Ite tehty

Laitanpas tännekin, vaikka vaihteellinen onkin. Jos vaikka joku innostuisi rakentelemaan, ja sama kai se siinä mielessä on.

Imgur

http://farm5.static.flickr.com/4038/4652717497_6e77c6e9f1_b.jpg

Runkoputket ja muhvit ynnä muut siihen liittyvät ovat hankittu http://www.ceeway.com/ :sta.
Runko on piirrelty käsin kynällä ja millimetripaperilla, BikeCadillä ja vielä tarkat mitat piirsin ilmaisella A9CAD-ohjelmalla.
Muhvit on juotettu hopealla, runko hiottu ja kiilloitettu ja kromattu.
Paino kokonaisuudessaan hieman alta kymmenen, runko painaa ohjailaakerikuppeineen 1992g, haarukka 688g, ja koko hoito ohjainlaakereineen 2750g.
Silti kevein pyörä mitä mulla on ollut ja tykkään kovasti.
Haarukoihin jäi juuri sen verran tilaa että niihin mahtuisi kapeat lokasuojat; vaikkapa VO:n sirot kiillotetut täyspitkät 37mm leveät; tulisi hieman käytettävyyttä lisää. Silloin joudun juottamaan takaisin lokarikorvakkeet droppeihin jotka niistä talvella rälläköin pois. Niin se mieli muuttuu.
Jotenkin se on hölmön tuntuista ajella sateella ilman lokareita…

Vielä nahkanauhat tankoon ja fillarjilta brooks pro, niin projekti olisi valmis. Harvinaista herkkua.

Onneksi olkoon! Hieno pyörä!
Mulle myös mielellään tuollainen projekti ensi talveksi, pliis.
Onko sulla kokemusta näistä juotosten teoista vai teitkö peruskoulussa opituilla hitsaus- ja juotostaidoilla? Voiko toivoa paria lähikuvaa muhveista?

Ja kyllä täällä vaihdepyöriä saa esitellä, ainakin tämän kevään Porvoon polkaisussa ne näytti olevan enemmistö…

Upea.

Kaunis peli! Erittäin paljon respectiä! Ja älä nyt lokareita tohon laita, vaan rakentele toinen sadekelin peli, kun kerran taidot löytyy.

Juuri tänään kuolasin tuota fillarifoorumilla! Todella maukkaan näköinen! Uskallatko heittää jotain karkeaa hinta-arviota, kuinka paljon tuo tuli kustantamaan?

Ja työkuvia pliis!

Oliko sulla jigi(saisko siitä kuvia), vai onko runko suora pelkällä zenillä? Missä kromasit? Paljon makso? Mitä putkea?

Syssyllä pitäs ottaa uusinta, ekan rungon tein talvella, mutta se jäi reissun takia viimeistelemättä, joten kuvat ja kertomus pygii. Mun jigin ainoa ongelma on se, että pitäs tehdä siihen pari uutta käpälää notta onnistuisi putken ulkohalkaisijan muuttelut kivuttomammin.

Lokarit on uus uulukkoteline ajon aikana, eiku musta.

e:tupla

Kato olihan niitä tuolla…

Villapaita; juotosten teosta ei minkäänlaista kokemusta ennen tätä, mutta se ei tosiaan ole niin vaikeaa kuin luullaan. Tilasin runkosetin mukana tusinan verran harjoittelumuhveja ja -putkia ja niitä turasin niin kauan kun alkoi luonnistua. Netistä kaivoin kaiken minkä löysin aiheesta, ja sitä onkin yllättävän paljon. Ehkä myös oma tausta käsityöläisenä edesauttoi… Hitsaaminen ja muutenkin metallityöt tosin jossain määrin tuttuja myöskin.

Bronto; ne kapeat lokarit sopisivatten tuohon aika hyvin, luulen. Toisen rungon teko on suunnitteilla, mutta siitä tulee vähän erilainen; naisten randonneur-mixte-tyyppinen vekotin.

nobiossi; hintaa tuolle putkisarjalle tuli suunnilleen €200, kaikkinensa tuohon on mennyt pitkälle toista tonnia. Mutta campan osasarja vei siitä leijonanosan. Pelkkä runko hopeineen, juoksutteineen, kromauksineen n. €400.

basti; kromauksen teetin Niklaamo Rautiolla, maksoin €150+vero eli pyöreästi €180.
Putket columbuksen garaa, halvinta ohentamatonta standardimittaista ja muhvit patarautaa, paitsi dropit, jotka rosteria.
Saattoi olla viimeinen kromattu runko; kiilloitus on ihan tautinen urakka verrattuna maalauksen pohjatöihin. Kromaus peittää kyllä hienoimmat hiomajäljet, mutta ei paljoa. Kromaamosta neuvottiin kiillottamaan runko vähän siistimmäksi kuin se tulee olemaan kromauksen jälkeen…
Muuten jigiä en käyttänyt paitsi haarukassa. Rungosta tulee suora kun sen tekee niinkuin kuvassa:
http://farm5.static.flickr.com/4067/4362384934_8d34330189_o.jpg
Siis ensin on juotettu satulaputki keskiöön käyttäen ohjurina keskiön suoraksi työstettyä sivua; ja sitten emäputki ja viistoputki oikeaan kulmaan. Sitten kun puristaa koko hoidon kuvan tavalla niin eihän siitä voi tulla kuin suora. Viistoputken suoruus keskiöön nähden täytyy tarkastaa erikseen. Tämä tyyli edellyttää tietty ylipitkää emäputkea, mutta sehän on kalliimmissakin sarjoissa ohentamatonta, tod.näk. halvinta putkea.

Asiallinen projekti. Olihan tästä jo talvellakin jotain alustavaa mainintaa jossain ketjussa, silloin jäi kannustushuudot antamatta mutta nyt tulee respektiä senkin edestä.

Tarviiko hopealla juottamiseen jotain oikeita kaasuvehkehii (asetyleeni/happi) vai riittääkö bhutaanin vai mikä se nyt oli lämmöntuotto?

Tarttee.

Kyllä niitä tuolla maailmalla juotellaan MAP-kaasulla, mitä se lieneekään,ja mitä tuossa videossa ilmeisesti käytetään, ja sitten kai nestekaasulle saa semmosia kahvoja joista toisesta tulee happea, jolloin liekin lämpötila nousee tarvittavaksi.

Mutta ei siinä minunkaan mielestä ole mitään tolkkua alkaa kikkailemaan muilla kuin asetyleenilaitteilla.

RESPECT.

Isoa arvostusta taaltakin!
tyovaihekuvia ja raporttia eri tyovaiheista olisi mielenkiintoista lukea.

Kiitos!

Imgur

Tuolle on jotain, mutta varsinaisista työvaiheista ei tullut otettua kuvia.
Niistä voisin kirjoittaa kyllä jotain lähitulevaisuudessa, kun sais aikaiseksi.

Vaikuttava tuotos! Omat hahmotelmat saavat uutta pontta kun näkee hyviä esimerkkejä kotimaastakin.

Tein tuonne rakenteluraporttia. :wink: