Katkotun rungon hitsaus

Joku oli jättänyt metallinkeräykseen Vitus 980 -putkisen Pösön. Satulaputki näyttää siltä, että se on sahattu poikki.

http://s27.postimg.org/5shj6ci9v/Peugeot27.jpg
screen capture windows 7

http://s27.postimg.org/5shj6ci9v/Peugeot27.jpg (suora linkki, jos hotlinkkaus ei toimi. Esikatselumahdollisuus viesteille, kiitos!)

Kannattaako tuollaista yrittää korjata/korjauttaa? Runko vaikuttaa muuten ihan kelvolliselta, ruostetta ei pahemmin ole niissä osissa mitkä näkee, painoa on keskiön kanssa 2240 grammaa. Satulaputki vaikuttaa tuossa vamman kohdalla aika ohuelta, ehkä vähän päälle puolimilliseltä, noin perstuntumalta, kun tönäriä en viitsi änkeä.

Se tässä tietysti on hidasteena, että itse olen hitsannut viimeksi joskus neljäkymmentävuotta sitten yläasteella kiekkomaalin ja jos vien tuon jollekin joka ammatikseen ja maksan veroparasiittivaltiomme tietoon tulevan palkkion, niin rungosta tulee helposti kalliimpi kuin millä hintaa uuden vastaavan saa Saksasta.

Heitä roseen ja bongaa torilta ehjä runkosetti.

mannine on myös vaihtoehto.

Turvallisinta lienisi ujuttaa pätkä suht tiukalla sovitteella olevaa putkea sisään ja hitsata se kiinni? Noiden ohkaisten putkien päiden suora liittäminen ehkä vähän niin ja näin vai olenko hakoteillä?

Jos migillä koittaa korjata, suosittelen laittamaan tuki putken sisälle, riittää pari milliä pitempi molempiin suuntiin. Saattais silloin pystyä myös juottamaan kasaan. Tigillä itse yrittäisin entisöidä.
Vieraalla jos joutuu korjauttamaan, vaikka työajan ulkopuolella, muutama kymppi.katoaa varmastu.

Edit. Tubuku oli nopeempi.

Ei. Korjaus tulee maksamaan senverran aikaa, rahaa ja vaivaa, että todnäk ruma, kestävyydeltään kyseenalainen ja kuumotuksia aiheuttava korjaus ei ole vaivan väärti. Jos naapurilta löytyy hitsi, niin sitten sauma tuohon ympärille ja baaripyöräksi, muuten jättäisin väliin.

^samaa mieltä siis tästä. Korjaus kannattanee vain jos haluaa harrastella hitsaamista tai joku tekee huvikseen ja moinen tekeminen itsessään kiinnostaa. Muutoin ei varmasti vaivan arvoinen ja jonkinverran työlästä saada mitenkään järkevän näköinen.

Jos tuossa putkessa on mitään juomapullotelineen kiinnikkeitä yms. niin sinne ei varmaan saa uitettua mitään holkkia sisään. Jos holkittaminen onnistuu niin hitsaisin tigillä, mutta en ajais koska pyöriä on jo muutenkin tarpeeksi.

Monet rungot ovat letkuja, jos yksi putkista on poikki, 5mm raon saa helposti aikaseski ja takaisin, sen mittainen holkki riittää jo. Samalla kun vääntelee tajuaa moni sen, että hitsauksen on oltava hyvä, kestävyyden kannalta.

->Kiitos vastanneille ja varsinkin korjausvinkkejä antaneille! Sitä vähän arvelinkin, ettei rungon ehjäämisessä h/k -suhde yllä plussan puolelle, eikä välttämättä tarvitsekaan. Kunhan on edes mahdollista, niin on varaston perukoilla taas yksi syy enemmän ostaa hitsivehkeet.

Putkeen saa katkeamakohdasta luultavasti helpostikin ujutettua tarpeeksi pitkän holkin, sillä runko on tosiaan tuon poikkinaisen putken myötä todella letku.