Helsingin Velodromi 2016

Pitäis saada jostain tietoa, mitä vastinetta maksulle saa. Uimahallissakin saa uida jollain radalla vaikka seuralla on treenit. Veikkaan, että mikään ei muutu, mutta rahaa otettas. Jos tuol olis pari vklp vuoroa (vaikka 1h) ja pari arkivuoroa iltaisin niille jotka maksaa tuon niin silloin tota maksua jopa kannattaisin. Kyllä mä mieluusti kävisin vaikka 7-8 pahimman kuumuuden jälkeen ajamaan ettei tartte aamuisin ennen duuneja miettiä.

Eikö seuran vuoroilla saisi ajaa jos seuran maksut maksaa? Yksilöhommiahan velojutut on, eri kundit ajaa eri lajeja niin, eikai kaikki seurassa vaan jonossa aja. Oma seura myös hyvä idea ja sille vähä sponsoreita

oma seura on helvetinmoinen urakka. rekisteröimätön säännöt roskiin -yhdistystouhu jos kelpais niin se vois olla tehtävissä.

Mikä seurasta tekee raskaamman kuin esim. Ry?

rbrb - 20:06, 9.12.2016 »
dpstyles - 19:57, 9.12.2016 » mitä se vakiovuoro maksaisi? rahaahan yksivaihteella kuitenkin on kerätty monella tavalla jo useamman vuoden ja luulisi jotain sponsorirahaakin löytyvän. Velobia? Toni&Toni? Pelago?
20 €/h eksklusif vuoro väläytelty.
Muistaakseni jotain tuollaista se urheiluseuran vuorotunti maksaa. Vielä kerkeisi varaamaan jollekin päivälle vakiovuoroa, se vaan vaatii että sitten keväällä CCH:n, jefun ja huispaus-seurojen kanssa istutaan pöytään ja yhdistyskokoustetaan jotta saadaan joku kompromissi ajoista ja päivistä koska kukin VETÄÄ. Käytännössä vaahteraliiga taitaa imeä kesällä kovin noita primetime-tunteja.

MUTTA jos joku supliikkimies haluaa tähän nähdä vaivaa ja tykkää että YV:llä on muutakin kivaa velolla kuin Velorution niin toivomme kättä ylös tai vaikka yksäriä TNTS:lle tai minulle niin saadaan asia rullaamaan, siis mikäli tuntuu että oikeasti vaikka VeloTorstaille tai vastaaville on käyttöä ja tarvetta.

Itsekin kovasti Velolle haikailisin, mutta kuitenkin viime kesänä toteutin ehkä neljä kertaa siellä käymisen.

Täällä seuroista ja yhdistyksistä vänkääminen ei johda mihinkään.

Tietty tuo hinnasto nostaa vaan enemmän kysymyksiä kuin selityksiä olisi annettu ja myös Juddan kanssa mieltä, että hinnat ovat reippaahkot suhteessa siihen kuinka paljon velo on muussa kuin pyöräilykäytössä vrt. uimahallin varrattu allas uimakoululle tms.

Mikäli rataa saa ajaa yhtäaikaa kun keskikentällä tapahtuu jotain, se vaatii verkkoja tai muita vastaavia estovälineitä ettei tule pallo kuuppaan.

eiku ei mtn

Mun mielestä toi yhteisvuoro vaikka yv porukalle vois olla vähän heikko, koska omat ajohalut ja aikataulut on kesällä aina muutenkin auki. En tiiä sit illoista muiden osalta mut yhteiset aamuvelotkin on aika sattuman kauppaa. Lähinä se, että maksua kun peritään niin olis hyvä jos vastapainoks sais jotain yleisövuoroja, eikä sit niin, että siltikin joutuu mennä aamusin yms.

Kattoo tän kesän aktiivisuutta, niin aika utopistisilta tuntuu seurueet ja yhteisvuorot.

Semmonen fiilis, että skenen kannalta tää on vaan positiivinen asia.

asb - 22:52, 9.12.2016 » Kattoo tän kesän aktiivisuutta, niin aika utopistisilta tuntuu seurueet ja yhteisvuorot. Semmonen fiilis, että skenen kannalta tää on vaan positiivinen asia.
Vähän itsekin toivon että tämä vapauttaisi huispauksen ikeestä ja velolle luimimisesta.

Niin, haaste on tuon velon suhteen tulee maksuista huolimatta olemaan sää. Yksin tai parin muun kanssa ihan vain fiilistellen ajamaan ei viitsi paskalla säällä lähteä. Tähän voisi auttaa yhteinen ns. vuoro jolloin tulisi lähdettyä tympeämmälläkin kelillä koska porukassa ajaminen on kivaa eikä sää näyttele niin suurta osaa + semmoinen pieni sosiaalinen paine.
Fakta kun on se, että jos satunnainen kävijä yrittää vaikka sen 15 kertaa tuonne lähteä niin se tarkoittaa todellisuudessa ehkä 7 toteutunutta.
Yhteinen yv- vuoro 1,5h kerran viikossa jonain iltana klo.19-22 välissä tarkoittaisi kai noin 18 kertaa kauden aikana. Eli 30e x18 = 540e. Maksaisin itse mieluummin vaikka tuosta sen 50e kuin kaudesta 84e tai 28e/10kertaa mutta joutuisin arpomaan koska menisin.

Jos nyt suorilta löytyy lähemmäs 10 kanssani samalla tavalla ajattelevaa niin huudelkaa. Voin minä(ja vaikka Paulus mukaan jos haluaa) mennä tuonne palaveripullaa syömään ja vängätä vuoroa.

Entä jos sataa

negaatio - 9:47, 10.12.2016 » Entä jos sataa
No sateella ei voi ajaa ellei ehdi tuona aikana kuivaa. Istutaan sitten vaikka katoksessa katsomossa, puhutaan paskaa ja speksaillaan.
asb - 22:52, 9.12.2016 » Kattoo tän kesän aktiivisuutta, niin
Näkee että rutiini ja ennalta-arvattavuus ovat merkittäviä tekijoitä. Jos vuoro on aina X, silloin sen ympärille voi jopa suunnitella tekemisiä (toisin kuin “aidanylivelo 15 minsan päästä!”) ja saattaapa joku arempikin harhautua paikalle kun voi olettaa että löytää samankaltaista seuraa.

Ja sitten ei tartte tulla ekaa kertaa ajamaan Isoihin Kisoihin, tai pelätä sitä että missaa just sen yhden kerran kun alkuopetusta järkätään.

Joo, voi olla että kiinnostuneita vain ei ole, mutta mielestäni olosuhteet eivät ole olleet sellaiset että sitä voisi kauhean vahvasti vielä päätellä.

varolevy - 21:05, 9.12.2016 » Mikä seurasta tekee raskaamman kuin esim. Ry?
seura yleensä on ry, ja ry on hemmetin raskas yhteen velovuoroon. pitää olla aika paljon kaikkea muutakin että kannattaa maksaa se vajaa satku nimenkirjottajien muutoksesta pahimmillaan joka vuosi, tilinpäätökset, toiminnantarkastukset sun muut vaadittavat jutut.

Eikös Suomen polkupyöräpoolo ry perustettu juuri yhden vuoron varaamista varten? Sitähän tässäkin voisi käyttää varaajana?

Nimenkirjoittajien muutos maksaa 20€.

rbrb - 16:07, 10.12.2016 »
asb - 22:52, 9.12.2016 » Kattoo tän kesän aktiivisuutta, niin
Näkee että
Topicilla on seitsemän vuoden historia ja trendi on ollut selkeästi laskeva.

Mut asiathan muuttuu sillä, että joku järkkää. Ehkä tää laukaisee patoutuneet tekohalut.

Leevi - 16:34, 10.12.2016 » Eikös Suomen polkupyöräpoolo ry perustettu juuri yhden vuoron varaamista varten? Sitähän tässäkin voisi käyttää varaajana? Nimenkirjoittajien muutos maksaa 20€.
Eiku se perustettiin ekaa poolon sm-kisaa varten, mutta sitä yhdistystä on käytetty nyt noihin hommiin.

Toistan itseäni, mutta täällä Hesalassa ei kannata perustaa yhdistystä/seuraa paria vuoroa varten. On kuitenkin raskasta ja inohottavasti ne pöytäkirjat liihottelee koko ajan Damokleen miekkana yläpuolella.
Suosittelen esimerkiksi liittymään vaikka HePoon ja sitä kautta hoidattaa nuo varaukset.

Helsingin Polkupyöräilijät haluavat oikeasti laajeta heijastinliiviosastosta laveammalle ja varsinkin jos HePon hallituksen jengin ei tarvitse asian eteen tehdä järjestelyjä vaan pyörittävät Yhdistyksen arkea, jolloin tällaisenkin järjestämiselle saa yhden tai kahden vuoron viikkovuoron varaaja melko vapaat kädet tehdä.

Mikäli kiinnostaa, niin suosittelen liittymään heti miten ja kysymään onnaisko, tuohon saattaa jopa löytyä ihan rahat yhdistyksen puoleltakin ettei välttämättä tarvitse edes kolehtia kerätä.

Seuraverkkarit mainittu ja nyt vielä neon-liivit. Mihin menossa…

asb - 19:59, 10.12.2016 » Seuraverkkarit mainittu ja nyt vielä neon-liivit. Mihin menossa...
Hei, on käynyt aamuisin paikoin hölkällä ja ylläni on ollut kääntöuntsikka joka sisäpuolelta hivis.

Muuten käytän pätsitettyä huomioliiviä.

Johonkinhan nämä ajamattomat kilsat pitää työntää, kandee varoa.

toi on kyllä hyvä pointti että seuraverkkarityypit voi oikeasti sanoa että ok paljon se maksaa ja pistäkää lasku tolle rahastonhoitajalle jos ite vaan tuo porukan joka saa kaikki käytännön hommat järkättyä kuntoon ja pyöritettyä omin päin.

Jokos ne 2017 vuorot jaettiin?