Hintakeskustelu

Avaisin keskustelua eri osien ja pyörien hinnoista. Toivoisin asiallista keskustelua ja mielipiteitä minkä arvoista mikin on. Tietenkin kauppahinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus, mutta täällä on viimeaikoina näkynyt melko optimistisia pyyntihintoja.

Varsinkin vanhojen kamojen hinnoittelu tuntuu olevan vaikeaa. Uusien hinnoittelu onkin helpompaa kun voi vertailla kaupanhintoihin.

Itse arvostan vanhassa sanotaan vaikkapa kasarirungossa alkuperäistä maalia, lommottomuutta ja hyvää yleiskuntoa.

Avaukseksi heitän seuraavia hintoja peruskonversioista:

 • Runko 70-140 Euroa (20-200€)
 • Kompliitti/vaihteilla 100-150 Euroa (50-1500€)
 • Muutettu 150 Euroa (100-400€)

Hintoihin tietenkin näittenkin haarukoitten yli ja alle vaikuttaa kunto, harvinaisuus yms tekijät. Ja tietenkin haluttavuus. Nämä noin niinkuin keskiarvoina tai ohjesääntönä, ettei tulisi aibvan karmeita odotuksia, ja toisaalta ei tulisi vahingossa maksettua ylihintaa.

Tiedän että aihe on vaikea ja herättää tunteita, mutta keskustelu on vapaa.

Hyvä aloitus. Peruskonversio kaipaa hieman määrittelyä:

Runko

 1. teräsrunkoinen 70-90 luvulta, ei varsinaisesti vintage arvoa
 2. muhvirunkoinen, voi olla parempaakin putkea, hinta sen mukaan
 3. NOS luokka on ehkä omansa, alkuperäisyyttä arvostetaan maalauksessa ehkä enemmän kuin “ite maalattuja”
 4. harvinaisuus, tunnearvo, historiasidonnaisuus
 5. kilpa-, maantie- vai retkimalli

jatkoa…

Kun kyseessä on harrastevälineiden kauppa ilman mainittavia sosiaalipoliittisia heijastevaikutuksia, hinnasta voitaneen parhaiten sopia kapitalismin periaatteiden mukaan, siis kysynnällä ja tarjonnalla.

Periaatteessa voitaisiin siirtyä myös laittomiin kartelleihin (Sovitaaks ettei konversiota myydä nööseille wannabe-hipstereille alle viidensadan?), valtion säännöstelyyn (Vain yksi runko vuodessa!) tai kommunistiseen tasajakoon (Kaikille musta rolleri niin kaikki ovat yhtä tyytyväisiä).

Mitähän ketjun aloittaja oikein ajatteli?

Ihan kiinnostava ja jopa aiheellinen ajatus aloittaa tälläinen keskustelulanka mutta kuten Kare jo totesi, varmaan myös herra Velo itse ymmärtää että jonkun valmiin hinnoittelutaulukon aloittelemisessa ei ole mitään järkeä.

IMHO paras malli on se että joku panee myyntiin jotain, tavara joko menee tai ei mene kaupaksi pyydetyllä hinnalla ja jotkut foorumilaiset v***uilee huvikseen myyjälle jos kokevat tarpeelliseksi. :wink:

Erityisen hyvin malli toimii niissä tapauksissa joissa joku rekisteröityy jäseneksi ihan vaan pelkästään luukuttaakseen jotain ylihintaista romua foorumilla.

Kare_Eskola - 10:40, 25.1.2010 » Kun kyseessä on harrastevälineiden kauppa ilman mainittavia sosiaalipoliittisia heijastevaikutuksia, hinnasta voitaneen parhaiten sopia kapitalismin periaatteiden mukaan, siis kysynnällä ja tarjonnalla.
Paitsi, että tässäkin tilanteessa hinnan muodostumiseen vaikuttaa informaatio, joka ei välttämättä ole tasaisesti jakautunut. Kapitalismi on ihan kiva idea, mutta ei toimi käytännössä.

Mä tykkään siitä, että täällä tulee palautetta liian korkeista hinnoista. Sen ekan pyörän ostajaa, jolle on iskenyt yksivaihdekuume päälle voisi olla helppo vedättää, mutta täällä se harvemmin menee läpi.

Kyllähän täällä ihan kiitettävä määrä tavaraa vaihtaa omistajaa, mutta sittenkin liikenne on sellaisissa lukemissa, että varsinaisista markkinoista, joiden perusteella yksittäisen tuotteen hintaa pystyisi arvioimaan, ei voi puhua. Varsinkaan, kun tavara on kovasti sekalaista. Voiko Colnago Masterin käyvän hinnan päätellä Crescenttien ja Kulkurien hinnoista?

Se, että kantapeikot vittuilee nööseille liian korkeista hinnoista ;), ja ylipäätään jengi kommentoi hintoja, ajaa aika saman asian kuin tällainen yleiskeskustelu hinnoista, ehkä paremminkin. Mun mielestä kumpaakin saa tehdä, mut eihän se estä jengiä myymästä ja ostamasta kamaa haluamaansa hintaan. Kumpikin lisää informaatiota järkihinnoista, mikä on hyvä, ja varmaan johtaa siihen ettei kukaan pääse kovin pahasti vedättämään. Eli toimivaan kapitalismiin, jiihaa!

Tässä on se huono puoli, että “peruskonversio” tarkoittaa eri ihmisille niin eri asiaa: jollekin italialaista Columbuksen putkea olevaa raamia, jollekin Terässiipeä. Mut esitän silti huvikseni omat fiilikseni noista. Kuten huomaatte, haarukat on aika paljon isompia just mainitsemastani syystä.

 • runko 20-200 euroa (jostain tunturista SLX-putkiseen italoon)
 • kompliitti/vaihteilla 50-400 euroa (yläpäässä pitäis jo olla ergokahvat)
 • muutettu 150-400 euroa (riippuu NIIN paljon osista)

Ja samantien näppituntuma “perus” ratapyöristä, joka sekin voi tarkoittaa niin eri asiaa eri ihmisille. Mut muhviteräksestä kuitenkin puhutaan.

 • runko 200-400 euroa
 • kompliitti 400-700 euroa

Superhienot tai ihan paskat menee tietenkin näiden yli/ali.

Ja oliko tästä hyötyä jollekin, tuskin, mut heitinpä nyt hatusta jotain kuitenkin.

NKOTB - 11:10, 25.1.2010 » Voiko Colnago Masterin käyvän hinnan päätellä Crescenttien ja Kulkurien hinnoista?
voi. Kokonainen Colnago Master on karvan verran kalliimpi kuin Monarkin retkirunko.

http://www.basookaboys.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/03/hairy_man_copy.jpg

^^ Ehkä pikemminkin ‘oli’?

Kun joskus päätät luopua siitä, hinnoitteletko sen myös itse samalla periaatteella? Toisaalta tuntuvat noiden retkiruoskienkin hp:t nousseen täällä aika jänniksi viime aikoina.

ja tya:n hinnoittelumalli vastaa foorumin todellisuutta ehkä jo vähän paremmin.

Merkki ja osat on niin suuri tekijä, että on tonninkin eroja “kasari-kompliiteissä”.
Mielestäni on suht turha spekuloida yleishintaa kun pyöriä on niin erilaisia ja niin monilla kokoonpanoilla.

Eli mielestäni ei mitään “ohjehintoja” pysty tekemään. Listaa kyllä arvostetuista seikoista ehkä voisi…

Voi olla jopa samat esim. columbuksen putket, mutta sitten jopa merkki voi nostaa satasella-parilla…

Tuo 100-150 euroa komplete pyörästä ei kyllä näinä päivinä kunnon laatua mielestäni anna, eikö tuon kuuluisi enemmän olla 100-1500, kun on niin paljon eroja.

Ajatukseni lähti kyllä siitä että etenkin viimeaikoina hintapyynti on joillakin karannut lapasesta, sanoisinko jopa perusteettomasti. Peruskauraa, ylimaalattuna, lommoilla tms. ja hintaa kuin uudella.
En tiedä onko tuo nyt tarkoituksellista vedätystä, vai tietämättömyyttä. Ehkä ajatuksenani oli se ettei odotukset olisi liian korkealla.

pas"# on pas"aa vaikka sen maalaa kullalla.

meneehän siinä tovi, että pääsee käryille mikä on hyvää kamaa ja rahan arvoista ja mikä taas ei.

Ei täällä kuitenkaan kauheen pahasti tuu huijatuksi, jos vertaa siihen että hurahtais brändättyyn hiilikuituun :slight_smile:

Hinta ei ole todellakaan kovin yksikäsitteinen juttu. Siihen vaikuttaa aina myyntihetki myyjän kannalta tarkasteltuna. Esimerkki:

Vaihtoehto A) Sulla on kohtalaisista osista jonkun mukavan näköisen Roadmasterin päälle rakennettu konversio. Yleinen hinta vastaaville vaikka 200 euroa sellaisenaan. Mukaan joutuu yleensä antamaan muutaman rattaan tai muuta sälää. Silti myymistä 200 eurolla voisi helposti harkitakin.

Vaihtoehto B) Olet kyllästynyt Roadmasterisi värisävyyn etkä jaksaisi maalautella kun sen decalsit on kuitenkin hienot. Sulla on tilikin jo ihan tyhjänä, koska uusi pyörä jo tilattuna ja Isot Mätkytkin tuli. Sitten tulee yllättävä mahku lähteä sika halvalla kiinnostavalle reissulle jos vaan pystyis heti maksaan 150 euroa. Joku tarjoaa Roadmasterista 140 euroa heti käteisellä. Veikkaan että kaupat syntyisi heti sillä 140 tai 150 eurolla vaikka 1/2 vuotta aikaisemmin vain 200 euroa kuulosti kiinnostavalta.

Vaihtoehto C) Olet jälleen rakastunut Roadmasterisi värisävyyn. Ihan samanlaisia yhtä hyväkuntoisia ei ole vastaan tullut. Ja se uusi värikäs penkkikin sopii pyörään kuin nakutettu. Et missään nimessä edes harkitsisi myymistä normaalilla 200 eurolla. Ja sitten nipa murtautuu pyörävarastoon ja vie rakkaan Roadmasterisi. Sinusta tuntuu ettet saa hyvää mieltä millä tahansa pyörällä vaan tilalle tarvittaisiin kunnon fillari, johon menisi ainakin 400 euroa. Toinen vaihtoehto olisi metskata yli 6 kk ebaytä, että löytyisi toinen samanlainen runko. Sen helpommin sellaista ei ainakaan löydy, joten jonkun 400 euron korvikkeenkin voisi ottaa. Vakuutusyhtiö vaan ei halua uskoa tuota 400 euroa käyväksi korvaushinnaksi…

Kaikissa vaihtoehdoissa A, B ja C on ihan sama pyörä. Silti hinta tai ainakin pyörän arvo omistajalleen on eri tilanteissa ja hetkillä ihan eri.

Kun täällä siis haukutaan korkeita hintoja, niin muistakaa, että Googlen kautta ne samat hinnat päätyvät myös esim. vakuutusyhtiön korvauspäätöksiä tekevän virkailijan monitorille. Tän päivän netistä halvin hinta löytyy aina ja meille korvataan siis aina vaihtoehto B.

Ketuttaa kun joku vakuutustäti pokalla väittää sitten kyseistä hintaa B käyväksi hinnaksi tietyn päivän tietyllä kellonlyömällä, vaikka kyseessä onkin case A tai C. Todellisuudessahan se netin kautta ebaystä, huuto.netistä tai Yksivaihteesta löytynyt hinta B ei just samalla hetkellä tai edes samalla viikolla onnistuisi mitenkään. Niitä samanlaisia kun ei ole juuri tietyllä hetkellä myynnissä. Seuraavaa mahkua saisi odotella kuukausitolkulla ja sekin olisi todennäköisemmin hintaluokkaa A kuin B.

Jos siis joku on myynyt Terässiiven tai Kulkuri Kuutosen lokakuussa 10 eurolla ei tarkoita että Terässiiven tai Kulkuri Kuutosen pyynti nyt ei voisi olla 80 euroa. Ehkä lokakuussa oli samaan aikaan myynnissä täällä kaksi vastaavaa ja vielä kolmas Huuto.netissä? Nyt ei ehkä olekaan kuin tuo yksi. Ehkä lokakuun myyjällä oli ihan eri tilanne kuin tämän hetkisellä kauppiaalla?

Jee Jee, Luulin että yksivaihde porukka olisi iloista rentoa porukkaa mutta vaikuttaa siltä että jengi istuu koneen äärellä enemmän kommentoimassa muiden tekemisiä kuin 13 vuotiaat teinit jossain mopo foorumilla. Lähettelevät viestiä että toi on kallis ja lähtiskö 50 eurolla ja karkkipussilla. “mä en tota ostais”.(ei ketään oikein kiinnosta) Tosi lapsellista käytöstä.

Jengi ostaa sillä hinnalla mitä pyydetään tai antaa vasta tarjouksen myyjälle ja ostaa sillä jos myyjä suostuu.

jokainen äänestäköön lompakollaan

Petsku - 14:10, 26.1.2010 » Jee Jee, Luulin että yksivaihde porukka olisi iloista rentoa porukkaa mutta vaikuttaa siltä että jengi istuu koneen äärellä enemmän kommentoimassa muiden tekemisiä kuin 13 vuotiaat teinit jossain mopo foorumilla.
Hei, onko sulla vielä myynnissä se Bianchin ratapyörä 450 eurolla?

Kyllä markkinat tavalla tai toisella määräävät hinnat. Edulliset tai hinta-laatusuhteeltaan hyvät lähtevät täällä käsistä nopeasti. Jos taas myynti-ilmoitusta joutuu nostelemaan tiuhaan, hintapyyntö ja tuotteen arvo eivät kohtaa. Se ehkä kannattaa pitää mielessä, että omiaan ei käytetystä saa takaisin. Ensimmäinen kilometri on se kaikkein kallein mille tahansa pyörän osalle.

Petsku - 6:36, 27.1.2010 » Jee Jee, Luulin että yksivaihde porukka olisi iloista rentoa porukkaa mutta vaikuttaa siltä että jengi istuu koneen äärellä enemmän kommentoimassa muiden tekemisiä kuin 13 vuotiaat teinit jossain mopo foorumilla. Lähettelevät viestiä että toi on kallis ja lähtiskö 50 eurolla ja karkkipussilla. "mä en tota ostais".(ei ketään oikein kiinnosta) Tosi lapsellista käytöstä. Jengi ostaa sillä hinnalla mitä pyydetään tai antaa vasta tarjouksen myyjälle ja ostaa sillä jos myyjä suostuu.
Viidelläsadalla saa monestakin kaupasta ihan kelvollisen uuden sinkulan tahi fiksin. Tai pari kappaletta huutonetjobbarin nofixejä. Tai kiinalaisen amuliiniratarungon.

Saanko ikinä anteeksi että pyysin 500 Eur siitä, taisin rakastua siihen liikaa. :slight_smile:

Tiedän kyllä että 500 Eur on iso raha.