Kansainvälinen kuriiritoiminta

Parcel2go näyttää, että paketti on kohdemaassa. Saapunut eilen aamulla. Mikä taho hoitaa kuljetusta Suomessa? Tunnus on muotoa EK…GB. Postin seuranta ei vielä tunnista lähetystä, eikä Postnord tai Dhl. Voi toki olla, että ei ole kirjattu vielä jatkokuljetukseen.

SeppoKyllikki - 11:28, 23.4.2020 » Parcel2go näyttää, että paketti on kohdemaassa. Saapunut eilen aamulla. Mikä taho hoitaa kuljetusta Suomessa? Tunnus on muotoa EK...GB. Postin seuranta ei vielä tunnista lähetystä, eikä Postnord tai Dhl. Voi toki olla, että ei ole kirjattu vielä jatkokuljetukseen.
Löytyiskö [täältä](https://www.parcel2go.com/parcel-delivery/finland) vastaus tän päädyn kuriirilafkasta?

Ny on tullu raffalla kaikki tilaukset alle 24h lähi ässään

Mites saksan ukon paketit on kulkenu? :expressionless:

5/5 nopeudella.

tmar - 17:59, 23.4.2020 » Mites saksan ukon paketit on kulkenu? :|
Paketit (ainakin dhl:llä) on tähän asti tuntuneet kulkevan ihan ok, mutta kauppiailla alkaa olemaan viivettä pakettien saamisessa lähtökuntoon.
nikamat - 13:06, 23.4.2020 »
SeppoKyllikki - 11:28, 23.4.2020 » Parcel2go näyttää, että paketti on kohdemaassa. Saapunut eilen aamulla. Mikä taho hoitaa kuljetusta Suomessa? Tunnus on muotoa EK...GB. Postin seuranta ei vielä tunnista lähetystä, eikä Postnord tai Dhl. Voi toki olla, että ei ole kirjattu vielä jatkokuljetukseen.
Löytyiskö [täältä](https://www.parcel2go.com/parcel-delivery/finland) vastaus tän päädyn kuriirilafkasta?
Eihän se paketti ollut kuin vasta Tanskassa.

E. Parcel Forcen seuranta näyttää tilanteen tarkemmin kuin Parcel2go. Nyt paketti on Suomessa ja ilmestyi Postin seurantaan uudella seurantakoodilla ja Gls:n kuljetuksena.

ai että, saksassa paketti tilaamisesta kolmessa päivässä kohti suomea ja sen jälkeen onkin sitten dpd / postmord / joku muu, mikä? kombinaatiolla saatu menemään vuorokausi matkalle turku - tampere ja jos millään onnistuvat huomenna toimittamaan niin matkalle pirkkalasta keskustaan on saatu kulumaan kolme vuorokautta.

olispa edes vaihtoehtoja, mutta kun ei. verkkokaupoissa voit lähinnä valita taatusti paskan ja taatusti vielä paskemman välillä.

jos paketti ikinä pääsee suomeen, vähän riippuen siitä mitä soppareita nää kynyttäjät on tehneet keskenään, alkaa se rumba hakata seurantakoodia eri muodoissa eri palveluihin ja kummastella mitä vittua tarkoittaa samalla kellonlyömällä entry “New delivery date agreed upon” yhdessä palvelussa ja “Lähetys odottaa terminaalissa, toimitus sovittava vastaanottajan kanssa” toisessa - vielä senkin jälkeen kun runkkari-goblinien omassa äpyapplikaatiossa näin on yritetty tehdä.

koska näistä jekutteluista kokemusta on kertynyt vuosien varrelta ja tutuksi on tullut modernin teknologian hyödyntäminen (kuten jokaisen helvetin palveluntarjoajan oman paska-appiksen asentaminen) näiden keppostelujen mitigoimiseksi niin itsellä on edes jonkunlainen varmuus siitä että joku lähetys ehkä vielä jonain päivänä vastaanotetaan, mutta vituttais olla heikosti sinut vaikkapa älypuhelinten kanssa ja miettiä että mikähän siinä on kun ei koskaan mee niinku vois olettaa.

eniten tässä vituttaa, että asioiden postittamiseksi on ymmärtääkseni aika helvetin kauan vaadittu se vastaanottajan nimi, osoite ja puhelinnumero. mun nähdäkseni muita tietoja toimittamiseksi ei tarvita, joten jos lähtökohtaisesti voisi olettaa, että nää tiedot löytyy, niin miten sopis semmonen että näillä tiedoilla sitä toimitusta sitten yritettäisiin? mikä siinä suomen rajassa on niin mystistä, että kun paketti sen ylittää, osoitetiedot ja puhelinnumero menettävät tyystin merkityksensä?

ja vaikka puhelimet ovat suht tuoretta teknologiaa, jaksaa se hämmästyttää miten hankalaa sitä on hyödyntää esim. toimitusajasta sopimiseen vuosi toisensa jälkeen.

fuck off verenimijät nyt ja aina. vittu kun ei jaksa tämmöstä nyt yhtään.

tmar - 17:59, 23.4.2020 » Mites saksan ukon paketit on kulkenu? :|
R2-bikestä tilasin tavaraa upsi kyydillä 6.5. illasta, tänään toimitettiin (ovelle).

Suomi on semmonen kuppanen, kylmä ja harvaan asuttu pimeä perunapelto että täällä ei kannata odottaa mitään supernopeita toimituksia, eri asia jos asuisit jossain saksassa jossa yhdessä kaupungissa asuu lähes sama määrä ihmisiä kuin suomessa yhteensä.

Muistaakseni aika tuttua huttua osalle:
Mo, 18.05.2020, 16:20
The recipient was not present. The recipient has been notified.
Mo, 18.05.2020, 13:30
The recipient was not present. A new delivery attempt will take place.

Koko päivä etätöissä himassa. Ovikoodia niillä ei oo, mutta onko niin vaikee soittaa puhelimella ja pyytää vaikka ulos hakee pakettia. Häh?
Ja nyt lukee: Delivery not possible - shipment is being stored. Laitoin aspaan palautteen ja puhelin ja ovikoodi varmuuden vuoksi.
Kuskaavatko joku päivä uudestaan vai miten niillä homma pelaa?

E:
Vastasivatkin jo aamulla, että posti toimittaa noutopisteeseen. Pitänee jatkossa laittaa suoraan Ärrälle. Onko yleensä mitään hyötyä toimittaa normiasiakkaille ovelle, jos ei kerran toimi.

jasnu - 23:41, 18.5.2020 » Muistaakseni aika tuttua huttua osalle: Mo, 18.05.2020, 16:20 The recipient was not present. The recipient has been notified. Mo, 18.05.2020, 13:30 The recipient was not present. A new delivery attempt will take place. Koko päivä etätöissä himassa. Ovikoodia niillä ei oo, mutta onko niin vaikee soittaa puhelimella ja pyytää vaikka ulos hakee pakettia. Häh? Ja nyt lukee: Delivery not possible - shipment is being stored. Laitoin aspaan palautteen ja puhelin ja ovikoodi varmuuden vuoksi. Kuskaavatko joku päivä uudestaan vai miten niillä homma pelaa?
Taitaa olla pitkälti kuskistakin kiinni. Joskus soitin samanlaisessa tilanteessa (muistaakseni) UPS:n aspaan, josta sanoivat, ettei kuskit lähtökohtaisesti soita asiakkaille. Tästä on useampi vuosi, ja en tiedä nykytilannetta.

Toisena ääriesimerkkinä sitten eräs DHL kuski, joka ylitti itsensä. Olin fillarilenkillä kun kuski soitti, ja sanoin että pääsisin aikaisintaan vartin päästä kotiin. Noh, kuski sanoi että ei mitään, hän tulee vartin päästä uusiksi. Kuski sitten tosiaan odotteli pihalla kyseisen vartin päästä, ja kysyi että onko minulla kiire, kun sanoin että täytyy pikapikaa käydä vaihtamassa vaatteet ja lähteä. Olin lähdössä johonkin juttuun bussilla, johon kuski sitten totesi, että hän voi hyvin heittää mut. Kyseessä oli sellainen reilu 8km siirtymä.

Nykyään laitan suoraan seurantakoodilla paketin menemään toimituspisteeseen sen sijaan, että Schrödingerin kuskit käyvät mukamas oven takana. Tällä tavalla säästää sen yhden päivän ainakin.

Itse oon huomannut, että useasti se oma puhellinnumero katoaa lähtyksen tiedoista suomeen saavuttua ja aspaan soitellessa selvinnyt, että se toden tottta on jäänyt lähettävältä taholta ilmoittamatta.

Käyttääkö Fedex Suomessa kuriiripalvelua vai Postia/Matkahuoltoa? Toimipaikkahaku ei toimi, puhelimella ei pääse läpi, sähköpostiin ei vastata. Huomenna olis tulossa lähetys ja en ole välttämättä kotona toimituksen aikaan ja tavara olisi kiva saada viikonlopuksi.

Ei liity ehkä suoraan pyöräilyyn tai en tiedä jos sieltä jotain virkattuja grippejäkin saisi, mutta tilasin Etsystä ja vohoi vittu mitä paskaa toi noiden Global postal shipping. Ideana siis että myyjä lähettää sen jollekin välistävetolafkalle jenkeissä, joka sit lähettää sen kai eteenpäin jos jaksavat. Tulee joku niiden oma propietary seurantakoodi, mitä voi käyttää ainoastaan niiden omassa paska-seurannassa, ja sen varsinaisen seurantakoodin pystyy ilmeisesti vain myyjä kaivamaan jostain myyntikuitin pienestä präntistä tms. Mun paketti on nyt viikon ollut statuksella Available at pick-up point, mut kätevästi en oo saanut mitään infoa että mistä sen voisi noutaa, mahdollisesti koska seurannan mukaan mun puhelinnumerosta puuttuu + edestä, joka siinä alunperin oli, eikä tota myyjääkään tunnu hirveästi kiinnostavan viesteihin vastailu.

Voi vittu että vituttaa semmonen että lähettäjän joku paikallinen Passeli tiputtaa sun puhelinnumerosta + edestä pois, joka johtaa siihen että et Postin koko logistinen korttitalo luhistuu ja et pahimmillaan saa mitään ilmoitusta paketista. Kai pitäis vaan laittaa ne 050-muodossa aina.

Bike24/DHL taas sekoilua. Bike24 ei jostain yksityisyyslaisäädännöstä johtuen voi laittaa asiakkaan puhelinnumeroa DHL:n sähköiseen rahtikirjaan, joten workaroundina c/o-kenttään puhelinnumero.

DHL-kuriiri ei tällä kertaa ollut sitä siitä bongannut joten katsoin ikkunasta kun kaveri ajoi tietä pitkin ohitse ja 5min myöhemmin tuli merkintä “yritetty toimittaa” :man_facepalming:

Yllättävän paljon kyrpii tommoset jutut kun monta päivää fantasioi uusien ihanien osien pulttailusta paikalleen ja sitten menee sivu suun, vaikka oiskin vaan päivästä kiinni.

Jatketaan saman otsikon alla pakettien venailua ja yrityksiä vastaanottaa niitä : Yksivaihteen pakettiseuranta :sparkles: