Hei fillaroivat nörtit

Nonni. Nyt kaivataan fillari-tyyppejä, jotka oikeasti osaa ATK:ta tai ainakin omaavat määdit interw3b-skillzit.
Tästä oli puhetta joidenkin älläreiden yhteydessä (voi kauhia, nyt minä julkaisen tämän idean).

Pitäisi saada sellainen ilmainen karttapalvelu, että voisi helposti rajata mieleiseksi zoomatusta kartasta halutun alueen, jonka tulostaa. Tulostuksen yhteydessä saisi valita minkälainen ruutujako siihen tulee ja tulostuksessa tulisi myös rajatun alueen katuluettelo.
Olisko vähän pro veto älläreitä ja turisteja varten?

http://kartta.hel.fi/opas/ . sori jos oon negatiivinen, mutta onko toi välttämättä vaivan arvoista, kun noita karttapalveluita on netti pullollaan?

Eikös sen saisi tehtyä ihan vaan käsityönä, eli kartta vaikkapa
http://www.02.fi/kartta-haku/FI/Helsinki <-tuolta, printscreenillä esim. painttiin, ja sitten siihen itse tarvittavat lisämerkinnät paintillä, gimpillä, photoshopilla tai millä vain. Mutta jos tuon haluaisi ohjelmistopohjaisesti tehdä, niin sitten menee kyllä mulla ainakin sormi suuhun.

TOKOI - 12 minutes ago » http://kartta.hel.fi/opas/ . sori jos oon negatiivinen, mutta onko toi välttämättä vaivan arvoista, kun noita karttapalveluita on netti pullollaan?
Vapaa maa. Negatiivinen saa olla, mutta enpä ole vielä törmännyt karttapalveluun, joka [b]LISTAA kartassa näkyvät kadut aakkosjärjestyksessä[/b] ja kertoo ruudun, josta katu/kadun alkukohta löytyy. Joskus muinoin taksikuskit opettelivat katujen sijainnin ulkoa, suurin osa läheteistä pystynee tähän. Itse en oppinut edes kotikylän katuja ulkoa, joten en ole viitsinyt edes yrittää opetella Helsingin keskustaa. Minulla on puhelinluettelon kartta laminoituna älläreissä mukana, mutta se katuluettelo on helsingin osalta yhdeksän sivua.

Edit. hups. tulipas negatiivinen viesti. Minusta tämä olisi hauska/hyödyllinen palvelu, mutta ei mikään maailman tärkein. Tästä vain oli muutama muukin kiinnostunut joku aika sitten, joten arvelin kokeilla, josko joku haluaisi moisen tehdä. peace. No hard feelings ja silleen. Kireitä ketjuja ja suoria kiekkoja.

Mulle tuli ensimmäisenä ongelmana mieleen, mistä saada tarvittava kartta-aineisto. Varmaan aika tyyristä lähteä ostamaan sitä jostain.

Aineiston saa vaikka tuolta: http://openstreetmap.org

Hei vdu! Ihan paras idea! Joku kykenee varmasti tekemään tuollaisen läpän, kyllä sitten vetää hiljaiseksi, kun tietokonein voitetaan “ammattitaito”. Varmasti joku osaa koodaa.

Miks se kartta pitää saada printattua? Taskussa on puhelin ja puhelimessa Google Maps ja navigointitarpeessa voi naputtaa kohdeosoitteen ja saa vielä reittiohjeenkin pelkän sijainnin lisäks.

Ei ole.

On puhelin, mutta sillonkin, kun siinä oli datapaketti, niin googlemaps oli turhan raskas minun luurin datansiirtokyvylle.

Minullahan ei siis ole suuntavaistoa. Koitin näppituntuman perusteella polkaista Keravalta Järvenpäähän (Helsinki-Järvenpää oli siis koko reitti) ja päädyin kiertämään useamman kilometrin lenkin pitkin hiekkateitä (ja metsää…) ja kun palasin asvaltille, huomasin 3 km:n kyltin: kolme kilometriä Keravalla Stadin suunnasta tultaessa. Olin siis kiertänyt täyden ympyrän.

Kaupungissa vielä pärjää melko hyvin, mutta toisinaan kartta olisi jees. Etenkin kun kiireessä polkee hornan kuusessa sijaitsevalle hammaslääkärille ja koittaa olla ajoissa. Puhelimen akku on sen verran heikko, että sitä ei tee mieli käyttää ja muutenkin nykypuhelin on tällaiselle IT-rajoitteiselle ihmiselle hankala. Tankoon kiinnitettävä, iPod Touchin / iPhonen kokoisellä näytöllä varustettu GPS-suunnistin voisi tulla toisinaan kysymykseen.

Pähkinä kuoressaan: ei tuo idea huono ole. En minäkään oppinut kotikaupunkini katuja ulkoa. Ja postiluukusta pakkosyötetyt puhelinluettelotkin kierrätin ottamatta karttasivuja irti. Mutta joo. Varmaan tuommoinen onnistuu inhimillisellä vaivalla Google mapsiin. Onhan siihen pohjautuvia karttasovelluksia tehty ymmärtääkseni runsaasti. Mutta onko vaivan arvoista, ei välttämättä. Muistin harjoituttaminen on hyvästä.

K-Mikko - 1 hour ago » Varmaan tuommoinen onnistuu inhimillisellä vaivalla Google mapsiin. Onhan siihen pohjautuvia karttasovelluksia tehty ymmärtääkseni runsaasti.
Hieno jujuhan olisi, että tuon aiemmin linkitetyn ilmaisen/avoimen karttapohjan avulla voisi tehdä koodin ja nettisivun, jolla voisi tehdä moisen kartan mistä päin maailmaa tahansa. Se ei siis palvelisi vain helsinkiläisiä, vaan myös rovaniemeläisiä, berliiniläisiä, sydneyläisiä, tokiolaisi. hitto, se toimisi varmaan Turussakin.

alleycatmaps4hipsters.com ja maps4wannabemessengers.info on nyt varattu. odotetaan jopa satoja käyttäjiä…

:smiley: :smiley: :smiley:

hei nörtit, mä muuten luin tän keskustelun otsikon ensin vahingossa “he fillaroivat öisin”.

He fillaroivat öisin on jatko-osa tähän

TimoL - 1 hour ago » [i]He fillaroivat öisin[/i] on jatko-osa [tähän](http://www.imdb.com/media/rm4025720064/tt0040427)
Tuo linkittämäsi on näköjään osa jotain [5 dvd:n kokoelmaa](http://www.imdb.com/media/rm346198528/tt0040427), jolla kannen perusteella on jotain fiksimateriaalia. Ainakin kannessa on aerospok.

löytyihän tohon kansikin kovan googlettelun tuloksena:

…myönnetään, tää lähti lapasesta.

tnts - 2 days ago » alleycatmaps4hipsters.com ja maps4wannabemessengers.info on nyt varattu. odotetaan jopa satoja käyttäjiä...
Taantuman lähestyessä yrittäminen on ihan jees. Oletteko jo miettineet, tuleeko tästä tyylikäs IT-kupla, josta tehdään seitsemän vuoden päästä suoraan vuokraamon hyllylle menevä elokuva?