Helkama Oivasta sinkula?

Moikka, eli onko aivan järjetöntä rakentaa vanhasta Helkaman Oivasta sinkula? Jos ei, niin mitä kaikkea tuohon muutostyöhön tarvitaan? Olen pyörien kanssa vielä aivan tumpelo, mutta halu oppia on suuri.

Eikö se ole jo sinkula jalkajarrulla? Vai onko se se kolmivaihteinen malli?

Se on se kolmivaihteinen malli.

miksi?

Koska pyörästä on vaihteet paskana ja sinkulan yksinkertaisuus kiehtoo.

Jätä vaihdevipu haluamallesi vaihteelle, niin se on sinkula.

ehkei Oiva ole ihan se ihan eka vaihtoehto josta moni lähtisi rakentamaan sinkulaa mutta jos hankit siihen jostain fiksi/sinkula-takakiekon ja innostut hommasta niin se kiekko kelpaa sitten siihen seuraavaan projektiin joka sitten väistämättä on edessä.

Hups, ei tietty voinut lukea edellistä viestiä ennen oman lähettämistä. Niin siis, yksivaihteisen jalkajarrullisen takakiekon saa vaikka mistä pyöräkaupasta, muutaman kympin varmaan maksaa. Jalkajarruttoman sitten vähän enemmällä, mutta eipä Oivassa taida mitään takajarrun kiinnitysmahdollisuutta olla, eli ei siihen jarrutonta ole järkeäkään laittaa.

…hei jos IKINÄ näen jarruttoman oivan…kinteänä tai vapaarattaana… vedän kysymättä yli/näköön tms. Ei kaikkea tarvi vtu pilaa.

Smurf - 3 hours ago » ..hei jos IKINÄ näen [b]jarruttoman oivan... vapaarattaana..[/b][i]
LOLZ niinku nuoriso kai nykyään tapaa sanoa.

Jos Oiva on yhtään samanlainen kuin Tunturi Army, niin sehän on mitä helpoin sinkuloida. Armyyn menee suoraan 120 mm ratanapa eli takakiekon vaihdolla sinkula valmis, jopa fixi. Vaakadropit löytyy ja ainakin vuoden 1990 mallissa etujarrut. Kun tavaratelineen ottaa pois, niin löytyy paikka takajarrullekin. Jos etujarrua ei ole ollut, niin ainakin Armyssa on haarukassa reiät valmiina, pitää vaan porata sen mikäsenyton-putken (steerer englanniksi) läpi yhteys auki.

Fauber taitaa keskiö/ratas/kampisatsi olla, joten jos haluaa välityksiä vaihdella, niin voi tulla ongelmia rattaiden etsinnässä. Pyörätohtorilta saa varmaan osia tai sitten sen muuntoakselin nykyaikaisille kammille.

Painoahan tuolla on, mutta mites se Juha Mieto sanoikaan: jos paino on voimaa, niin ylipaino ylivoimaa.

Sinkuloitahan ne alkuperäiset Oivat olivat, tosin jalkajarruilla.

Todettakoon tähän, että jalkajarrullisen mummokiekon hinnat pyörivät 50 eeron hujakoilla. Käytettyä ei saa sitten juuri mistään, varsinkin kun tuo Kyläsaaren Uusix-pyöräpaja on kiinni. Nimimerkillä etsitty on. Tosin Biltemasta en ole kokeillut, mutta sieltä en mitään kuluvia osia sisältävää hankikaan.

Järjen kanssa pyörän virittämisellä ei kai ole mitään tekemistä.

Millainen Oivasta tuli olisi kiinnostava tietää. Tuliko sinkula vai jopa fiksi.

Tuskin saat vastausta, kun tässä ketjussa on “Bukon” ainoat viestit palstalle.

(Miksi nostat näitä kolme vuotta vanhoja ketjuja?)

Lähinnä mielenkiinnosta asiaa kohtaan. Onko foorumin säännöissä kielettyä nostella vanhoja topikkeja?

Ei kiellettyä, mutta kannattaa miettiä onko hyödyllistä

Toivotaan et buko ilmestyy foorumille.