How-To part IV: Poolomaila

Poolomailan tekeminen on loppujen lopuksi aika simppeli homma. Varreksi kelpaa vanha suksen sauva, sählystaga tai vaikka isukin vanha svingeri. Lavan saa tehtyä noin 5cm halkaisijaltaan olevasta PVC-putkesta, putkea saa varmaankin ihan perus rautakaupasta, Etolasta varmasti. Kahvaksi vaikka tankonauhaa, vanha fillarin tuppi tai jotain muuta omia nakkeja miellyttävää.

Meikkällä on duunissa pelit ja vehkeet, kotona taas ei. Väsäsin duunissa numeerisesti ohjatuilla työstökoneilla tänään hipostaga versio 2.0:llaa, siitä kuvia myöhemmin.

Tarvittavat tarvikkeet kotitekoiseen mailaan:

Puukko, ruuvari, puuruuveja (n. 4mm x 40mm), saha (ei välttämätön, keklullakin selviää) ja varsi + lapa. Itse tein mailan vanhasta lasten hiihtosauvasta.

http://users.tkk.fi/~sjt/How-To/poolomaila/tarvikkeet.jpg

  1. Työstä sopivaksi katsomallasi (työ)kalulla lapaan pieni reikä ruuville ja isompi varrelle.

http://users.tkk.fi/~sjt/How-To/poolomaila/lapa.jpg

  1. Ruuvaa lapa kiinni varteen.

http://users.tkk.fi/~sjt/How-To/poolomaila/lavat.jpg

  1. Tee mailaan tuppi. Tankonauha, grippi tai joku muu natsaa.

http://users.tkk.fi/~sjt/How-To/poolomaila/tupit.jpg

  1. Ota maila mukaan töihin ja harjoittele toimistolla ensi keskareihin. Japaa!1!!

Minkä pitusiksi ootte noi yleensä tehneet?

Mun mailat on suunnilleen satulan korkeudelle asti. Liian lyhyt maila ei oikein yletä tilanteisiin ja liian pitkä taas on muuten kömpelö.

Mittoja olisi kiva saada, vaikka kuvasta voikin päätellä vähän sinnepäin. Lavan pituus? lavan halkaisija? Onko jotain sääntöjä painolle?
Mailan pituutta voi hakea sillä, että trackstandatessa yhdellä kädellä maassa olevan mailan varsi yltää sivulla rentona roikkuvan käden ranteeseen. Ainakin loogisesti pituus olisi tuollainen. Kenties jopa hieman lyhyempi.

Santtu näytät käyttäneen valkoista sähköputkea. Vaikka eilen saatiinkin harmaitakin pvc-putkia poikki, suosittelisin käyttämään viemäriputkeksi tarkoitettua harmaata. Se on pehmeämpää muovia, niin ei pirstaloidu niin helposti. Rautakaupasta saa sekä suoraa putkea metritavarana, että muhvillisia liitoskappaleita, jotka varmaan kestävät vähän enemmän. Näinpäs eilen myös puisen lavan.

Joo, harmaa PVC-putki on parempaa. Putki on suunnilleen 50 mm halk. ja 120 mm pituus.

Jos haluaa vähänkään paremman mailan itselleen, suosittelen vierailua Sportti-divariin ja golfmailan poistoa.

Ite duunasin mailan hiilaristagasta ja kevlar-hiilikuituputkesta lavan.

Mä luovuin golf-mailasta siinä vaiheessa kun tajusin miten paljon se varsi fleksaa. Multa ääni laskettelusauvalle.

Ainiin se unohtui sanoa, että itse välttäisin ainakin noita lasikuituisia hiihtosauvoja. Ne murtuvat helposti ja se lasikuitu on v-maista ihon alla. Kutittaa ja kirvelee, eikä näy edes röntgenissä. Hiilikuitusauvatkin on vähän huonoja katkeamistapansa vuoksi, mutta kyseinen materiaali ei ole ihan niin hasardia murtuessaan.
Itse kuvittelisin, että sählymailan varsi voisi olla aika jämäkkää ja suunnittelussa on varmaan otettu huomioon päälle kaatuva ihminen. Eilisen perusteella minäkin pidän laskettelusauvaa hyvänä.

Alumiini is t3h bestest, uskokaa jo.

konkeli - 17:18, 5.2.2009 » Mä luovuin golf-mailasta siinä vaiheessa kun tajusin miten paljon se varsi fleksaa.
Se mitään jousta. http://www.spike.com/video/sports-biomechanics/2953768

Poolokuume nousee, mut kyllähän tuo snickers-arena kannattaa hyödyntää niin kauan kun se on käytettävissä. Seuraavat pelit milloin? Jos huomenna vaikka kävis metsästämässä mailaan vartta tuolta sportti-divarista.

mika - 17:34, 5.2.2009 »
konkeli - 17:18, 5.2.2009 » Mä luovuin golf-mailasta siinä vaiheessa kun tajusin miten paljon se varsi fleksaa.
Se mitään jousta. http://www.spike.com/video/sports-biomechanics/2953768
Usko pois, se sporttidivarin femman löytö fleksasi.

No sitä just tolla videolla meinasinkin, vaikka taisi jäädä hieman epäselväksi, että joustaahan ne golf mailat melkoisesti. En löytäny nyt vaan mitään parempaa videota, jossa näkyis vielä paremmin se mailan varren joustaminen.

SanttuT - 18:18, 5.2.2009 » Joo, harmaa PVC-putki on parempaa.
Itseasiassa harmaa PVC-pukti halkeaa aika nopeasti kun kentä on kova esim. asfalti/betoni. [b][i]The new black[/i][/b] olisi sitten "kaasuputki" kun se on paksumpaa materialia.. Se kestää hyvin mutta painaa hieman enemmän kuin perus PVC, sen takia voidaan porata reikiä sen läpi että tule kevyempi, pro-malli :)

Empiiristen testien ja tuulitunnelikokeiden perusteella on tarkalleen pienen redbull-lekan kokoinen lapa osoittautunut parhaaksi. eli halk. n. 50 ja pituus n. 120-130 mm.

Varren pituus on vähän niinku vesuri vai mora… tykkääkö huitoa kauempaa vai puikottaa iholta.

Harmaa tai valkoinen tai keltainen putki… kaikki ne menee päreiks, eli parempi hommata materiaalia sen verran että riittää varalle ja rakentaa helposti vaihdettava systeemi niihin. esim. 4x50mm pultti läpi ja nylockilla kiinni. Muhvit on kestävämpiä mutta maksaa per kpl varmaan saman verran kuin metri putkea eli kahdeksan lapaa… kumpi on halvempaa, riippuu tuurista.

btw, mulla on valkoista putkea vielä reilu metri, yritän ehtiä pätkiä ja ottaa mukaan lauantaina, mikäli silloin on pelimeininkiä.

lauantaina ois takoitus olla pelimeininkiä ja miksipä ei ois.

K-raudassa oli ankeasti lapaan käypää putkea. Ei esimerkiksi metritavarana lainkaan vaan pelkästään 25, 50 ja 100cm pätkiä, joissa toisessa päässä on tiivisterengasta ja liitosmuhvia ja ties mitä. Metrihinta oli n.14-50€/m. Jätin vielä ostamatta ja ävin dyykkaus kierroksella, mut nämä nykyraksat on panostaneet niin siisteyteen ja aidoitukseen, ettei mitään herkkupaloja osunut silmään.

Eli ois kova, jos joku sais huomiseks vähän lapa-ainesta mukaan, niin voi pistää edellisessä sessiossa haavoittuneet kappaleet taas iskuun.

Väkertelinpä tänään tuollaisen, vähän ehkä liikaa painoa tuolla lavassa mutta kentällähän sen vasta näkee miten tuo pelittää. http://farm4.static.flickr.com/3347/3257804867_8b849a2c0a.jpg

Löisin duunista tota viemäriputkea metrin pätkän, mutta unohtui sinne.
Ja tänään olisi ollut aikaa korjata maila peli kuntoon…

Onko jollain huomenna paikalle saapuvista lainata mulle mailaa pooloilua varten? :o

Eiköhän mailoja riitä tarvitseville. Mä otan tosin vaan yhden mailan mukaan, mutta sitä saa lainata kyllä.