Jarruvaijeriin pituus?

Itsellä etujarrun kahva on oikealla puolella, joten nykyisen jarruvaijerin voisi teoriassa pätkäistä siistiksi n.15cm pituiseksi suoraan-kahvasta-jarruun vaijeriksi. Kysymys kuuluukin, onko tiettyä minimimittaa tai jotain haittaa noin lyhyestä vedosta?

Sheldonilla on jotain nyrkkisääntöjä (takajarruun/vaihtajaan), joiden mukaan olisi hyvä että kaapeli lähtisi jonkin matkaa suorassa kiinnityskohdastansa, ennen mutkaa, mutta omassa tapauksessa kahvan ja jarrun kiinnityskohdat ovat melkein päällekkäin, jolloin kahvasta lähtevän pään pitäisi pian kiinnityskohdassa ja tiukassa kulmassa kääntyä alas.

Laita etujarrun kahva vasemmalle puolelle niin ei tule niin jyrkkä mutka, vaikka saattaa se toimia muutenkin - kokeile. Mitä enemmän jyrkkiä mutkia niin sitä enemmän kitkaa -> pitää puristaa kovempaa :wink:

Liian jyrkkä mutka saattaa lisätä vastusta hieman, mutta pitäis jarrun toimia ihan ok. Tietty vaijeri ja kuori saattaa kulua nopeammin kun on jyrkkä mutka. Helpompi laittaa lyhyt etujarrunvaijeri jos kahva on vasemmalla puolella. Tsekkaa että stonga kääntyy esteettä ääriasentoihin ennen kuoran pätkäisemistä (etujarruun kääntäminen ei tietty pitäis vaikuttaa, mutta kannattaa tsekata että ei ota kiinni mihinkään eikä runko ole heti tiellä tms).

Edit: randomm ehtikin ensin

Lähinnä tuli mieleen että jos “nykyistä vaijeria” pätkäisee niin tarkoittaako se että tässä ollaan jotain 20+ vuotta vanhaa vaijeria ja kuorta käyttämässä. Yhdessä konversiossa tässä matkan varrella tuli tosiaan aika paljon mutkaa vanhan kuoren ja vanhan vaijerin väliin ja kitkat oli jotain ihan eri luokkaa kuin uuden muovisukkaisen kuoren kanssa. Jarruista tuli ihan käytettävät kun uusittiin koko kaapelointi.

Kuori maksaa tyyliin euron metri lähimmässä pyöräkaupassa, kannattaa uusia - ja miksei vaijerikin samalla.

Ei, toi on ihan uusi vaijeri ja kuori. Mutta hyvä tietää ettei pahempia ongelmia pätkäisystä tulossa. Ehkä öljytippa silloin tällöin myös sitten jeesailee kitkaan. Kahva jäänee oikealle kun siihen on jo niin tottunut ja oikean puolen kahva kyseessä (Dirt Harry riserissa).