Kasettikeskiöt: purkaminen/huollettavuus/kierrätys

Olen melko kierrätyshenkinen ihminen, joten rupesin mietiskelemään kasettikeskiöiden uusiokäyttöä. Mielessä lähinnä perusnelikantit, jotka on tarkoitettu roskiin väljyyttä ilmetessä. Kalliimmissa/laadukkaammissa tämä laakereiden vaihto kai mahdollista? Onko kukaan repinyt auki halpiskeskiötä? Luulisi, että niissä käytetään jotain standardikonelaakereita. Vai?

Varmaan monen mielestä tämmöinen ei maksaisi vaivaa, mutta itseä asia kiinnostaa.

such is life. toiset huoltaa, toiset ei.

kannattaa ostaa roselta esim niitä un55 keskiöitä. sit kun ne loppuu, voi ottaa yhteyttä vaikka shimanoon.ne salee auttaa.

pabs - 3:16, 22.2.2014 » kannattaa ostaa roselta esim niitä un55 keskiöitä. sit kun ne loppuu, voi ottaa yhteyttä vaikka shimanoon.ne salee auttaa.
Hear hear, riippuen kilsoista tuolla ajaa melko pitkään.

Omallani ajettiin, öööh, joku 6-7 vuotta ja about 10 000/ vuosi

Okei, no lähinnä ajatuksen tasolla ollaan. Mainitsin jo tuon kierrätyshenkisyyden; itseä ainakin kiinnostaa mahdollisimman vähäisen materiaalimäärän korvaaminen. nimim. kuppi-ja-kuulakeskiöllä tällä hetkellä.

kannattaa joo ajella kuppikuulakeskiöllä, pääset roplaamaan huomattavasti useammin. terapeuttinen vaikutus on suuri kun ei siinä ehdi enää itteään tappaa kun pitäs keskiö huoltaa ja herkistellä.

kierrättämisen suhteen voi mieluummin valveutua sit esim. gangstojen ja skarppaajerppojen kohdalla. sillä saralla on paljon ns. vaikutusmahdollisuuksia.

Dura Ace Octalink maantiekeskiö ainakin on täysin huollettavissa. Juuri poistin yhden kappaleen käytöstä kun vaihdoin nykyaikaiset kammet. Kymmenen vuotta oli ajossa eikä siinä mitään vikaa ole yhäkään, oisko kolme-neljä kertaa huollettu. Yllätyn positiivisesti jos ulkoinen DA kestää kaksi vuotta samassa rungossa.