Kammen sorvaaminen

Onkohan mahdollista modata 7s tuplakampi → 10s sorvaamalla ratasväliä kapeammaksi…? Nimittäin vaikka laitan 7s kampeen 10s 50/39 rattaat, jää 10s ketju rattaiden väliin jurnuttamaan mikäli takana 6-10 vaihteella. Mahtuuko 170mm kampi mihkään sorviin pyörimään? Tuleekohan siitä niin hirvee tärinä, että räjähtää koko masiina?

Anna mennä ihan viilalla vaan.

2 Likes

Mahtuu mihinkään sorviin, ei räjähdä.

Kone, jota etsit ei ole sorvi, vaan jyrsin.

No miksei sorvikin? Kampi kii, pyörimään keskiöakselin reijän ympäri ja lastua veke. Kyllä ton cnc koneistaa tai vaikka käsinkin viilaa

Kyl mää tekisin niin jos tekisin että laittasin sen kammen kiinni pyörään, ei vetopuolelle sit joku ratkaisu millä pyörittää sitä kampee ja chainstayhin vanhasta weinnmann -jarrusta modattu härpäke jossa dremeli kiinni. Sillä tekee hyvän.

Tai viilalla.

1 Like

Ennengö guggan sorvaa yhtään mitään niin mää kysysin että onkos varppina niin että ketjun tipahtaminen rattaiden väliin on nyt kiinni vain ja ainoastaan sen metallin paksuudesta joka niitä rattaita erottaa.
Kuinka paksu se kohta on nyt niissä “7s”-kammissa?

Öööö, keskistyskartiolla junttaa kammen pakkaan kiinni ja järkevät lastuamisnopeudet nii luulis onnistuvan ja ei jurttaa kiinni? Varmaan kaikkiin normaalin metallipajan sorviin mahtuu tommonen maxR~185mm kappale pyörimään.

image image
Oli sama ongelma, mutta tuollaisella purkalla on menty vuodesta 2019. Kemiallista metallia ison rattaan sisäpintaan, siis. Vanha stronglight-kampi ja 10spd ketju on kuin match made in garage.

Ei ole normaalikokoiselle konepajan sorville mikään ongelma.

Onnistuu jyrsimelläkin, jos ei jostain syystä sorvi käy päinsä. Vaatii vähän enempi asettelua mutta ei mahdottomasti.

Jos sorvata tai jyrsiä pitää, niin bike gremlinin taulukoista voi arpoa tarvittavaa lastun määrää. 7v-ketju on ulkomitoiltaan 1,42mm 10v-ketjua paksumpi vaikka sisämitta onkin käytännön kannalta sama (0,2mm ero): https://bike.bikegremlin.com/3555/bicycle-drive-chain-dimension-standards/