Jarrupaloista jää jälkiä vanteisiin, mitä tehdä?

Joo, Campan uusissa längissä mukana tulleet palaset jättää hidastaessa vanteenkylkeen törkeet mustat raidat. Muistan joskus lukeneeni jostain miten kyseisen ongelman voi eliminoida ja miten ne vanteet saa taas kirkkaiksi mutten muista mistä ja miten.
Apua!

Jos ette kerro pujotan palat sukkahousuun ja laitan ne likoamaan etikkaan.

Auttaisin jos naurultani pystyisin.

ota ne jarrut pois hyvä mies, niin pääset kovempaa. joku viisas on joskus sanonut et jarrut on vauhdin surma.

Ilmeisesti Kare koittaa kertoa, että such is life. Toiset palat varmaan jättää jälkiä toisia enemmän ja valkosiin vanteisiin jää tietty kaikkein törkeimmät jäljet. Niin tai näin, kun osia käytetään, ne kuluu ja kun ne kuluu, niin niihin tulee jälkiä.

Kare_Eskola - 15:55, 7.4.2013 » Auttaisin jos naurultani pystyisin.
+1

No, esim. saippuavillalla voi varovasti hinkuttaa enimpiä jälkiä pois jarrupinnoista, mutta ei niitä tosiaankaan enää saa uuden näköisiks.

bullhorn - 16:08, 7.4.2013 » ota ne jarrut pois hyvä mies, niin pääset kovempaa. joku viisas on joskus sanonut et jarrut on vauhdin surma.
Niin, mutta kun minä oon nainen ja liian kovassa vauhdissa mua pelottaa :(

Eikös enimmät töhkät lähde kehistä ihan fairylla esim.

Vaihda vakiopalojen tilalle vaikka KoolStopin punaiset sadekelin palat. Koska 1) ne on hyvät ja 2) niistä jää ehkä vähemmän jälkeä(?)

Saahan jarrupaloja vaikka minkä värisinä, ainakin bmx-puolella, mutta Lontoon foorumilla sanovat ettei se auta koska katupöly ja kehistä irtoava metalli.

Tarkentaakseni vielä, niin muiden pyörien/vanteiden/palojen kanssa en ole vastaavia ongelmia kohdannut, tietysti jotain jälkiä aina jää, mutta nämä palat jättää jälkeensä semmoiset viirut kuin olis mustalla vahaliidulla vedellyt vanteeseen ympyrää.

Mutta ei kai auta sitten kuin vaihtaa palat, jos en jostain syystä törmää uudestaan tähän kertaalleen mainitsemaani netti(?)sivuuun :confused:

Jos ne vanteen jarrupinnat eivät ole maalatut niin tämä toimii:
Mavicin kumikivi

Tuon kanssa saa oikeasti suht nättiin kuntoon (jopa tehokkaammin toimivaksi!) jokseenkin kulunnenkin vanteen jos vähän jaksaa hinkata. Veden kanssa vieläkin tehokkaampi puhdistus, mutta kallis pyyhekumi kuluu tuplat. Ei varmastikaan halvin kuviteltavissa oleva ratkaisu, mutta joo…

Pehmeämmät jarrupalat (ne värilliset) sotkee hiukan vähemmän, mutta märällä kelillä ei auta mikään.

noemi - 18:00, 7.4.2013 »
bullhorn - 16:08, 7.4.2013 » ota ne jarrut pois hyvä mies, niin pääset kovempaa. joku viisas on joskus sanonut et jarrut on vauhdin surma.
Niin, mutta kun minä oon nainen ja liian kovassa vauhdissa mua pelottaa :(
seksisti

Laitoin luokattomat jarrupalat vaihtoon, ja löysin yllättäen Tarjoustalosta edukkaan ja helpon ratkaisun mustien vannejälkien poistoon: Akro Deluxe Taikasieni.

Samaa mystistä valkoista mötköä myydään näemmä nykysin muillakin tuotenimillä, mutta ei kyllä ollut pahanhintanen tuokaan, vajaat kolme euroa. Sieni siis vaan kastellaan ja käytetään sitä vähän kuin pyyhekumina. Outoa mutta toimii :smiley:

Ja huom! Sain myös samalla sienellä hinkattua “skidausjäljet” eteisen lattiasta!

Ei kantsi skidailla eteises. Paitsi jos on iha vitun iso luukku. Taikasienet o pop (if you know what i mean)