K35K4R1KUPP1 2013

Keskari-cup eli keskarikuppi oli suksee vuonna 2012, joten vuonna 2013 jatketaan samaan malliin, mutta pienin uudistuksin.

Pisteidenlaskua vähän vääristi ja vaikeutti aiemmin se, et voittaja sai osallistujamäärän verran pisteitä. Eli jos esim. järkkäsit huippusuositun osakilpailun, niin hävisit siinä itse reilummin pisteitä kuin syyssateiden/talvipakkasten aikaan kisat järjestänyt kuski. Eli jonkinlainen kärkipäätä painottava, mutta osallistumiseen kannustava malli pitäisi päättää.

Tuloskirjausta varten poikkeuksellisesti käytetään foorumin nimimerkkejä reaalimaailmassa osallistumisessa, jottei nimet mene sekaisin tilastoja tehdessä. Nickit on kuitenkin uniikkeja.

Vanhaan malliin seuraavan kisan järjestää aina edellisessä kisassa parhaiten pärjännyt vielä kisaa järjestämätön kuski. Eli 12 kisaa ja 12 järjesäjää. Tarkkaan kisan ajankohtaa ei tarvitse määrittää, mutta kuukauden ensimmäinen tai toinen keskiviikko on ollut perinne ja starttiaika 18-19 välillä kisan kestäessä 45min - 1,5h. Ei siis mitään marathon-kisoja ja maantie-raidôitä.

Kisan idea ja rakenne on aina järjestäjän päätettävissä, mutta ajamista ja ajon suunnittelua siihen saisi aina kuulua ja vähemmän tuuria ja onnea. Hyvä ohjenuora rasteista on, että älä ikinä tee laskemisrasteja ja kysy vain yksiselitteisiä asioita. Ajattele niin typerästi kuin voit ja silti väännä rautalangasta. Älläriliekeissä ihminen muuttuu ääliöksi.

Pisteitä jaetaan kaudella 2013 seuraavasti:
1.------8 p
2.------6 p
3.------4 p
4.------3 p
5.------2 p
Loput–>1 p

Kausi alkaa 9.1. Kaisaniemen kummulta 18:00 ja osallistumismaksu on 2 €! Kaikki mukaan.

Pave taisi olla järkkäämässä ekaa?

jes pave järkkää ja ens keskiviikkona alkaa!

viime vuonna osallistujia oli 7-18 per osakilpailu ja keskimäärin 11 siten, että yhteensä ajettiin 133 kilpailusuoritusta 44 eri henkilön toimesta eli keskimäärin yksittäinen henkilö osallistui 3 osakilpailuun keräten keskimäärin 6 pistettä per kisa ja tänen ansaiten keskimäärin 18 pistettä koko kauden aikana, koska yhteensä kauden aikana jaettiin 832 pistettä.

mut eihän kukaan suorita noin keskinkertaisesti, joten hajonta tuo hommaan jännitystä. Eli nyt vaan sit kaikki alusta asti mukaan ja rohkeasti messiin, vaikkei ennen olisi älläreitä ajanutkaan.

Nyt ne uudenvuoden suojalasit uudestaan otsalle, koska kohta räjähtää.

    1. todellakin, TODELLAKIN alkaa tapahtua!

Kelailtiin että pisteet menis alkuperäisen formulakisapisteytyksen mukaan.
Joo… onhan se vähä noloo ku autot on sux ja fak, mut jos me kelataan se silleen, et me niinku kaapataan toi idis niiltä, ni sit vois ehkä pystyy elää sen kaa.

Vuonna 1950 homma meni tälleen:
Sija: pisteet:
1.------8
2.------6
3.------4
4.------3
5.------2
6.------0

Tota muutetaan silleesti, että 6+ sijoille annetaan jokaiselle yks piste.

Jos vastalauseita ei kuulu, niin sitten mennään näillä.

?!?

Ei kuulunu mitään, eli däts it.

Kisat on maksaneet kaksi euroa, jotka ainakin loppukaudesta laitettiin lippaaseen ja sitten vikojen kapojen jälkipeleissä ryypättiin pois.

Tuohon voisi lisätä sellaisen jutskan, että kisakassasta kustannetaan aina DFL-palkinto. Vapaavalintainen hehjuum-tuote. Näin päästään noudattamaan PERINTEITÄ, jotka velvoittavat palkitsemaan sen vikan urhean sankarin.

Ens keskiviikkona kummulta.

Blammo!

Hirveen pitkiä kisoja ajatte aina. Voittaja kun ajaa kolme varttia niin vikat polkee vielä aamuyöstä kartta kädessä. Voittajalla takana vähintään 30km ees sun taas uusimaata. Ihan siistii olis näihin osallistua mutta kun lukee kokemuksia älläreistä helsingissä niin tuo menee ihan urheiluksi eikä hauskan pidoksi useamman manifestin takia. Montako manifestia Koffareissakin oli…viis-kuus?

Joo muistan kun ajettiin keskaricupin kisaa observatoriolta Kallion kirkolle, silleen suoraa viivaa. Ja kirkolta baariin. Tuli taas Uuttamaata nähtyä ja urheiltua.

Kyllä sellanen on sulle liian raskasta, olet oikeassa.

veloälläreitä implikoitu.

King Of Fixedin Pääralli ei ollut perinteinen alleycat-kilpa, pienehköllä alueella ajoivat osallistujat kilpaa ja jokaisessa manifestissa oli 3-6 “keikkaa” eli noin 6-12 osoitetta.

Hernesaarta katsoessa voi miettiä välimatkoja osoitteiden välillä, voittaja oli tunnissa maalissa ja viimenenkin tuli n. puolessatoista suurinpiirtein.

En siis ehkä vertaisi sitä alleycatiin.

EDIT: pari viimeistä keskarikuppi-osakilpaa taisivat olla aikarajallisia, eli ajoi sitä kuinka paljon vaan oli silti vain tietty aika jolloin tuli olla maalissa.

Viime kesäkuussa taisin ajaa ekat ällärit. Sen jälkeen ajoin kaikki ällärit mitä Helsingissä järjestettiin loppuvuodesta (+ Turku Mayhem). Moni voisi kysyä miksi? Varmaan siksi, koska ajaminen on yleisesti ottaen helvetin hauskaa. Suosittelen siis kaikkia kokeilemaan!! Niin vanhoja kuin nuoria!

PS. ULIULIULIULIULIULI!!! Uusi pistelasku kuulostaa erittäin hyvältä.

dpstyles - 22:53, 2.1.2013 » Hirveen pitkiä kisoja ajatte aina. Voittaja kun ajaa kolme varttia niin vikat polkee vielä aamuyöstä kartta kädessä. Voittajalla takana vähintään 30km ees sun taas uusimaata. Ihan siistii olis näihin osallistua mutta kun lukee kokemuksia älläreistä helsingissä niin tuo menee ihan urheiluksi eikä hauskan pidoksi useamman manifestin takia. Montako manifestia Koffareissakin oli...viis-kuus?
Nyt on vähän liioittelua ja virheellisen datan viljelyä petrillä. Monesti käytettävissä oleva aika on rajattu tai muuten vaan erot eivät muodostu noin dramaattisiksi. Ja onhan se polkupyörän polkeminen tämän lajin vitsauksia, mut se vähän niinkuin on se juttu. Joillekin se on sitä hauskanpitoa.

Vois tulla liukastelee heti vuoden ekaan kisaan ja elämän ekoihi älläreihi.

Arvasin että joku vetää heti herneen nenään. Jotenkin on vaan jäänyt sellanen kuva että helsingissä ajetaan hemmetin laaja-alaisia manifesteja… Omakohtaista kokemusta ei tosin ole. Nelisen kertaa olen tampereella ajellut ja ihan mukavaahan tuo homma on.

Mitä pidempi sitä parempi.
Mää odotan, että vanttera hoitaa sen 50km:n manifestin Turkuun (ja lähikuntiin).

Tämmöistä cuppia olisi kyllä mukava ajaa.

^^ai hitsi oishan se pitäny tietää! iltavuorot jne… no mut rohkeesti vaan mukaan. sanoisin et viime talven lyhyimmät oli ehkä 5km ja kaikilla meni alle tunti, joten aikaa sosiaaliselle kanssakäymiselle reaalimaailmassa jää vielä kivasti.

Internet-ällärit eli kuvarastit on uus hikitahra.

Itse olen ajanut Tampereella kahdet ällärit: ekassa oli kaksi manifestia (ensimmäinen yhden sivun, toinen ehkä sadan sivun). Toisissa tampesterälläreissä taisi olla kolme manifestia. Että en sitten tiä.

Henk.koht. harmittaa etten ajanut erinäisistä syistä keskarikappia viime keväänä eli silloin kuin se oli Helsingissä asuvana mahdollista. Hieno juttu, että uusi kierros lähtee ja toivottavasti uusia kasvoja uskaltautuu mahdollisimman paljon mukaan.

Joo, nyt miekin tuun mukaan ajamaan kuppia irtosuoritusten lisäksi!

Ensimmäiset kisat ajoin Amsterdamissa. Rata oli 5 kilsaa ajoa eteenpäin, kääntyminen ja samaa reittiä takasin. Kisa ajettiin pareittain. Miulla ja muilla oli helvetin hauskaa. Eihän se mitään pyöräsuunnistusta ollu, mutta hauskaa runttaamista. Jos joskus ajaudun järkkäämään kuppikisan, konsepti on sama.

thihihihihi…

hienoa, että taas cuppi järjestetään. Jos pääsen ajamaan 50% kapoista niin hianoo. Mulla on aina ollut näissä kivaa, joten rohkaisen kaikkia osallistumaan.

Toivottavasti pääsisin uuden duunin ansiosta osallistumaan kohtalaisella prosentilla.
Ps. Näin viime yönä unta, että järjestin yhdet kisat. Jos näin kävisi todellisuudessa, olisi mulla nyt siis manifesti valmiina. :slight_smile:

Teemu - 23:33, 2.1.2013 » Mitä pidempi sitä parempi. Mää odotan, että vanttera hoitaa sen 50km:n manifestin Turkuun (ja lähikuntiin). Tämmöistä cuppia olisi kyllä mukava ajaa.
Reitti about valmis, katotaan keväämmällä. Taisit jos tää välitila oikeesti jatkuu ni kohta on kaikki tiet sulia elikkäs

keskarikuppi olis tosiaan varmasti mukava homza.