Helsingissä pyöräkirppis ja -tapahtuma 27.4.2013

En ollut huomaavinani tästä tapahtumasta mainintaa foorumilla (kenties sokeuttani), joten pistän tietoa kun sellaista tässä sain.

Helsingin polkupyöräilijät (HePo) ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus/Vapaaehtoistyöhanke VETY järjestävät yhteistyössä pyörätapahtuman Kampintorilla Helsingissä lauantaina 27.4.2013 klo 11-15.

Järjestäjät toivovat paikalle paitsi yleisesti pyöräkansaa ihmettelemään, myös mielellään alan harrastajia oman kalustonsa kera. Yhtäältä tervetulleita ovat virtaviivaista ja uutta rompetta harrastelevat kuin vanhaa antiikkipyörästöä käpistelevät. Täten harrastajat pääsisivät esittelemään pyöriään ja kenties innostamaan muitakin harrastamaan muuta kuin lyhytikäisiä Biltema-vehkeitä.

Tapahtuman Facebook-sivulla) lukee päivän hässäkästä näin:

Pyöräkirppis Kampin Narinkkatorilla lauantaina 27.4. kello 11-15 Tuo vanha pyöräsi ja myy se pois. Ja osta vaikka uusi tilalle! Luvassa myös paljon muuta pyöräteemaista ohjelmaa.

Makaako kellarissasi vanha mummopyörä kolmatta vuotta? Tai pihalla lumen alle jäänyt hybridi? Tuo se pyöräkirppikselle ja myy! Pyörä ansaitsee tulla ajetuksi.

Pyöräkirppikselle voi tulla myymään omia kaksi- tai kolmipyöräisiään sekä varaosiksi kelpaavia osia. Ajokuntoiset ja ajokelvottomat pyörät kelpaavat yhtä lailla. Huoltovälinetä ja opetusta on myös tarjolla.

Karista talven pölyt pyöräsi vanteista ja hurauta paikalle!

Kirppiksen lisäksi luvassa:

Kevätkatsastusta, jota tarjoaa edullisesti Helsingin polkupyöräilijät (HePo). Saat myymääsi tai ostamaasi pyörään HePon todistuksen ajokuntoisuudesta. Samalla hoituvat pyörän pienet säädöt.

Helsingin rengasmies vaihtaa kumit ja jarrupalat ja tekee pienhuoltoa, että saat pyöräsi ajokuntoon. Hinta 10-30€ http://rengasmies.wordpress.com/

Pyörätuunausta. Laita pyöräsi kevätkuntoon kierrätysmateriaaleilla. Satulanlämmittimet, viirit ja karvanopat ovat jokaisen kaupunkipyörän ehdoton varuste! Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen vapaaehtoiset ohjaavat tuunausta.

Yksivaihteen komponenttikirppis samassa paikassa samaan aikaan. http://www.facebook.com/events/173257526161303/

Myynnissä on myös Kierrätyskeskuksen kierrätettyjä varaosia.

Tavarafillareihin tutustumista. Classic Bike esittelee Christianiabikes ja Triobike -lasten- ja tavarankuljetuspyöriä.

Kierrätyskeskus ottaa päivän lopuksi vastaan mahdollisesti myymättä jääneet pyörät.

Ohjelmassa on myös:

12.00 TARINALLISTEN PYÖRIEN HUUTOKAUPPA
Tuo huutokaupattavaksi pyöräsi ja sen tarina. Jokainen pyörä on jostakin kotoisin! Meklarina Otso Kivekäs

13.00 TIETOA TAVARAFILLAREISTA JA KOEAJOT

14.00 HEPON KATUAJOKOULUTUS
Vartin teoriaosuus ja sitten viiden kilsan pyörälenkki Kampin ja Töölön maisemissa. Tutustu etukäteen opetusvideoon “Keskellä kaistaa - katupyöräilyn alkeet kahdessa minuutissa”: http://vimeo.com/43963387

jep samaan tapahtumaan siis liittyy kevään komponenttikirppis, kuten aiemmin on mainittu: https://www.yksivaihde.net/old/15565