Herraskainen ajokki (Miyata, Rivendell jne)..

…eli knalli ja sateenvarjo.

Itsellä ollut ajatuksissa kasata old reliable rollerin kaveriksi ja nykyisen Pelagon Bristolin tilalle jonkinlainen herraskainen fiksi. Pelago jää turhan vähille ajoille ja rolleri menee itsellä melkein enemmän lenkkipyörä/vpcx-kategoriaan.

Kaikki katurataan viittaava on siis pannassa ja fokus selkeästi hienoja detaljeja sisältävien teräsraamien maailmassa Brooksin satulalla ja pystyllä ajoasennolla varustettuna. Sinällään vaihteetkin on mahdollisuus, mutta vois myös olla kiinteä kunnon etu- ja takajarruin varustettuna. Hieman leveämmät kumekset ja lokarit tietty on must. Satunnaisiin retkihommiin sitten droppia kiinni, jos siltä tuntuu. Aihio voisi olla tietty esim. San Sebu tai joku Miyatan tourer, mutta myös eksoottisemmat RO vaihtoehdot kiinnostaa esim. Soman San Marcos tupla-TT:n kera tai jopa Rivendellin joku raami olis aika pop :slight_smile:

http://farm9.staticflickr.com/8463/8427343248_2bf762145f_z.jpg

http://a248.e.akamai.net/origin-cdn.volusion.com/ctxtv.wmppt/v/vspfiles/photos/f-simpleone-3.jpg?1341939926

Onko palstalaisilla vastaavia ajossa? Kuvia ja keskustelua aiheesta kehiin…

No nyt kyllä. Ajattelin just tulla tekemään saman tyylistä lankaa, koska ajatus herrasmiesfixistä on hivellyt takaraivoa pari viime päivää.

Olen pakotettuna joutunut ajamaan tyttöystävän Kona Africalla muutamat päivät ja sehän on yllättävän kiva pyörä. Se vaan sattuu painamaan yli 20kg, sitä saa välityksen takia polkea ihan hulluna ja siinä on jalkajarru. Muuten mainio. Penkki varsinkin on uskomaton sohva. Ajoasento siinä on todella pysty, yksi asia minkä haluaisin omassa herramieskulkineessa myös olevan.

San sebastiania itsekkin olen myös miettinyt. Joku pitkä viiksitanko voisi toimia hyvin, en taas sitten tuosta brooksin satulasta tiedä. Se ei ehkä ole tarpeeksi sohva, toisaalta eipä sen kyllä africa biken mallinen sohva tarvitsisi ollakkaan.

Projekti olisi itselleni ensimmäinen kasausprojekti, joten jään mielenkiinnolla seuraamaan tätä lankaa.

Hienoa! Muistakin aiheesta innostuneita :slight_smile: Kasausprojekteja on itsellä takana kymmeniä erilaisia, mutta tämä on vasta ihan ajatuksen asteella eli ei välttämättä kannata pidättää hengitystä.

San Sebastian olis pienin modauksin ihan jees, mutta se on ehkä tälläiseen liian ilmeinen valinta ja raamina aika vastaava kuin tuo jo itsellä oleva rolleri. Jotain muuta siis hakusessa. Itsellä on muuten nykyisessä Pelagon Bristolissa Brooksin B-67 ja on riittävän sohva. Muista pyöristä löytyy sitten B-17:sta ja Team Professionalia, mutta ne ei pystyyn ajoasentoon niin hyvin sovellu…

http://www.radsport-klement.com/images/product_images/popup_images/65_2.jpg

H. Stonellahan on aina tarjolla kaikennäköisia retkuloita. Ja osia.

Pashley Guv’nor:
http://www.pashley.co.uk/cms/products/lifestyle_46.jpeg

http://farm9.staticflickr.com/8463/8427343248_2bf762145f_z.jpg

jos pitäis valita tän ja pedersenin välillä niin ottaisin ehkä pedersenin tai taksin.

No ei tuo juu ihan napakymppi ole, mutta kauheus on katsojan silmässä. Ja onhan näitä vaikka minkäläisia, mutta vähemmän näkyy täälläpäin maailmaa liikenteessä…

http://www.feltbicycles.com/blog/wp-content/uploads/2013/01/FeltYork151.jpg

Mika K fokus selkeästi hienoja detaljeja sisältävien teräsraamien maailmassa
http://farm8.staticflickr.com/7149/6429012207_b5fae17441_z.jpg

Tuo B-67 vaikuttaa kyllä mukavan sohvalta. Nyky paddy wagonissa on B17 ja se ei kyllä ole missään nimessä tarpeeksi sohva. Itsellä samoin on tämä vasta ihan ajatuksen tasolle ilmassa. Kiire ei missään nimessä ole, ja onhan tässä opettelemistakin varmasti. Josko ens kesänä pääsis herrasmiesmäisesti ajelemaan.

Juu elikkäs mikä tuon toisen top tuben tarkoitus on?

The 59 and 63cm have that Rivendell double top tube to restore the triangulation lost with the tall top tube.

^ Testimonials-välilehdellä tosi vakuuttavan oloinen raportti. “Name of the person whose giving the testimonial, City, State”

Teetä Mika Mercianilla raami :slight_smile:

Itsehän olen ajellut tällä ChopperOllin kevyesti muokkaamalla Rossin Recordilla kaupunkiajot jo viime kesästä. Kantavana ajatuksena oli saada kiinteävälitteinen pyörä täyspitkillä lokasuojilla jolla viitsii ajella ja ihan hyvä tuli. Brooksia tähän ei tule koska en jaksa kantaa mitään muovipusseja mukana. Ainoa heikkous tässä on jokseenkin olematon rengastila lokarien kanssa.

^ Tuo kuva motivoi etsimään summamutikassa esimerkkiä myös “rataraamiin” kootusta 650b-konversiosta:
http://farm7.staticflickr.com/6196/6083765941_c5635bf508_o.jpg
Näemmä tuossa jäi vielä mukavasti tilaa lokareille.

Juu voisihan tuollaisen lähes mihin raamiin tahansa tehdä, jopa tuohon omaan rolleriin ja olen sitä miettinytkin, muttamutta…

Ja Mercian parin muun pajan kanssa on ollut haarukassa kanssa jo vuosia. Joku päivä mä vielä… ::smiley:

Mistä tollasia “överi” viiksitankoja oikein löytää? chainreaktion, wiggles, yms. näyttää olevan täynä vain road tankoja.
Voisin tätä omaa herrasmiesfiksinälkää ruokkia hankkimalla talveksi 29eriin viiksitangon.

Mull Dundane - 21:40, 2.7.2013 » ^ Tuo kuva motivoi etsimään summamutikassa esimerkkiä myös "rataraamiin" kootusta 650b-konversiosta:
^650B ja rataraami - keskiön korkeus vähän epäillyttää, saa olla lyhyet kammet..

Hauskuuttaa tuo kun tangot on jostain syystä saatava asentaa alassuin ja sitä kompemsoimaan täytyy hankkia ruma pojottava stemmi ja nostaa se keikkumaan ääriasentoonsa.

650b konversiosta ei kannata huolia. 42mm kumit koossa 650b ovat vain 1cm matalammat kuin 32mm 700c, joten keskiö tippuu näin vain 5mm. Ratarungoissa on yleensä keskiöt huomattavan korkealla joten tiputus ei haittaa. Jos keskiö on 700c renkailla 27-28cm (tai enemmän) maasta keskiö akselin keskelle niin ei pitäisi olla mitään hätää. Varsinkaan sinkulassa. Omassa 650b (nokonversio) on keskiö 26cm maasta ja 170mm kammilla saa tiukassa mutkassa leveän polkimen kyllä maahan mutta kun tuon tietää niin eipä ole ollut hätää.

-Olli

ziGo - 3:50, 3.7.2013 » viiksitankoja
[Saksasta](http://www.fahrradladen-berlin.de/Lenker/Tourlenker.html)