Jarrureiän poraaminen (hiilari)keulaan

Siirretään tuolta keirinjarruketjusta haarukanporauskeskustelu tänne:

Vaara-Ali - 15:33, 4.4.2011 » Aihetta varovasti sivuten: kannattaako ruveta poraamaan hiilarihaarukkaan reikää jarrulle? Dodicilta tuli umpinainen etuhaarukka vaikka erikseen moneen kertaan pyysin reiällistä. Hämmennyksekseni huomasin, että reikä on takapuolelta auki, eli vain edestä tukittu jollain. Tässä nyt pohdituttaa että jaksaako alkaa leikkimään sen kanssa... Haluan jarrun eteen, mutten Keirin jarrua, enkä halua vaihtaa keulaa, sillä väri ei sitten taas natsaisi... Dodicille miinukset.
pieni merenneito - 16:03, 4.4.2011 » Voi olla tulpattu ja maalattu päälle maybe?
Varmaan on tulpattu ja maalattu päälle, saa varmaan availtua, jos ei muuten niin poralla.

Mulla sensijaan on hiilarikeula ilmeisesti alukruunulla jossa on selkeä muotoiltu “paikka” jarrulle ja samaa haarukkaa on myös näkynyt porattuna, mutta tässä reikä on täysin ummessa, ei siis esim. porattu ja tulpattu ja maalattu. Jos itse käsiporalla lähtee geimeihin niin on ehkä vähän liian suuri failauksen mahis. Kukas porais ton mulle?

Vaara-Ali: Vigorellin keula oli samanlainen ja napauttamalla takapuolelta jollain tylpällä metalliesineellä lähtee irti. Eli todennäköisesti vain tulpattu pyöreällä palalla ja maalattu päälle :slight_smile:

Antaa mennä vaan, kunhan poraa suoraan.

Joo. No minä muistin taas kaiken väärin:

Onhan se tulpattu molemmin puolin, mutta ALHAALTA näkee, että joku kierteellinen tappi kulkee oletettujen reikien kohdalla. Nyt vaan pähkäilen että miten se on sinne juurrutettu.

http://img19.imageshack.us/img19/4184/garac.jpg

Ällärit tulee ja jarru pitää saada kiinni, joten nosto.

Miulla on Alpinan hiilarikeula ja haluisin porauttaa siihen jarrureiän. Muistaakseni certi poras omaan LOW:n Alpinaan reijän, eikö juu? Keulassa on samanlainen tapitus kuin Vaara-Alin Dodicissa.

Kysymys kuuluukin: minne voin viedä keulan porattavaksi? Missä ihmiset on keuloja porannu? Mikäli jollakin keulan poranneella yksityishenkilöllä on halua auttaa, voin maksaa hällekin rahaa. Oleellista olis hoitaa homma alta pois tällä viikolla.

^tuskin sitä tappia on sinne muottiin heitetty eli eiköhän keula ole jarrureiällä, johon on laitettu tappi + massat päälle ennen maalia (kuten monissa ns. katuratapyörissä). tämä tekee myös runkojen markkinoinnin helpommaksi.

vai oonko ihan pihalla?! konossöörit vastatkaa/korjatkaa heti!1!11!2"

^Nimenomaan.

Ehkä tarkempi kysymys kuuluu, että miten tuo tappi poistetaan? Poraamalla? Yllä joku ehdotti, että voi naputella pois. Anyways, en lähde kokeilemaan, koska voin kysyä.

Karkea arvaus olisi, että reikään on jätetty ruuvi tulpaksi, ja jotain kittiä ja maaliä pistetty päälle. Kanta voisi olla takapuolella, koska sen pään reikä on ilmeisesti standardoitu isommalle halkaisijalle (ensin noin 10 mm halkaisijainen upotus ja siitä eteenpäin ehkä 8 mm kokoinen läpireikä ja haarukan etupuolen reikä on 6 mm).

Voisit varmaan yrittää paikallistaa kannan kohdan esim. magneetilla tai vain arvioidusta keskikohdasta kaivelemalla.

Porasin noin kaksi tuntia sitten Mashin haarukan etupuolen reiän auki. Pelkkä muovitulppa se ei ollut, sillä loppuvaiheessa porausta ulos tuli paljon alumiinilastua. Onnistuin aika siististä, eikä maalista lohjennut kuin ihan pieniä laskuja ruuvin kannan alta.

Omassa alpinan keulassa on pultti ainakin niin vinoon laitettu että epäilen että lähtee muulla tavalla kuin poraamalla, lfgss luin tässä taanoin että poraamalla lähtee helpoiten…

viccu - 10:07, 17.9.2012 » Omassa alpinan keulassa on pultti ainakin niin vinoon laitettu että epäilen että lähtee muulla tavalla kuin poraamalla, lfgss luin tässä taanoin että poraamalla lähtee helpoiten...
Sama homma oli Kageron keulassa, pultti oli kohtalaisen vinossa. On muuten tasan samaa tavaraa kuin Alpina.

Uskaltaako tätä tehdä omaan Alpinaan ihan käsiporalla vai onko porukka käyttänyt ammattimaisempia vehkeitä tuohon poraamiseen?

milou - 11:00, 17.9.2012 »
viccu - 10:07, 17.9.2012 » Omassa alpinan keulassa on pultti ainakin niin vinoon laitettu että epäilen että lähtee muulla tavalla kuin poraamalla, lfgss luin tässä taanoin että poraamalla lähtee helpoiten...
Sama homma oli Kageron keulassa, pultti oli kohtalaisen vinossa. On muuten tasan samaa tavaraa kuin Alpina.
Itellä sama omassa kagessa, eikä sana kohtalainen tainnut edes riittää.
LikiNilsson - 5:29, 1.6.2013 » Uskaltaako tätä tehdä omaan Alpinaan ihan käsiporalla vai onko porukka käyttänyt ammattimaisempia vehkeitä tuohon poraamiseen?
No jos saat tuettua hyvin ja on semmoinen pora jossa on jerkkua. Ite herkistelin käsikoneella alut ja sujautin pylväsporakoneessa läpi.

Alotat vaan ensin pienellä terällä, ettet sorvase ekana isolla, sitä kun on vähän vaikeempi ns. oikaista

Onko kellään mitään tarkempaa kuvausta miten tohon Alpinaan kannattas reikää alkaa porailemaan? Etu- vai takapuolelta? Terän kokoa jne. Saako pultin/ruuvin ruuvattua ulos kun saa kannan esiin? Ei viitsis turhia riskejä ottaa ja lähtee tuliterää keulaa pilaamaan turhaan tietämättömyydellä…

Edit: Kuvat olis kovaa kamaa jos löytyy.

^Tuosta

J_K - 12:35, 9.3.2014 » ^[Tuosta](https://www.yksivaihde.net/old/16633)
Nonnii thanks! Ehkä mulla ei ookkaan uskallusta alkaa tohon hommaan ite.. Jonkun konepajan puoleen vois kääntyä jos jarrun haluaa laittaa.