Kapee ratas, levee ketju, naksuu?

Tällänen on keissi. Ekaks oli suginon joku 52 mis oli integroitu ketjusuoja, mutta poistin eka ketjusuojan, ja myöhemmin vaihdoin rattaankin toiseen samankokoseen. Molemmat siis ollu noita 3/32" rattaita. Huhua kuulin että 1/8" ketju kyllä sopis tähän, mutta molemmilla seteillä kuuluu naksumista, joka jaksottuu kampien asentoon nähden säännöllisesti, joskin tällä uudemmalla rattaalla ei ihan joka kierroksella naksu. Kiinteitä kampia siis oon koittanu, joten ei riipu pulttien kireydestä ei.

Lisäksi, kiekot on tosiaan olleet kokoajan samat.
Eka siis oli sugino-kellofauber, kulkurikymppi. Sitten sugino, kasettikeskiö, joku nordic-runko. ja nyt tämä sistar, sama kasettikeskiö ja nordic. Naksuminen myöskin alkoi tolla kulkurilla aika yllättäen, lähdin valoista vaan ja tuumasin että mitä tämä on?

Toi naksuminen nyt voi johtua mistä vaan. Kokeile kiristää polkimet. https://www.yksivaihde.net/old/5118/71268

Polkimina tosiaan shimanon maastolukkikset, tarkotitko laakereitten vai kiinnityksen kiristystä? Tuoreeltaan asennettu niin ei ainakaan kiinnitys oo löysä

Joo, tosiaan ihan polkimien kiinnitystä kampiin. Joku vaseliini siellä välissä voi jeesata, mutta tuskin siitä johtuu. Rattaanpultit kannattaa tsekata kanssa, oikeestaan kaikki, mikä voimansiirrossa on kiristettävissä, niin kantsii kiristää. Voi olla, että oot nää kaikki jo tehnyt, mutta varmuuden vuoksi. Naksuu toi oma pyöräkin aina sillon tällön nimittäin.

Jaa-a, en nyt vasee käyttäny mutta voimaa kylläkin, hillitysti. Kyllä noi polkimet on paikoillaan, ja kammen pultit tiukalla. Pitää vielä huomenna kattoa jos olis joku keskiö vaihtaa ton virolaisen tilalle, ja jos sitä vähän siirtäis taka-akselia kun näkyy olevan äärivasemmalla

Omassa fiksissä narina johtui rattaan pulteista.
Maastosinkulassa taas oli outoa natinaa ja etsin syytä ihan simona. Kävin läpi, avasin, rasvasin ja kiristin kaiken voimansiirrossa kunnes sitten eräänä päivänä säädin satulan korkeuden. Sehän se, rasvaa tolppaan, tolppa runkoon ja kiristys. Fillari hiljeni.

Suosittelen rasvan käyttöä kaikissa mahdollisissa paikoissa. Se helpottaa myös osien irrottamista sitten tulevaisuudessa.