How-To part IV: Poolomaila

jos joku tarttee varsimateriaalia, niin multa löytyy 4 kpl alumiinisauvaa ja 2 kpl lasikuituista. Dyykkasin takapihan roskiksesta, joten liiat menee roskiin takas jossain vaiheessa.

Meikä vois ottaa yhen stagan, alumiinisen kiitos. Oon nyt sveitsistä mutta tuun viikonlopuks stadiin niin voisin noutaa sen jostain (mistä?).

ei oo siis “stagoi” tarjolla vaan pelkkää varsimateriaalia. Etu-Tööölööstä löytyy.

tässä vähän mailan mallia:
http://corpusfixie.files.wordpress.com/2009/02/0.jpg
ja areenan mallia:
http://corpusfixie.files.wordpress.com/2009/02/51.jpg

Alppi-rauta review:
Eli Helsingin Alppiraudasta kävin tänään etsimässä lapamateriaalia ja ajattelin jakaa tämän tiedon teidän kanssa.
Putket yms tulee noutaa flemari 30 osoitteesta, porvoonkadunpuolella ei kuullemma ollut mitään putkia.
Rödbergalaiset voivat myös käydä saman ketjun punavuoren butiquesta kyselemässä putkea.

  • 1m harmaata viemäriputkea (pvc) maksoi 6,10e, sahaukset sisältyivät hintaan. 5m halkasia ja 2-3mm paksu seinämä.
  • ystävällinen ja reipas palvelu
  • suppea putkivalikoima (tai sitten olin sokea)

kumpulassa intian leikkipuistossa on muuten tollanen samanlainen pooli mitä vois joskus testata? kesällä siel on joskus vettä mut harvemmin. toisaalta se saattaa olla liian pieni, en muista oikeen enää…

sellanen nelikulmion muotonen pooli on kans Paavalin kirkon puistossa. Koosta en kyllä muista ollenkaan, ainakin kun siellä tuli pienempänä remuttua, niin se vaikutti isolta, mutta tiedä häntä.

Afa - 11:28, 7.3.2009 » kumpulassa intian leikkipuistossa on muuten tollanen samanlainen pooli mitä vois joskus testata? kesällä siel on joskus vettä mut harvemmin. toisaalta se saattaa olla liian pieni, en muista oikeen enää...
liian pieni. se on siinä kotimatkan varrella ja oon kelannu samaa mutta liian pieneksi osoittautunut.

Nyt tilaamaan lapoihin päätyjä!

No huh huh, karvat ja kaikki.

Teinpäs keskiviikkoa varten uuden, mut taas tuli varsi vähän vinoon reikää laajennellessa.Mistä putki on hommattu?

Jarno toi muutamia paloja joskus työmaalta.

Ensi vuodeksi olen mailaa/mailoja kasailemassa, ja muutama kysymys painaa mieltä. Mitkä olisivat optimimitat lavalle? Työpaikalla on nylontankoa ainakin 50mm, 70mm jne. halkaisijalla, mutta mikä olisi passeli pituus? Sorvilla saadaan keskeltä turhat pois jne. Varren kiinnitys on myöskin vielä mietinnässä. Onko se kyljestä pulttaus paras keino?

Lisäyksenä vielä, että työkaveri ehdotti vartta alumiiniputkesta jonka päähän tehtäisiin kierteet. Vastaavat kierteet sitten vielä nylontankoon plus se pultti kyljestä. Pitäisi varmaankin jo kestää…

tätä ei tainnut olla vielä:

http://www.hardcourtbikepolo.com/?page_id=6

Santtu auttoi tänään pistämään kasaan mun poolomailan.

  1. Kävin hakemassa Sporttidivarista 10 eurolla golfmailan ja sahasin siitä lavan pois.

  2. Santtu porasi varteen 4 mm reiän ja siitä läpi kierretanko, joka pistettiin kiinni muoviseen lapaan muttereilla.

EDIT: Varren pituus noin 100 cm

Tuli tukevanoloinen maila johon luulis saavan helposti vaihdettua lavan jos se rikkoontuu. Suuret kiitokset Santulle! Ps. tarrat on vähän imelät mut ne kulu katu-uskottavasti ekoilla lyönneillä :smiley:

Tarviikin huomenna punnita mitä tuo nylontanko painaa. Jos jättäisi sen ihan umpinaiseksi niin varsi olisi mahdollisimman tukevasti kiinni. Pituuden sainkin jo selville kun jaksoin lukea.

kyllä sanoisin, et kannattaa hakee siinä lavassa myös keveyttä, mut kestävyyttä unohtamatta. Laparikot tapahtuu yleensä kärkien alalaitoihin, harvemmin kiinnityskohtaan. Tuo läpi menevä kierretanko on just passeli kiinnityskäytäntö. Jos vielä reiän jälkeen varressa on muutama milli ylimääräistä, niin tankoa joutuu vähän litistämään sivuilta, joka sitten virittää kiristyksen pohjastakin päin, joten lapa ei hölsky.

MikeNAS - 18:04, 22.9.2009 » Ensi vuodeksi olen mailaa/mailoja kasailemassa, ja muutama kysymys painaa mieltä. Mitkä olisivat optimimitat lavalle? Työpaikalla on nylontankoa ainakin 50mm, 70mm jne. halkaisijalla, mutta mikä olisi passeli pituus? Sorvilla saadaan keskeltä turhat pois jne. Varren kiinnitys on myöskin vielä mietinnässä. Onko se kyljestä pulttaus paras keino?
Jos sulla on materiaalia + sorvi käytössä niin mahtavaa, ihan kauheasti effortia noihin ei kannata pistää kun hajoavat kuitenkin mutta mikäli askarteluintoa riittää ja löydät ratkaisun joka toimii ja kestää niin arvostan.

n. 120 mm on aika sopivaksi havaittu lavan pituus, mieluummin pikkuisen lyhyempi kuin pidempi. 60 mm ulkohalkaisija ois aika jees… harmaan viemäriputken muhviosat on vähän sen alle ja musta kaasuputki taas vähän yli. Sisähalkaisija noin tai hieman yli 50 mm, riippuu ihan siitä minkävahvuinen seinämä kestää.

Umpilapa on painava, jollain krokettimailoilla ja muilla nuijilla ollaan joskus pelattu ja ne_oli_ihan_perseestä.

4 mm kiinnityspultti ei kestä pidemmän päälle, kandee käyttää 5 mm tai jopa 6 mm pultteja jos vain varressa riittä vahvuutta. Jos haluaa hifistellä, niin upotettava huonekalumutteri on siistimpi, mutta tavallinen nylock on myös ihan hyvä.

…niin ja jos olet ihan from the scratch sorvaamassa lavan, niin kehittele siihen semmoinen varren kiinnitys missä varsi ei tule alapuolelta lavan läpi. Se meinaan saattaa tökkiä kentän pintaan aika pahasti. Hyvä olisi ehkä lavan sisäpuolelle kolo johon varren pää asettuu tukevasti. Toi kierrejuttu voisi toimia, mutta on ehkä liian monimutkainen tämmöiseen helposti hajoavaan DIY-tuotteeseen.