Katuratapyörät: arvostus, speksaus ja puinti

shopattu, näkee pikseleistä!

lol

miglos - 15:47, 3.1.2012 »

oldskool on kaukana tästä:

Sorry, aina välillä mä erehdyn kuvittelemaan, että polkupyörät ovat kulkuvälineitä. Eihän se toki täällä päde.

Viittiskö joku postata kuvan pyörästä, joka on runkokokoon nähden oikeissa säädöissä? Tuntuu vähän siltä, että täällä teilataan kaikki mahdolliset setupit tolla “väärä runkokoko” -argumentilla, jos ei muuta keksitä.

edit: tai sit ainoastaan custom-rungot on oikean kokoisia ajajalleen…

no mähän vaan härnää kato pikkasen.

Niinhän sää tietty. Semmonen höpönassu.

Mut noin puolivakavissaan: paljonko sitä tolppaa pitää näkyä? Kun ei oo yks eikä kaks kertaa, kun oon ihmetelly noita “väärän kokonen” -dumauksia, et mistä kattoen?

Oikea runkokoko määräytynee hiukan erilailla erilaisiin käyttötarkoituksiin, mutta eiköhän se yleisesti tarkoita sitä, että rungon ympärille on mahdollista muodostaa ajajalleen miellyttävä ajoasento tai ajoasento joka mahdollistaa parhaan voimantuoton halutunlaisella pyörän käyttäytymisellä. Miellyttävyyden ja voimantuoton suhteilla sitten haetaan kullekin se optimikoko/-asento. Kyseisen topicin pyörille tuon ajatuksen voi kuitenkin varmaan heittää romukoppaan, koska oikea runkokoko on se joka näyttää “parhaalta” ja sekin riippuu niin siitä puhutaanko modernista vai klassisesta geosta…

ubi - 16:40, 3.1.2012 » Oikea runkokoko määräytynee hiukan erilailla erilaisiin käyttötarkoituksiin, mutta eiköhän se yleisesti tarkoita, sitä että rungon ympärille on mahdollista muodostaa ajajalleen miellyttävä ajoasento tai ajoasento joka mahdollistaa parhaan voimantuoton halutunlaisella pyörän käyttäytymisellä. Miellyttävyyden ja voimantuoton suhteilla sitten haetaan kullekin se optimikoko/-asento. Kyseisen topicin pyörille tuon ajatuksen voi kuitenkin varmaan heittää romukoppaan, koska oikea runkokoko on se joka näyttää "parhaalta" ja sekin riippuu niin siitä puhutaanko modernista vai klassisesta geosta...
Eli minkä vaan fillarin voi dissata haukkumalla vääränkokoiseksi, eikä koskaan ole absoluuttisesti väärässä? Näppärää :)
RTZ - 16:40, 3.1.2012 » Mut noin puolivakavissaan: paljonko sitä tolppaa pitää näkyä?
eiks silleen että molemmat kädet saa nyrkkiin tolpan matkalle, ei yhtään enempää tai vähempää?

Aikansa kun noita toljottaa, niin kyllä ne epämääräiset mittasuhteet alkaa hahmottamaan. Esimerkiksi tuossa samsonissa on tolppaa aivan saatanasti näkyvillä ja droppi on taas pirun alhaalla. Se ei vain voi olla oikeankokoinen runko. Samaten surullinen satula kertoo siitä, että ainakin penkki on liian korkealla/pitää kurotella stongalle, jolloin normaali satulassa istuminen on vaikeaa jos putkihäkkyrä ei ole sopivaa sorttia.

Tietty jos jollain on helvetin pitkät kädet tai epämääräiset omat mittasuhteet, niin sitten homma on toinen. Näitä poikkeuksia ei sit ihan niin paljoa ole kuin fillarikuvat antais ymmärtää.

edit: mutta jokainenhan tietenkin ajaa just sellaisella setupilla kuin kokee sopivaksi, mitäs sitä neuvomaan jos paikat pysyy ehjinä.

Voi olla vähän kipeä haarojenväli superb kuskilla, ellei se trakstandaa kaikissa valoissa…
Oletan että ton superbin geo on sen verran ‘tarc’ että standover on kohtuu korkea.

paitsi että eihän tarvitse olla edes noin matalana satula edes retkipyörässä jossa on matala keskiö, ni ottaa jo munille kun pistää jalat maahan. -siis olettaen että satula on silloin oikealla korkeudella, eikä trikki korkeudella.

edit: en huomannutkaan että toi superb on RATApyörä. standoverista ei siis ole mtn hätää, koska tällä ajetaan vain ympyrää

Jos tota Superbin kuvaa nyt oikein kattelee, niin kyl tossa mun mielestä on enemmän pudotusta satulasta putken päälle kuin mitä tulis ala-asennossa olevalta polkimelta tonttiin. Eli ei pitäs vielä kasseille kolista. Jos ei kassit roiku polvissa. Ja sitä vartenhan ne tyköistuvat succicset on, vai?

lisää (itselleni) uusia LOW-värimaailmoita Flickristä

On kyllä parhautta nuo LOW:t, puhuttelis. ^

http://northpole.fi/download/1312070558955134/i-came-1.jpg

Jahve sentään, mitkä hitsaussaumat LOW:ssa! Noi on jo varmaan suunniteltu muotoiluun.

Vai onks ne sen takia kun toi on 7005? (bensaa liekkeihin…)

Toi LOW on vähän kyllä kuin Micaela Metso JYRK:ssä.
Aina ohjelman alussa se oli vähän niin ja näin ja kun olit katsonut koko lähetyksen, se alkoikin näyttää ihan kivalta. Sama on vähän tuon LOW:n kanssa, decalssit tökkii ja muutenki ehkä silleen aika geneerininen, mutta kun Tiedeskidi puskee lurlia toisensa perään, niin kyllähän se alkaa näyttää kivalta. Onkohan se vähän sama juttu kuin vaikeasti mukaansa tempaava biisi onki ehkä se levyn parhain kun siihen pääsee sisään?

Harmi että 20 punaista Dodici Superia mahtuu tusinaan, muuten olisin postannut sellaisen.

kahdeksan kuukauden lead time.

Micaela Metso (nykyään näköjään Röman) oli jo unohtunut. En ole kaipaillut.

Ai se on nykyään jo kahdeksan? Aika paha näin arktisiin spekutuksiin kun saisi ajoon just syksyksi (ehtisikö hipster highhäng @ flow?) tai oikestaan kesäksi 2013.

Nimim. 6kk lokakuun alusta laskettu aika. Pitää harkita noita uusia pintakäsittelyjä. Semigloss aika cool.

Mä luulin, että värimaailma viimeistelyineen piti spesifioida jo tilausvaiheessa. Onko näin vai voiko noita muuttaa odotellessaan?

On btw. melkoinen varvasklappi ainakin pienemmissä runkoko’oissa:

tulee mailia ennenku alkaa rakennus et onks vielki samat speksit ku mitkä tahto alunperin.