonaan uuden langan, jotta infoa olisi helpompi löytää jatkossa.

negaatio - 11:33, 4.1.2012 » Eiköhän se siitä rauhoitu kun laittaa perus 44 maantiekeulan jos se toe overlap liikaa häiritsee. Ite en tähän mennessä ole tiedostanut sitä ongelmaksi.
LIsää rakea -> vähemmän trailia -> horjakampi pyörä. Eiköhän se siitä rauhoitu ;-)

Rauhoitumisella, jota todellakaan en aio tehdä sillä tie overlap ei kiinnosta pätkääkään, tarkoitin wheelbasen pitenemistä, eli toe overlapin rauhottumista. Tätä en aio tehdä sillä kuten jo sanoin toe overlap ei haittaa ja tiedän kyllä sen tekevän vehkeestä entistä kiikkerämmän.Tuo keskimmäinen geekkihän on ihan hieno ilmestys! Kyllä mä edelleen mieluummin Torron ostaisin, mutta kuitenkin.

EDIT: Mua alkoi just ärsyttämään keskimmäisen vanteet.

^^ eka noista on GT-mäisesti ihan ok, mut muut on mielestäni jo aika karseita. Tasanen kuvausalusta sais ton ekan näyttämään varmaan paremmalta, aika hätäsen näkösesti kuvattu.

Edit. alimmaisestakin voisin diggailla vähän eri setupilla.

Torro on aika jees kyllä… hinnaltaan.

Pari jälkimmäistä on enemmän jotain tirktarkeja ja poolopyöriä kuin Katuratapyöriä. Notta ZERO PÖÄÄÄÄNG!

^^Mitään poolopyörää noissa ei kyllä ole, joten turpkii!