HEL CX Cup 2018–2019

https://scontent.fqlf1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/35521622_1796197633763522_8491478861945503744_o.jpg?_nc_cat=0&oh=e6ba7cdf620f6d3b2d4cc7da8562f2d4&oe=5BB248E6

Korson Vierumäen kisasta tulee yhtä eeppinen kuin ennenkin. Seuran tädit tulee pitämään buffettia ja ilmaksi on tilattu se perinteinen auringonpaiste. Rata ennallaan eli suih suih, ryms ryms ja hop hop.

HEL CX Korso la 8.9.2018

Krossikausi alkaa! HEL CX palaa entistä uljaampana! Nimittäin! Lauantaina 8.9.2018 Korson Kaiku ja HEL CX järjestävät kaikille avoimen cyclocross-kilpailun perinteisellä Korson Vierumäen radalla. Kyseessä on HEL CX Cupin osakilpailu. Lue huolellisesti läpi cupin käytännöt: helcx.com.

Sijainti

Kilpailutoimisto, lähtö ja maali Korson XCO-radan alussa, Huuhkajatie, Vantaa. Pysäköinti, pukuhuoneet ja suihkut viereisellä Vierumäen koululla, Lehmustontie 9, Vantaa.

Matkaa Korson juna-asemalta on n. 2 km.

Aikataulu

klo 10.30 rata merkattu, pukuhuoneet auki, jälki-ilmoittautumiset ja numeroiden haku kisatoimistolla
klo 11 LÄHTÖ 1: N/M8, N/M10, N/M12, helpotettu rata, kesto n. 15 min
klo 11.30 palkintojenjako, lähtö 1
klo 11.45 LÄHTÖ 2: harraste, N/M14, N/M16, kesto n. 30 min
klo 12.30 palkintojenjako, lähtö 2
klo 13 LÄHTÖ 3: N Elite, N Cat2, kesto n. 40 min
klo 14 LÄHTÖ 4: M Elite, M Cat2, MCat3, kesto n. 60 min
klo 15.15 palkintojenjako, lähdöt 3 ja 4

Ilmoittautuminen ja maksu

Ilmoittautuminen 5.9. asti sivun helcx.com kautta, tällä hetkellä myynnissä kausikortti, pian myös yksittäiset kilpailut. Ohjeet päivittyvät 27.8. Hinnat alustavasti näin:

  • junioreille HEL CX:n kausikortti, 10 kilpailua, 5 e, myös paikan päältä
  • muille HEL CX:n kausikortti, 10 kilpailua, 150 e etukäteen ostettuna
  • tämä kilpailu 20 e etukäteen ostettuna ke 5.9. asti
  • jälki-ilmoittautuminen tuntia ennen lähtöä 30 e, tasaraha tai mobilepay

Kilpailunumerot jaetaan paikan päällä, noudettava viimeistään 15 minuuttia ennen lähtöä.

Luokat, kalusto, säännöt

Mitään lisenssejä ei vaadita. HEL CX Cupissa on tarjolla useita luokkia joista valita mieleisensä, kunhan pysyy siinä koko kauden. Harkitse täällä ennen kilpailua: Osallistujan ohje – HEL CX Cup.

Junioreissa ja harrasteessa kalusto vapaa, muuten cyclocross-pyörä ja max 33 mm renkaat (renkaan kyljen ilmoituksen mukaan, ei mitata).

Korson Kaiku soveltaa tätä sääntönivaskaa maalaisjärkisesti: HEL CX Cup Säännöt 2017–2018 – HEL CX Cup

Suihkut, pukuhuoneet, ruoka

Kisakeskuksella buffet. Suihkut ja vessat radan vieressä, Vierumäen koululla, sisäänkäynti koillispäädystä.

Rata

Rata on melko lajinomaista cyclocrossia, mukana yksi juurakkoinen pätkä. Hiekkapintaista ulkoiluväylää, kärrypolkua, niittyä, sorastettua metsäpolkua, teräviä nousuja, mutkittelua, yksi tekninen ylämäki, yksi kantoeste ylämäkeen ja yksi bunnyhopattava tai kannettava parieste tasamaalla.

Rata on lyhyt. Kierros kestää noin kuusi ja puoli minuuttia.

Pikkujunnujen lähtö 1 ajaa lyhyemmän ja helpomman radan.

Kilpailun kulku

Lähdöissä kierrosmäärä on aikaperusteinen ja ilmoitetaan viimeistään toisen kierroksen jälkeen. Kilpailijat otetaan maaliin vasta kärjen tultua maaliin.

Rataan tutustuminen sallittu muulloin kuin kilpailun aikana.

Lisätiedot

Kare Eskola / nolnelnol-5833347 / kare piste eskola ät gmail piste com

https://farm2.staticflickr.com/1888/44388097181_b1db3668c2.jpg

Korso. Is. Coming.
Kaikkien täyteen 150 euron hintaan kausarin ostaneiden kesken arvotaan 100€ lahjis ravintola Fat Lizardiin. Osallistu arvontaan hankkimalla kausikorttisi viimeistään 6.9. klo 22.00 → helcx.com

Teaser:
Herkullisen palautusjuoman ystäville on muuten luvassa erikoiskliffa krossisesonki. Stay tuned!

Olo on vähän kuin jouluaaton…aatonaattona: krossikausi alkaa TÄNÄ VIIKONLOPPUNA!

Kare on laittanut radan joten tiedätte että sopii yhdellekin vaihteelle. Ja toi arvontakin ^ on vielä voimassa!

Korsoon on ilmoittautumisaikaa vielä keskiviikon keskiyöhön asti. Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä on totta kai mahdollista kuten aina, mutta nyt ilmoittautumalla pysyy lompakko painavampana ja kisatoimiston urakka kevyempänä.

Tuolta: Osallistu – HEL CX Cup
Infot: HEL CX Korso

Luvassa on taattua Korsokrossia, ruokaa, seuraa, kannustusta, ja aivan varmasti jonkinlaista säätä.

Eli: ajohousut jalkaan tai kannustuskellot käteen.

Krossi on täällä.

Kiitos sille ennätystä hivutelleelle ajajakaartille — ja yleisölle — joka vääntyi paikalle näinkin surkeasta krossisäästä huolimatta! Erityisesti naisten puolella nähtiin entistä tiukempaa ja hienompaa kilvanajoa ja uusia kasvoja oli joka lähdössä roppakaupalla.

Yksivaihteisiakin oli muutama viivalla, ja jokunen vaihteisiin siirtynyt mutta jätetään heidän henkilöllisyytensä salaisuuksiksi.

Palkinnot on jaettu jo paikan päällä ja lopulliset tulokset ja isompi kisarapsa saatellaan julki tässä myöhemmin.

Kuvia on jo alkanutkin tippumaan ja niitä löytyy sekä eventin alta HEL CX Korso että esim. Instagramista #helcx ja #helcxcup-tägein. Tännekin voin linkkailla jos kiinnostaa.

Seuraava skaba on Kivikossa kahden viikon päästä ajettavassa Season Finalissa.

Tuloksia Korson Vierumäestä!

Oli siellä pari sinkulaakin, mutta vain ulkomaan elävillä. Mitä ihmettä?

Lähtö 1: HEL CX 2018–2019 / Vierumäki / Lähtö 1 | Race results | Webscorer
Lähtö 2: HEL CX 2018–2019 / Vierumäki / Lähtö 2 | Race results | Webscorer
Lähtö 3: HEL CX 2018–2019 / Vierumäki / Lähtö 3 | Race results | Webscorer
Lähtö 4: HEL CX 2018–2019 / Vierumäki / Lähtö 4 | Race results | Webscorer

Sää oli kuuma. Väkeä taisi olla kokonaisuudessaan ennätysmäärä, junnulähdössä aivan asiallisesti ja naisten lähdössä enemmän kuin ikinä, eli saatiin kunnon kilvanajoa joka lähtöön. Yleisen lähdössä sitten reippaat 60, mistä tuli jo vilskettä. Voisihan tuon M Cat 3:n aina välillä yhdistää naisten lähtöön, mutta kertokaapa naiset mitä siitä tuumisitte?

Naisissa viime kauden mestari Susanna Laurila otti omansa, mutta joutui aiempaa kovemmalle, kun Kajsa Salmela hengitti niskaan. Kilpailuaika kärjellä jäi hieman alle 40 min - ajetaan pidempään sitten kun on huonompi sää.

Miehissä Simo Sohkanen otti lähdössä piikkipaikan, kun Antti Kuitto oli vielä Kiinan krosseissa. Pakka pysyi kuitenkin tiiviinä: Samuli Visuri, Dani Härginen, Jaakko Sillankorva ja Imatralta asti paikalle tullut Pekka Nieminen pysyivät kannassa. Kolmannella kierroksella Sohkanen ajoi radalla lymynneeseen juureen, jolloin tanko nyökähti, kahva löystyi ja homma jäi siihen. Visuri otti omansa, Härginen näytti nousukuntoa kakkossijalla ja Nieminen kolmanneksi. Kova maantiemies Trond Larsen ei vielä sopeutunut krossin rytmiin, tuloksena viides sija.

Erikoispalkinto HEL CX -hengen osoittamisesta annettiin sille harrasteen veijarille, joka edellisenä päivänä oli ostanut pyörän, ja opetteli kisaamalla sitä ajamaan!

Kun kysyttiin, niin vastataan!

Katselin Cat3-miesten kierrosaikoja ja vertasin niitä meidän aikoihimme. Valtaosa kovimmista mimmeistä (elite) ajoi miehiäkin kovempaa kaikki kierrokset. Sitten tulee “murtoveden” kerros, jossa on naisia ja miehiä sekaisin. Kaipa näiden lähtöjen yhdistäminen olisi mahdollista ilman, että siitä seuraisi älytön kaaos.

Olisiko hyvän urheiluhengen mukaista, jos lähtöjen yhdistäminen tehtäisiin niin, että naiset ovat silti ensimmäisenä lähtöviivalla? Jos siellä on kovakuntoisempi jantteri takana, niin menee taitavampana omalla riskillään ohi, kuten miesten lähdön aikana muutenkin ohjeistettiin. Ellei sitten ole niin, etteivät miehet halua ajaa samassa lähdössä naisten kanssa? Tästä voisivat Cat3-miehet rapostoida omia näkemyksiään.

Cat3-miehenä minulle sopii yllämainittu ehdotus vallan mainiosti. Pääsen tosin lähtöviivalle näillä näkymin vain muutaman kerran, joten kantsii kysellä aktiivisemmin osallistuvilta esim. fillarifoorumilla.

Vastaan tännekin että naisten lähtö tulee pysymään naisten* lähtönä :slight_smile: Tämä on aivan tarkoituksellinen ja nimenomainen politiikka.

Yleisessä lähdössä on hieman väenpaljoutta, joten tarvittaessa kat3 yhdistetään U14/U16/Harraste (45 mins) tai erotetaan kokonaan erikseen yksin tai Kat2 kanssa.

  • Tarkkaan ottaen kaikkien ei miehiksi identifioituvien.

HEL CX Cup 2018-2019, Kivikko - osakilpailu 2/10.

Ilmoittautuminen käynnissä Kivikon osakilpailuun. Osakilpailu järjestetään osana (hyvän kelin lajien) Season Final tapahtumaa, jossa mukana ovat BMX, trial ja enduro joten krossin ajamisen tai katsomisen lisäksi löytyy muutakin toimintaa. Tsek https://seasonfinal.fi/

Rata on armollisempi yksivaihteisille kuin viime vuonna, mutta kiivetä saa silti jonkun verran. Kannustaminen sen sijaan ei katso välitysten lukumäärää vaan kellon kilkatusta, musaa ja huutoa sopii koko puiston täydeltä.

Verkkoilmoittautuminen Kivikon osakilpailuun on auki keskiviikkoon 19.9 klo 22.00 asti.
Irtolippu 20 euroa. Junnut 5 euroa.

Paikan päällä kisa-aamuna osallistuminen aikuisilta 30 euroa. Junnuille kuitenkin sama 5 euroa.

Tapahtumakutsussa on kaikki loput tarpeelliset infot:

PS. Huomioithan, että YLE2-televisioinnin vuoksi cyclocrossin lähtöjärjestykset ovat hyvin poikkeuksellisessa järjestyksessä.

Aikataulu cyclocross:
8.30 Jälki-ilmoittautuminen lähtöihin 1 ja 2 sekä ennakkoilmoittautuneiden numeronoudot Kivikon hiihtohallissa.
8:30 Rata auki harjoittelulle.

9:00 Jälki-ilmoittautuminen ja numerojen nouto päättyy.
9:20 Avoin harjoitteluaika päättyy, rata suljetaan kilpailua varten ja harjoittelijoiden tulee poistua radalta itsenäisesti.

9:30 Lähtö 1, N Elite + N Cat2 (n. 50 min.)
n. 10:30 Lähtö 1 palkintojenjako, noin 5min.

10:45 Lähtö 2. Yleinen + M Cat 2 (n. 60min)
n. 12:20 Lähtö 2 palkintojenjako.

12:00 Jälki-ilmoittautuminen ja numeroiden haku lähtöihin 3 ja 4 maaliviivan tuntumassa tapahtumakeskuksessa noin 20min ajan.
12:00 Rata auki harjoittelulle.

12:30 Lähtö 3. Juniorit U8–U12 (n. 20min)
n. 12:50 Junioreiden palkintojenjako.

13:10 Lähtö 4. Harraste, M Cat 3 ja U14–U16 (n. 45min)
n. 14:15. Palkintojenjako M Cat 3 ja U14–U16.

23 h aikaa ilmoittautua kisaan! Keskiviikkona klo 22 menee luukku kiinni… vaikka voi toki paikan päälläkin jälki-ilmoittautua jos on lähdöissä tilaa. Aikataulu on kuitenkin niin tiukka että arvostamme kovasti jos emme joudu tekemään ylimääräisiä ilmoittautumisia varsinkin kun koko homma on tehty tosi helposti etukäteen hoidettavaksi Säästät rahaakin.

Eli tuolta vain: Osallistu! Sign Up! – HEL CX Cup

Kisakutsu ja infot osoitteesta HEL CX Kivikko 22.9. – HEL CX Cup tai FB-eventistä.

On kahvia ja street gastroa ja enduroa ja vaikka mitä.

NYT on kunnon pyörätapahtuman makua kun startti on 9:30!!
Mahtaako telkkuväki, saatika katsojat olla hereillä.

Onko kaikkien lähtöjen ennakkoilmoittautuneiden numeroiden nouto aamulla vaikka lähtö on vasta iltapäivän puolella (lähdöt 3 ja 4)?

Numeron nouto onnistuu ennen omaa lähtöä muttei välttämättä edellisten lähtöjen aikana.

bicilisko - 8:07, 19.9.2018 » Onko kaikkien lähtöjen ennakkoilmoittautuneiden numeroiden nouto aamulla vaikka lähtö on vasta iltapäivän puolella (lähdöt 3 ja 4)?
Aamulla aamupäivän numerot, puoliltapäivin iltapäivän!

Televisionkatsojien ei onneksi tarvitse virittäytyä kisatunnelmaan kuin vasta klo 13.

Käytiin painamassa hommia. Esteet on kaivettu, mellakka-aitaa aseteltu ja rataa hiottu. Kuskeja ilmoittautunut 120. Should be good!

rbrb - 11:13, 19.9.2018 »
bicilisko - 8:07, 19.9.2018 » Onko kaikkien lähtöjen ennakkoilmoittautuneiden numeroiden nouto aamulla vaikka lähtö on vasta iltapäivän puolella (lähdöt 3 ja 4)?
Aamulla aamupäivän numerot, puoliltapäivin iltapäivän! … Televisionkatsojien ei onneksi tarvitse virittäytyä kisatunnelmaan kuin vasta klo 13.
Pitääkö pyhäasu jättää sitten kotiin.

IHANAA HUOMISESTA TAITAA TULLA MÄRKÄ.

Huomenna saattaa olla hyvinkin lajinomaista säätä. Ennen ja jälkeen kisan pääsee kuitenkin suojaan.

Laita Pappa vaan parasta päälle, näköradion insinöörit käyttävät kuulema jonkinlaista elävän kuvan tallennusapparaattia jonka tuotos kaikelle kansalle esitettämän ehtoopäivän suorain kuvain mukana.