How-to: trikit ja temput

Tämmöistä ei haku löytänyt, joten tähän saa pistää perustekniikat yleisistä fixi-trikeistä, jotta nöösien olisi helpompi päästä alkuun. Disclaimer: Kaikki tehdään sitten omalla vastuulla!

Skidaaminen:
Voin aloittaa vaikka skidaamisella tai suomeksi lukkojarrutuksella. Tämä on luonnollista suorittaa vahvempi jalka takana. Aloitetaan ottamalla kevyesti vauhtia, joku hölkkä vauhti on aluksi ihan hyvä. Poljetaan ja noustaan seisaalleen. Samanaikaisesti viedään paino reilusti eteen (munat tankoon niin sanotusti) ja kun tämä vahvempi jalka on tulossa alakautta takaisin ylös pysäytetään liike voimakkaasti vastustamalla. Harjoittelemalla löytyy sopiva ajoitus ja voima.

Trackstandi:
Kammet suht vaakatasoon, ja se jalka kumpi on edessä sinne päin eturengas linkkuun. Pysyy.

^^ Lisätään vielä että skidaamista toki kannattaa ihan aluksi treenata vaikka jossain liukkaalla ja/tai pehmeällä alustalla kuten esim. hiekalla tai nurmikolla jotta vauhtia ei tarvitse niin paljoa.

ratkaisevin pointti oppimiskäyrällä unohtui eli ei sitä jalkaa suoraksi lukkoon skidatessa.

Spedulipat: Laita jalkasi kunnolla häkkeihin ja hidasta vauhtia kunnes olet melkein pysähtynyt. Yritä poistaa jalkaa sivuteitse kunnes olet kaatunut.

Temppua voidaan varioida vaihtamalla häkit lukkiksiin, jolloin temppu aloitetaan täsmälleen samoin, mutta jalka yritetään poistaa vetämällä suoraan taaksepäin. (huom. tietyillä klosseilla ja/tai polkimilla temppu saattaa mennä pieleen)

^spedulippoihin lisävariaationa “avaa vasen lukko, nojaa oikealle”

sporakiskodisko:
aja muotipyörääsi raitiovaunuille tarkoitetulla alueella kunnes eturenkaasi menee autopilotille. jatka kunnes lyöt pääsi. myy pyörä huuto.netissä.

mantis - 13:01, 14.9.2009 » Tämmöistä ei haku löytänyt, joten tähän saa pistää perustekniikat yleisistä fixi-trikeistä, jotta nöösien olisi helpompi päästä alkuun. Disclaimer: Kaikki tehdään sitten omalla vastuulla! Skidaaminen: Voin aloittaa vaikka skidaamisella tai suomeksi lukkojarrutuksella. Tämä on luonnollista suorittaa vahvempi jalka takana. Aloitetaan ottamalla kevyesti vauhtia, joku hölkkä vauhti on aluksi ihan hyvä. Poljetaan ja noustaan seisaalleen. Samanaikaisesti viedään paino reilusti eteen (munat tankoon niin sanotusti) ja kun tämä vahvempi jalka on tulossa alakautta takaisin ylös pysäytetään liike voimakkaasti vastustamalla. Harjoittelemalla löytyy sopiva ajoitus ja voima.
Takarengastahan voi myös hiukan pompauttaa ilmaan niin se on helpompi saada lukkoon. Munat stemmiin ja etummaiselle jalalle tukea tangosta.

Takaperin polkeminen anyone?

Jätkät aloitti spedeilyn heti. Olisihan se pitänyt arvata <3

isoratas - 14:11, 14.9.2009 » sporakiskodisko: aja muotipyörääsi raitiovaunuille tarkoitetulla alueella kunnes eturenkaasi menee autopilotille. jatka kunnes lyöt pääsi. myy pyörä huuto.netissä.
Jos sporadiskosta selviää, eikä yesfixi ole myyty jo pois, samaa temppua voi hakea myös muista potentiaalisista pintamateriaaleista. Yhdistä temppuun ukemi tangon yli. Take it to the dancefloor.

^ Puhumattakaan mukulakiviciccailusta

takaperoisesti polkemisessa tais olla hyötyä jos säilyttää kankun jakkarassa. mulla kroppa kyl ilmottaa et tää on väärin, ei näin voi tehä, lopeta heti!

sporakiskoilla ja muilla vastaavilla voi myös tehdä cican nimeltä nutcracker

en tiedä oliko pjotr tsaikovski myös YESFIXY-harrastaja, mutta tälle tempullehan on omistettu ihan oma oopperakin.

Erityisen haastava cicca on vain pareittain tehtävä pedalspokes eli pedaali-pinnojen-väliin temppu. Edistyneemmät voi ilmalennon aikana voi huudella “täysii” sotahuutoa.

Mulla ei toe-overlap ole aivan noin iso… pidemmät kammet siis tilaukseen? :smiley:

mullapa oli stemmin tuoma mustelma varren yläpuolella jota emäntä luuli fritsuksi (nou offtopic)

^^kaverin pedaali omiin pinnoihin tai vastoin päin, onnaa lyhemmillä tai pidemmillä kammilla. :wink:

Lisävarusteiden kanssa on toteutettavissa Sudden Death Nose Manual.
Asenna etuhaarukkaan esim. bilteman “pikalokari.” Asenna kiinnikkeet niin, että pysyy, mutta hieman löysälle. Tämän jälkeen ajele alamäkeen mukulakiviä, kunnnes etulokari putoa kiekon päälle ja jumii haarukkaan. Nauti ilmalennosta. Lisäpisteitä suuresta yleisöstä, kypärättömyydestä ja ranteiden murtamisesta.

Olisko tosta pakittamisesta ihan oikeita niksejä ku se on niin saatanan hankalaa?
Pitääkö katse pitää edessäpäin?
Kannattaako istua vai seistä?
Paino edessä vai takana?
Kuinka isoja apupyöriä saa, ja mistä?

takaperoiset ympyrät vaihe 1.
Opettele track stand. Ala harjoitella tackstandailyn ohessa edes-takaista liikettä. Alkuun esim. 1/4 polkimen kierrosta. Toista. Toista. Toista.
Kokeile missä sen painon tulee olla. Ei liikaa edessä, ettei kädet väsy ja ohjaus ole liian vaikeaa, mutta ei liian takanakaan, ettei etukiekko pääse luistamaan ulkokurviin (minulla ainakin ongelmana monesti)
Toistoja, toistoja, toistoja.
Lue ohjeet myös Puma fixed Gear 101 nettijulkaisusta.