'Hupsista' topikki

Magicshine:n akku takin taskusta haarukan läpi takapuolelta ja akselin ympäri. Lamppu oli tietty kiinni stongassa. Onneks ei mennyt pinnoja tai muuta paskaks.

Kasailin kiekkoja ja meni vahingossa kaksi 2mm liian pitkää pinnaa, kun sekotin vedon ja eivedonpuolen pinkat. Ei jaksais ruveta purkamaan…

Yhden kerran olen luottanut valmistaja erd:hen. Tuli niin paljon liian lyhyet pinnat, että viimeiset ei ylettänyt enää nippeliin. Oppirahat jne.

Ohjainlaakeria asentaessa meni kupit väärinpäin, aika pitkään pähkäilin ennen kuin keksin mistä on kyse. Ja alakuppi meni yläpuolelle luonnollisesti sen takia että runko oli ylösalaisin korjaustelineessä…

Löin itseltäni otsanahan halki gxp-keskiöllä.

Menee vähän kaikki reisilleen projussa.

vannon, että tajusin vasta myyntikuvan ottamisen jälkeen.

hardline helmikuun tekosia varmaan. jos en narkkais ja kävis huorissa loppuvuotta niin laittasin avatariks.

Vaihdoin renkaan ja laitoin kiekon väärinpäin. Polkimet löystyi ajaessa. Onneksi ei mennyt kierteet.

Olin juuri saanut Kona Kilaueaan -93 alkuperäiset jarrut paikalleen&säädöt kohdilleen ja lähdin koeajolle…ajattelin että nyt otan spurtit ja annan runtua huolella. Pystyssä poljin ja yhtäkkiä jalka upposi “ohi” polkimesta ja lähellä ettei ylätankoon kalleuksia. Pakarani jäi hassusti satulan ja tangon väliin jumiin ja siinä samassa huomasin polkimen yksinään lumessa. Eli en ollut kiristänyt kun toisen polkimen ja irronnut poljin repi suginoista alkukierteet hienosti pois! No onneksi ne pari kierrettä eivät haitanneet vaan sain polkimen takaisin paikoilleen.

ai tolleen tuli lukittua lasit huurussa pilkkopimeässä perjantaina 17 jälkeen pyörä

Voi perse. Testasin kiinnittää tarakkaa uuteen keulaan, jossa näytti kiinnityspisteissä olevan maalia. Käytin liikaa voimaa, jolloin pultti katkesi. Fiksuna koitin saada pulttia auki vastapuolelta samanlaisella pultilla työntämällä ja sekin katkesi. Nyt on sitten kummallakin puolella kiinnityspistettä millin nysät katkenneista pulteista.

mindw - 20:26, 14.2.2016 » Voi perse. Testasin kiinnittää tarakkaa uuteen keulaan, jossa näytti kiinnityspisteissä olevan maalia. Käytin liikaa voimaa, jolloin pultti katkesi. Fiksuna koitin saada pulttia auki vastapuolelta samanlaisella pultilla työntämällä ja sekin katkesi. Nyt on sitten kummallakin puolella kiinnityspistettä millin nysät katkenneista pulteista.
Poraa ne nysät pois ja kierretapilla avaat kierteet. Oikean kokoinen terä vaan.

Yllä loistava mahdollisuus tuhota kierteet.

Vastakierretappi on ystävä.

2 x hupsis ei ole unhupsis.

Ja kahta hupsista-tunarointia ei kannata jatkaa kolmannella.

Mitään hyvää en ole koskaan lukenut vastakierretapeista, mutta ainahan sitä voi kokeilla. Kiva kuva:

Saattaa olla siksi, että sama henkilö on ensin kiristänyt pultit poikki. Samalla taidolla saa sen vastakierretapin poikki myös.

Edit. Jos sattuu olemaan Dremel tai vastaava, Bilteman timanttikaiverrusterillä saa tuohon hyvän lähdön poranterää varten.

poraa eka kuopat molemmille puolille kun pysyvät tiukasti yhdessä ja sit vasta vastakierretapilla kumpikin pois.

kyllä mä oon pelastanut jo pari kertaa elämäni noilla vehkeillä. katkennut kammenpultti ja pyöristynyt stemmin pultin kuusiokolo.

Kiitos neuvoista. Pitänee mennä pylväsporakoneen ääreen pyöräpajalle. Paskoilla vehkeillä en ajatellut tätä enää enempää tunaroida.