Kampien irroitus(-työkalu)

Moro!
Vanha Tunturin runko työn alla (80-luvulta) ja kammet pitäis saada irroitettua. Työkalu hakusessa millä sais kyseistä palikkaa irti, jotta vois rungon hioa ja sais uutta maalia pintaan. Kaivataan vinkkei tai linkkei… P.S. kuva olis kiva!

Tossa kuva selvetämään tilannetta.
Imgur

-Timmari

Kokeilepa hakua. Vaikka sanalla fauber.

http://poppasenpyorat.blogspot.com/2009/06/olavin-ja-marjatan-parissa-opittua.html

Olisko apuja?

Poppanen näytti miten homma sujuu. Kiitoksia linkkivinkistä, täytyy ehkä kokeilla naputtelua…

Joo, itse purin tänään Mixte-rojektia ja kun ei vasaraa löytynyt, niin keittiöstä löytyi Ikean lihanuija.

Irtos osaa jos toistaki, ja hyvin.
Ainoa huono asia oli, että se lihanuija jää metallia paukuttaessa soimaan.

Ne laakerikupit voi sit olla prässätytkin, uudemmissa fauber-keskiöissä niin kai useammin onkin. Niitä sitten vaan takapuolelta hakkaamaan irti.

Mulla on Tunturi retki 10 jostain 80-luvulta. Siitä ei saanut kampea irti ilman laakerikupin irroitusta. Ja ne oli prässätty tosi kovasti kiinni. Tein valinnan, ja hommasin fauber->neliskanttiakselin. Ompahan varaa vaihdella kampia ja rattaita enemmän…

Oon vähä miettinyt jos keskiön ja kammet päivittäis johonkin “tuoreempiin”. Minkäslainen keskiö tuohon tunskaan vois upota? Onko standardikamaa (saisko lukuja) vai meneekö hirveäksi kalasteluksi? (Jos jollain sattuisi olemaan ylimääräisiä nelikanttikeskiötä ja kampia niin kaupat kiinnostaisi…)
Noissa nykyisissä kammissa kierteet on pienemmällä kierteellä, joten polkimien vaihtoehdot on suppeampia.

Mulla olis irroitettavana kammet ja tuossa bilteman ulosvetäjässä oleva “tappi” jonka olisi tarkoitus työntää kampi ulos on liian kapea ja uppoaa kammen kiinityspultille tarkoitettuun koloon. Tässä videossa kaverilla on jonkinsortin välikappale jonka laittaa keskiönakselin ja ulosvetimen väliin. Saako näitä “välikappaleita” ihan ostettua jostain vai onko jonkin sortin tee se itse patentti?

Kohta 0.50 näkyy tuo kyseinen välikappale

No eikös se ihan selvällä englanninkielellä tossa kerro, että Shimano noita tekee, mutta pieni kolikkokin kelpaa?

Mittaat kammesta että minkäkokoinen holkki ulosvetäjässä pitäisi olla ja käyt pyytämässä 5mm pitkän pätkän vedettyä tankoa jostain metallipajasta. Neuvottelemalla pitäisi kyllä irrota esim pullapussilla tjsp moinen monimutkainen osa.

Olettaen siis että vaadittava holkin koko osuu vakiokokoihin riittävän hyvin ja että juuri sitä kokoa löytyy joku pätkä jostain pajan varaston perältä.

http://www.begroup.com/upload/fi/tuotepdft/terakset/kylmavedetyt.pdf

http://www.bike-discount.de/shop/k835/a1506/crank-pull-adapter-tl-fc-15.html

Se on toi, mutta ei tosiaan kannata tilata tuolta pelkkää yhtä pientä palikkaa. Sopiva mutteri tai kolikko käy myös.