Hel cx 21-22

Tänä viikonloppuna olisi eka Hel cx kupin kisa, enkä löytänyt kenenkään muun aloittamaa lankaa.

En ole ihan varma vielä jaksanko tai ehdinkö Kouvolaan, mutta laitoin just äsken kisakiekot valmiiksi varmuuden vuoks. Ollaan nykyään aika kaukana Hel singistä tai pääkaupunkiseudusta, mutta kai se on jollain tavalla ihan kiva että kaikille on pitkä kisaamaan…

Onko muita yksivaihteelta osallistumassa tällä kaudella?

Mä ajan tän kauden taas vaihteilla, teräsrungolla ja vannejarruilla. Tällä kertaa 4700 kahvoilla ja rx400 takavaihtajalla. Kisakiekot on Challengen renkailla ja sv15 sisureilla. Jonkun kisan aion myös ajaa Santulta hankituilla Schwalben tuubeilla.

Noihin kahteen viimiseen kisaan olisi tarkotus tulla kärsimään. Kalustona Surlyn terästä ja vaihteilla. Viime kauden Challengen nappulakumitkin on vielä ookoo kunnossa.

Tahtoa olis tulla ajaan ainaki toi olarin skaba kiinteellä rollerilla mut täytyy ny kattoo, en omista välityksiä enkä renkaita ainakaan toistaseks. Tai emmätiiä, kaipa sitä vois harrastusmielessä tyhmästipyöräillä 48/19 väleilläki(?).

Mites muuten, onko suoralla tangolla ookoo polkea noita helcx skaboja vai mitkä siel on kriteerit?

Dogspeed

Joo mä olisin myös hiukan valmis kritisoimaan, että kisat ovat karanneet pois pääkapunkiseudulta. Jotenkin pitäisi olla vähän vaivattomammin ja vähemmillä CO2-päästöillä saavutettavissa. Mutta jos täältä ei löydy järjestäjiä tai mestoja, niin…

Kouvola on vielä harkinnassa, mutta voi olla, että en jaksa lähteä autoilemaan sinne ja kylki on edelleen vähän kipeä kolmen viikon takaisten gravelpannujen seurauksena.

Tällä kaudella alla taitaa olla muovipyörä levyjarruilla(!!), koska lempparipyörä on vielä Eetun hoivissa. Tai sitten taas Crosshairs ja 36/18. Oliskin juhlavuosi eli kymmenes Hel CX -kausi sille pyörälle.

Suoralla tangolla voi ajaa harrastesarjassa. Muissa sarjoissa sovelletut UCI-säännöt (renkaat kylkitekstin mukaan 33 mm)

1 Like

Haaveissa olisi herätellä vaikka harjoitusmielessä vpcx-höntsämenoa. Alkuunsa vaikka hertsikassa perinneradalla. Kuitenkin niin, ettei Helcx:n kanssa päällekkäin. Iso hatunnosto heille kun nostivat tason korkealle järjestelyineen ja kaikkineen!

Nyt vähän vapaa-ajankiirettä pienen muksun kanssa, mut ei se nyt niin iso homma olisi yhtä lauantaita uhrata järjestelylle. Oisko jollain ajanottopädi ohjelmineen lainata?

4 Likes

Tää kiinnostais kyl!

Jooo tällä kaudella taas crossia! Kouvolaan laitoin jo ilmotuksen sisäänkin. Kalustona toimii sama Reilly kun aikasemmat kaks kautta. Uutena hankintana ketjuohjuri eteen: viimekaudella tipahti ketju luvattoman monta kertaa.

Rugen ehdotelmalle vahva kannatus. Kunhan aikataulut natsaa niin apukätenä mukana. Ja voisihan sitä jonkun kierroksenkin ajella.

1 Like

Jos joku ehtii ja jaksaa järjestellä UG-krosseja, niin mulle viestiä laittamalla saa käyttöönsä 6 tai 7 rullaa merkkausnauhaa, jotka jäi aikoinaan varastoon.

Sellaistakin pohdin töihin polkiessa tänään, että jos Hesalan lähistölle ei tahdo löytyä Hel CX -järjestäjiä, niin löytyisköhän yksivaihteelta sen verran porukkaa ja talkoohenkeä, että saataisiin aikaiseksi yksi kisa ensi kaudelle (jos se on teknisesti mahdollista ja jos tänne jonnekin saa vielä jotain luvallisesti järjestää). Sponssitukea vois löytyä mun takaa ja voisi olla vaikka tracklocross ”näytöslajina”.

1 Like

Herttoniemi vpcx kiinnostaa ja niin kiinnostais myös ensi kaudella joku Hel cx kisa järjestää Helsingissä.

Kippuratanko, check! Lukasin kalustosäännöt, ei mainintaa jarruista joten kai se rehti brakeless meininki sit kelvannee.

5 Likes

Ehtiikö 11:41 kouvolaan saapuvasta junasta polkea 12:45 starttiin? Oisko ~13km ajamista, rekkaus ja lämpimät vaatteet veks :grimacing:

Päätin sit eilen illalla jättää tän kisan välistä kun aikataukujen kanssa olis ollu aivan liian tiukkaa ja junien pyöräpaikatkin oli jo vaarattu täyteen… Onko joku ajamassa Lappeenrantaan ensi viikolla. Sillonkin olisi ehkä töitä niin en oo vielä ihan varma että pääsenkö… Ja tajusin just et Turku Mayhem on myös samana päivänä…

Ai että! Oli kyllä hyvä rata! Hyvää hiekkatreeniä toisella puoliskolla. Eka puolisko oli voimakasta nousua ja neulaspolkua. Vedin tosin yhet OTB:t ja kerran eturengas alta suoraan kyljelleen. Molemmat olkapäät nyt kipeenä ja uus ajopaita vereen. :smiley:

2 Likes

Huomenna Olariin. Nyt yöllä varmaan vähän sataa ni pitäs olla märkää. Ilmottauduin kat 3 lähtöön. Voi sit tän kisan perusteella kattoo et pitäskö koittaa nopeempaan sarjaan.

Oli sopivan märkää ja erittäin kivaa.
Pääsin viime kauden pisteillä startin kärkeen, joutu heti lähdöstä jännittämään. Oli hyvä kärki porukka jonka kanssa ajella ja kisailla. Vaihdeltiin vähän sijoja, kun pannutin kertaalleen ja muutamat muut pikku mokat vei sekunteja. Pyörä toimi yllättävän hyvin vaikka olikin yksi niistä harvoista vannejarrullisista.

4 Likes

Täytyy kyl kieltämättä sanoo että CAT3 kärjen ukkelit vois mennä sinne ylempiin jo. Viimevuosi oli yhden henkilön dominanssia ja taas tänä vuonna siellä pyörimässä. HelCX bring on the upgrade program.

Pablo kova kunto vaan vuodesta toiseen! :leg:

Hemmetti, kun olikin taas kivaa. Ekaa kertaa kolmeen tai neljään kauteen vaihteilla ja Olarin radan nousut oli kyllä kivempia niin, kun ne pystyi ajamaan. Muuten sijoitus tuskin oli juurikaan sen kummempi vaihteilla ja levyillä kuin yhdellä vaihteella ja vannejarruilla. Kyllä se vaan on niin, että krossikisat ratkaistaan ajamalla eikä vehkeillä.

Hyvää vääntöä oli Cat 3.-tuloslistan puolivälinkin paikkeilla ihan oikeastaan vikan kiekan loppua lukuunottamatta. Kiva, kun on jengiä starteissa nykyään niin paljon, että ei tartte yksin ajella oikeastaan ollenkaan. Kolmosen tokavikasta rivistä startaten vähän jäin alussa sumppuun, mutta ei sekään oikeastaan isosti haitannut. Ens kerralla pitää ampua startista vähän kovempaa.

Katsomon/kannustamon puolella Kajsa taas fiilisteli Pablon vaivattoman näköistä menoa ja omasta puolestani kiitos yv-kannustusosastolle.

Huomasitteko sen digitaalisen jäljellä olevien kierrosten näyttäjän maailiviivalla? Alkaa tosissaan olla ison maailman meininki Hel CX:ssä. Mahtavaa!

3 Likes