Kamerakeskustelu

Tiedän useita yhteisömme jäseniä, jotka vahvasti fiilistelevät erilaisia kuvausvälineitä filmistä digiin. ja kuten foorumiltakin näkee, niin moni ottaa tosi siistejä kuvia eli myös käyttää ko laitteita.

Täytyy tunnustaa, että oma kuvauskalustoni on iPhone4, Lumix FX500 -pokkari ja Nikon D40 -järkkärikitti höystettynä35mm f1.8 objektiivilla. Joka kerta kun itse räpsii kuvia ja joku valokuvaa paremmalla kalustolla vieressä, niin iskee pienimuotoinen tarve päivittää omia laitteita. Krapulassa Hulluilla Päivillä melkein jo heräteostin Canon 550D:n kahdella kittilinssillä, mutta ajattelin kuitenkin paneutua ensin paremmin aiheeseen.

Tekis mieli hommata järkkäri, jolla vois kuvata myös HD-videoo, perusfiilistelyä ja tuotekuvausta kotistudiossa. Nikonilta tuota 550D:tä taitaa vastata D90. Tuo f1.8 linssi on ollut niin kiva, et melkein sen takia tekis mieli pitäytyä Nikonissa. Vai löytyykö Canonille miten tuommoisia huokean hintaisia linssejä?

olisko tää?

Mun mielestä linssit on sellainen paikka joista ei kannata säästää. Oon itse Canoneissa L-sarjan kannattaja. Jos paljon jaksaa tutkia ja vertailla voi Sigmallakin olla jotain käyttökelpoisia laseja. Mutta en oo jaksanut vertailla. Enkä kyllä viimeaikoina räpsiä stillejäkään.

tuhto - 12:31, 16.10.2010 » Oon itse Canoneissa L-sarjan kannattaja.
Kukapa ei ois jos linssejä ostelis muullakin kuin opintotuella :)

Mulla on Canonin 40D ja siihen toi edellämainittu superhalpis 50mm/f1.8 II joka on hintaansa nähden varsin hauska linssi, mut ohan se todella muovinen ja ennen kaikkea croppikennoisessa rungossa 50mm on jo aika tele, joku 35mm ois paljon käyttökelpoisempi.

Canon/Nikon kysymys on musta aika lailla makuasia ja lähinnä voi verrata yksittäisiä malleja toisiinsa, kummalla saa enemmän vastinetta rahalleen. Jos multa löytyis 35mm/1.8 Nikoniin niin varmaan kattoisin Nikonin runkoa.

Käyttölinssinä mulla on Sigma DC 17-70mm/2.8-4 macro HSM OS joka on hintaansa nähden (ebaysta n. 350e) mielettömän hyvä linssi. 2.8 aukko plus vakaaja mahdollistaa semihämärässä kuvaamisen jos rungon herkkyys riittää ja 17-70mm on varsin käyttökelpoinen alue, ja piirtää tosi terävää. Mitä nyt 17 millin päädyssä vähän vääristymää kulmissa. Lisäbonuksena vakuuttavan järeä näppituntuma.

Mä ostin kesän alussa 550D:n paketilla (ensimmäinen “oikea” kamera) ja uutena linssinä tämä - mun mielestä todella jees, erittäin tyytyväinen olen ollut.

Paljon maksoi Hulluilla Päivillä tuoa 550D-setti? Itse olen ostamassa Pentax k-x:ää kittilinssillä parin viikon sisään.

Gee7. Ja hyvin on pärjätty. Raw-ominaisuuden puute on ainoa korpeava asia… Sitten kun tuo joskus kyrvähtää niin hankin sen Leican ja maksan nauraen viisi sataa disainlisää.

Raw:ta lukuunottamatta tossa on oikeastaan kaikki jota koen tarvitsevani. Kameran on pitää mahtua paidanhelman alle, ja manualin pitää tarkoittaa myös sulkijaa ja aukkoa. Siinäpä ne vaatimukset.

759€ oli se kahden setti. nyt siis tonnin rajalassa.

Ennemmin sijoittaisin runkoon ja yhteen hyvään lasiin kuin kahteen edulliseen. Paitsi jos haluu ton telen.

OT: Mulla L-lasit tuli ja meni… tajusin että kun järkkäri ei ollut koskaan mukana niin miksipä sellainen omistaa. Viimeinen vajaa vuosi on mennyt eri mittaetsinkameroilla filmiä poltellen, mutta toki se ei ole jokaisen käyttöön se paras vaihtoehto. Eilen bongasin tämän kirpparilta lisäksi wanhojen wekottimien kokoelmaan, eka Trix roikkuu vessassa kuivumassa - jos vaikka tänä iltana vielä pääsis skannailuhommiin :slight_smile:

Taidanpa vetäistä sisuskumella powershotin kiinni emäputkeen. Jännä nähdä mitä sitten tapahtuu.

… mutta siis jos Canon on merkki, digi on formaatti ja salamasta ei tykkää niin Sigman 50mm f1.4 + vaikka käytetty 5D on melkoisen hyvä ja kustannustehokas paketti. Mun ainoa digi on nykyään Olympus E-PL1 johon sovitteilla saa vaikka mitä lasia kiinni, ja mahtuu aina mukaan laukkuun.

randomm - 19:51, 16.10.2010 » tajusin että kun järkkäri ei ollut koskaan mukana niin miksipä sellainen omistaa.
Jep. Mun filmijärkkäri löytyy nykyään Huudosta :) Kuvaukset Leican digipokkarilla ja joskus Lomolla.

Canonin G10:llä on tullut kuvailtua pari vuotta. Mielestäni erittäin asiallinen laite; sisukalut ovat sinänsä ihan samaa tavaraa kuin muissakin Canonin pokkareissa, mutta jämäkkä kuori ja liuta “kovia” näppäimiä ja rullia (esim. ISO:lle, valotuskorjaukselle jne.) tekevät kuvaamisesta hemmetin hauskaa. Melko skarppia kuvaa tulee myös ja laajakulma on kiva. Plussaa myös akkukestostaan, josta on erityisesti matkoilla iloa.

Lensmaten suodinadapterin kanssa tuohon saa myös polarisaatiosuotimen kiinni, joskin sitten tuo vastaa jo kooltaan pientä järkkäriä. Tosin taas jossain kämäisemmissä olosuhteissa liikkuessa adapteri suojaa teleskooppizoomia mähmältä. Tulee hyvällä tavalla mieleen Olympus RD-35, jolla kuvasin filmiaikana innokkaasti. Vain valovoima jää Canonissa tuon RD-35:n f1.7:stä jälkeen.

Vastaavasti myös Canon AE-1 on asiallinen vehje. Ei varmaan mikään erityinen järkkäri, mutta on kestänyt melkoisen kovaa kohtelua käsissäni ja paikoin aika rankkoja olosuhteita. Kerran tuo oli niin täynnä hiekkaa, ettei suljinmagneetti enää pelittänyt, mutta Mustonen & Laine puhdistivat sopuhintaan, minkä jälkeen oli taas valmis uusiin kurituksiin.

Huudosta hankin halvan Nikonin D60:n ja tuon 35mm/f1.8:n, mutta taitaapa mennä takaisin kiertoon, koska aika vähän tuota tulee kuskattua mukana. Kooltaan G10 on kätevämpi. RD-35:sta ja AE-1:stä en pistä myyntiin, kun niistä ei kuitenkaan mitään saisi, ja ovat käteviä olosuhteissa, joissa ei pysty akkuja lataamaan. (Toki moisia tulee harvoin vastaan, mutta kuitenkin.)

basti:
Eikö tuohon G7:ään ole joku raw-cracki, jolla saa kuvaamaan rawia? Tosin, itse siirryin aika pian pois raweista (hehheh), koska jpg-jälkikin on varsin hyvää noissa G-sarjan vehkeissä.

omassa kameralaukussa:
Ricoh GR1
Canon eos5
Muutama Lomo joista joku ehka toimii
Velviaa (mielellaan vanhentunutta)
Canon eos 30D
Canon 70-200 f4 L
Sigma 28-70 f2.8 EX DG
Sigma 15 mm f2.8 EX DG
pocket wizardit …muttei talla hetkella valoja
Jokunen filtteri
Canon G9
Ixus 75

Mulla Fujin S5Pro digijärkkärinä, digipokkaria ei oo. Fuji on siitä kiva, et siihen saa noita vanhoja Nikkorin F-mountoptiikoita kiinni, joita FE2:sen ja FM2:sen jäljiltä hyllyssä töröttää. Mm Nikkor-H.C 85mm/f1.8 on tuon rungon kanssa aika passeli.

Muutoin kyl vitriiniin on kertynyt kaikke keskikoon neukkujärkkäristä (Kiev88TTL) Canonin mittaetsinpokkariin (Canonet QL17 GIII, musta) ja kaikkee siltä väliltä. =)

Dun dun duuun.

Itsellä toimii kalustona Canon 5D, Canon G9 ja iPhone 4.

G9 ja puhelin menee hyvin reissuilla, mikäli tarvetta kameralle, harvemmin raaskin järkkäriä raahata mukaan, kun kuitenkin työkaluna toimii. Hieman alkanut takaraivossa tuo 5D mk.II kuumottamaan, mutta kyllähän nykyisen kanssa pärjää vielä vallan mainiosti, tosin kyllä toi liikkuva kuva ja jees laatu suuremmilla herkkyyksillä lisäoptioina kelpais.

Aika pitkälti 5D:n kanssa kavereina pärjännyt EF 50mm f/1.4, EF 85mm f/1.8 ja ainoana äLLänä EF 24-70 mm f/2.8 L ja salamina Speedlite 580EX II.

Aika pitkälti viimeiset 2-vuotta näiden kanssa menty, aiemmin repertuaarissa ollut 1Ds ja 400D. Tuskinpa tästä enää on paluuta croppi-kennoiseen.

Hmmm… Olin kirjottamassa aika pitkää jaarittelua, mut totean omasta puolestani vain, että Nikonin 50/1.8:llä on saakelin kiva kuvata :slight_smile: Filmille ja täyskennolle paras kuva-ala ja jalkazoomin kanssa asettelu kivempaa ku zoomilla.

Nikon FG
Nikkor 50/1.4 ja kolme kevyempää putkea

Rungon vein juuri huoltoon kun kuvausinto palasi pitkän tauon jälkeen.

Itellä Sony alpha300 ja pääasiallisessa käytössä 50/1.8, tykänny kovasti ja hintaisekseen hyvä! Lisäksi tamronin halppis 18-200. Työtä (ja huvia) varten hankinnassa laajakulmaobiska.