Jalkajarrun korjaus

Moikka moij

Tuli poistettua vaimokkeelle mixte käyttöpyöräksi. Muuten toimivassa kunnossa, mutta jalkajarrullinen takanapa vähän temppuilee. Onko kukaan huoltanut/korjannut noita, vai pitääkö lähteä napaostoksille? Jarrussa on jonkun verran väljää ennen kuin se alkaa jarruttamaan, kun polkee taaksepäin.

Ne on hieman hankalia, ne saattaa kuluessaan ruveta tekemään yhtä sun toista.

Sellainen vaihteeton jarru napa on sisältä yllättävän yksinkertainen, kannattaa
laittaa se palasiksi ja puhdistaa kaikki. Laakereihin kunnolla paksua rasvaa.
Sen jarrukappaleen rasvaus on mulle hieman arvoitus. Jotain siihen pitäisi varmasti
laittaa, mutta mitä ja kuinka paljon. Netistä varmasti löytyisi tuohonkin tieto.
Räjäytys kuvia niistä löytyy netistä myös, ne on enemmän tai vähemmän kaikki ihan
samanlaisia.

EDIT:

tästä tuo alin rivi vaikuttaa suht tavalliselta jarrunavalta,
http://www.free-coaster.com/assets/images/Bendix_Coaster_Brake.jpg

-Olli

Noissa vaihtelee tekniikka aika paljon valmistajan, vuosimallin, vaihteiden määrän ja tälläsen mukaan. Mielestäni aika ykkössääntö on että vanhat shimanot pitää tsekata sisältä, koska noh, valmistusmaan tuntien ovat käyttäneet ruostumatonta materiaalia vaan näkyviin osiin.

Kuva auttaa. Torpedon navat on käsittääkseni aika pomminvarmoja, ja reistatessaan helppo avata ja huoltaa. Yleensä toki voi olettaa, että jos napa oirelee, sieltä on osa paskana. Eli putsaile alkajaisiksi navan runko, lähinnä logoja tms etsien. Ja kuvia sitten.

Ja tosiaan, jos ainut vika on väljyys jarruttamisessa, pitää joko tottua siihen tai ostaa uutta. Käsittääkseni aikalailla kaikki jalkajarrut ajan saatossa löystyvät tollein, ja jarruttaminen vaatii pidemmän polkasun taaksepäin.

Itsekin menin aikoinaan landella vähän paniikkiin rullatessani alamäkeen maantietä ja järveä kohti jalkajarrullisella mummiksella, jolla jarruttamiseen tartti kai 3/4 poljinkierrosta.

Toki jos käyttöpyörää tekee ja budjettia riittää niin kannattaa hommata uus kiekkosetti jostain, tulee parempi.

Rasvaa liukupintoihin, rasvanpoisto kitkapintoihin. Sitä navan sisällä olevaa "avautuvaa rumpua (juuri sitä jossa on ne kuvioidut kitkapinnat) kannattaa öljytä sisäpuolelta, niin että aukeaa iisimmin, eli ottaa ns. pidolle tehokkaammin. Usein nämä on kerännyt vaseliinia joka on sitten kovettunut, ja estää avautumista.

En tiiä tajusitko tosta sepustuksesta mitään, mutta kun avaat sen navan, niin tajuat varmaan toimintaperiaatteen ilman mun höpinöitäkin.

edit.
Tuossa Ollin räjäytyskuvassa on tuo tarkoittamani “rumpu” kahdessa osassa. Eli nuo brake shoet.

Laitoin yhden jalkajarrunavan paloiksi omaa lastenfillariprojektia varten. Napa poikkesi hieman uusista biltemajarrunavoista. Tässä vanhassa oli ominaisuutena se aika pitkä taaksepolkasumatka ja sitä avatessa piti hoksata ottaa jakoavaimella kiinni tuolta ketjun puolen akselin päästä.

Tai sitten Biltsusta tilalle uusi à 29,90€
http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi?sivu=skriptisivut/index_kauppa.htm&linkki=270096.htm&tuote=270096

toi vois kyllä olla järkevin ratkaisu… tai sitten joku jolle on jäänyt vastaava kiekko fiksihuumassa varastoon, voisi tukea nuoren neidin polkupyöräilyharrastusta lahjoittamalla kiekon?

Mikä merkki/malli? Monissa Torpedoissa juuri tuo mainitsemasi ongelma johtuu osasta numero 13 tässä kuvassa:
http://www.hubstripping.com/f&s-automatic/automatic-explosion.gif
Niitä saa varaosina parilla eurolla.

Ja Sheldon tietää, että napa pitää tunkea täyteen rasvaa.

Esim. Shimanon merkillä myydään jarrurasvaa.

Hintsusti OT, mutta mites tommosen vaihdenavan (tässä tapauksessa Duomatic) voitelupolitiikka? PTFE:tä vai jotain nestemäisempää?

Duomaticia en tunne, mutta Shimano myy myös Nexus-rasvaa napavaihdemekanismien voiteluun. se on sellaista valkoista, selkeesti laakerivaseliinia ohuempaa. PTFE = teflon, jota käytetään rasvoissa lisäaineena, joten en ihan tiedä mitä meinaat, mutta jos puhut laakerivaseliinista niin veikkaan että Duomaticissakin joku vähän ohuempi toimis paremmin.

edit: tuololi jotain orkkisohjeita joissa puhuttiin öljystä vaihdemekanismiin

Jea, kiitti. Pitää kattoo toi Nexus-rasva.

Ja tätä meinasin PFTE:llä.

joku pyöräkorjaaja kehotti liruttamaan ompelukoneöljyä duomaticin huoltonipasta (vanhemman mallinen duomatic), tiiä sit, kyl se ainakin omasta mielestä rupes vähän paremmin jarruttelemaan sillä.

Tuli tästä muuten mieleen tällänen tapaus:

Mulla on yhessä kiekossa vähän erikoinen jalkajarrullinen sinkulanapa. Erinäisistä syistä aion tästä kyseisestä kutenkin jalkajarrun poistaa vannejarrun tieltä.

Napa siis kiertää eteenpäin poljettaessa rattaan elementin kiinni navan runkoon, ja taaksepäin poljettaessa tietysti jarruraudan. Säilyneekö muuten käyttökuntosena jos poistan kaikki jarruosat?

Ja toinen juttu samasta navasta, aiheuttanee tosin ehkä kummastusta/päänsärkyä: Käytin tossa 14t mummisratasta, joka nyt on tietysti leveä. Ghettoketju oli kolmea lenkkiä lukuunottamatta leveä. Näitä maagisia kolmea lenkkiä en tietenkään huomannut, kun eturatas oli kapea, eikä asentaessa tökkinyt. Kyseinen napa on nyt kuitenkin alkanut naksumaan. Ratasta en ole ehtinyt vaihtaa, mutta ketjun vaihdoin järkevämpään.

Kysymys: Voiko nämä näin simppelit navat nyrjähtää sisältä niin oudosti, että vaan naksuvat, vai selvineekö asia rattaan vaihdolla eheämpään?

Jalkajarru on alkanut tekemään sellasta, että jarru on hiton äkänen ja kiekko jää lukkoon jarrutuksen jälkeen. Mikähän tuota mahtaa vaivata? Takakiekko on mallia biltema.

Rasvan puute. Jos napojen avaaminen on tuttua niin avaa se ja tunge rasvaa, mielellään oikeaa jarrurasvaa, jarrumekanismi täyteen. Jos ei niin osta uusi kiekko.

Tietty ensin voi tsekata ettei napa ole liian tiukalla. Tämän huomaa jalkajarrunavassa yleensä siitä että ratas “nykii” kun nostat takapyörän ilmaan, pyöräytät polkimia ja annat rullata vapaalla. Jalkajarrunapaa voi pikasäätää avamaalla pelkästään vedonpuoleisen akselimutterin ja säätämällä vedon puolen kartiota ja lukkomutteria niin että antaa vasemman puolen akselimutterin pitää vasenta puolta kiinni.

tya - 17:17, 15.11.2013 » Rasvan puute. Jos napojen avaaminen on tuttua niin avaa se ja tunge rasvaa, mielellään oikeaa jarrurasvaa, jarrumekanismi täyteen.
Ja vaikkei oiskaan tuttua, niin jos yhtään tajuat mistään teknisestä asiasta mitään, niin kaiva netistä muutama jalkajarrunavan räjäytyskuva/purkuohje ja pistä palasiks vaan. Ei se kovin edistynyttä rakettitiedettä oo.

Ei siihen bilteman napaan tarvi mitään räjäytyskuvaa. Ei-vetopuolelta ruuvipenkkiin kiinni ja irrottelet mutterit vetopuolelta. Kun kaikki irti ruuvattava on auki vetopuolelta, kiekko nousee akselilta pois ja sisällä on kaks “jarrupalaa”. Vanhat rasvat pois ja tilalle helvetisti hyvin kuumuutta kestävää rasvaa. Tai ehkä näillä keleillä kannattaa laittaa vähän juoksevampaa kamaa niin ei ole niin raskas. Tarvit tähän hommaan yhden kaposen 17(?)mm avaimen, se on ainoo erikoistyökalu.

muutaman purkanut ja kasannut ja juurikin tuo kasaaminen tuotti päänvaivaa.
siinä piti mennä vähän totutusta poiketen takaperoisesti ja perse edellä eli romut sisään keskiöön ja se akseli vikana läpi. muistaakseni. korjatkaa fillariwizardit jos meni ihan metsään. hieman hankalaahan se oli aluksi, mutta kun sen idean siitä mekanismista saa päähänsä niin kyllä se siitä.